Şimdi Ara

Dünyanın en teknolojik plajı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Böylesi görülmedi. 3 milyon dolarlık projeyle dünyanın en teknolojik plajı kurulacak.

Sıcaklarla boğuştuğumuz şu günlerde teknoloji sevdalıları olarak biz de deniz ve kumla ilgili bir haber görünce balıklama daldık. Karşılaştığımız haber ise hem teknolojiyi hem de kumsalı bize getirdi.

New Jersey'de hayata geçirilmesi planlanan 3 milyon dolarlık projeye göre sahil şeridi tamamen teknolojiyle donatılacak. Plaj ziyaretçilerine Wi-Fi ağı, radyo frekansıyla yayın yapan kimlik yongaları ve ücretsiz internet erişimi gibi temel özelliklere sahip bir hizmet sunulacak.

Girişte bileğe takılacak akıllı bilezikler üzerinden banka hesabı aracılığıyla ücretler anında tahsil edilebilecek veya dileyenler yemek ya da park ücreti gibi çeşitli konularda kredi kartıyla ödeme yapabilecekler. Böylelikle dışarıdan sahile girmeye çalışanlar da (bu cihazı kullanmadıkları için) tespit edilerek kolayca engellenebilecek.

New Jersey güney kıyılarında kurulması düşünülen sistemde plajın günlük kullanımına 5, haftalık üyeliğe 10, tüm yaz boyunca giriş hakkı için ise 20$ ücret alınacak.

Amerika'da ülke çapında çoğu California ve Florida'da olmak üzere toplam 20 sahil şeridinde kablosuz internet erişimi hizmeti sunuluyor.

http://www.chip.com.tr/konu.asp?id=4089

• Yani plaja gidip de internete girmeye çalışanın aklından şüphe duyarım....Kardeşim internet istiyorsan git evinde,otelinde otur,ne halt ediyorsan et.Güneşin alnında mis gibi denize girip serinlemek,kendini doğanın en güçlü kucağına atmak varken, notebook çıkarıp internet açmak (kimse kusura bakmasın) bana göre salaklıktan başka birşey değildir.
  • bildiğim kadarıyla yeni cep telefonlarında ve pda larda wi-fi desteği var niye illa notebook gitmesi lazım ki nete girmek için
  • Notebook örnek,demek istediğim olayın özü saçma.... Ha, şunu da belirteyim,eminim kısa sürede yaygınlaşacak ve normal kabul edilen bir durum olacaktır.
    Ancak benim mantığım almıyor....
  • +1, kesinlikle katılıyorum, eğer denize tatile gidilmişse gazete bile almam, dünyadan biraz olsun uzaklaşıp kafamı dinlerim, geri kalan zamanda zaten fazlasıyla internet, bilgisayar vs. kullanıyoruz, biraz da doğanın güzelliğiyle yanlız kalmalı...
  • yakında su gecirmeyen dizustuler de uretilmeye baslanır.suyun altında da nete girebilecez.olleyyhey allam ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: bobita

Yani plaja gidip de internete girmeye çalışanın aklından şüphe duyarım....Kardeşim internet istiyorsan git evinde,otelinde otur,ne halt ediyorsan et.Güneşin alnında mis gibi denize girip serinlemek,kendini doğanın en güçlü kucağına atmak varken, notebook çıkarıp internet açmak (kimse kusura bakmasın) bana göre salaklıktan başka birşey değildir.

ya bosversene dostum, adamlara bak aşmışlar olayı. dağıtacak yer kalmamış bakmışlar plajlar eksik oralarada döşeyelim. teknoloji bol ne yapacağını bilemiyorlar artık

bizimkilerde halen daha nelerle ugrasıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türkiyenin en büyük kampüsü
    12 yıl önce açıldı
    DÜNYANIN EN BÜYÜK FORUMU
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • neden sacma yahu ? Bizim ülkemizde de olsa . Simdi plaja gidiyorsun sevdigin bi parca caldi tak indir dinle . güneşlenecen yaninda wireless cihaz indir müzigini hem güneşlen hem kafa salla
  • hehehe
  • Benim merak ettiğim ne zaman uydudan şahıslar cüzzi fiyatlarla ve delay süreleri minumumda internet kullanabilecek ABD ' de. Bunun üzerinde eminim çalışıyorlardır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yavuzdede

bildiğim kadarıyla yeni cep telefonlarında ve pda larda wi-fi desteği var niye illa notebook gitmesi lazım ki nete girmek için

ekranın büyük olması için
  • ingilterede birçok sahilde wifi var. Hem de ücretsiz Bazı insanlar gereksiz demiş ama. Şahsen kocaman gazeteyi elime alıp rüzgarda okumak için çabalayacağıma, açarım pdamı okurum gazetemi. Dünyanın hiçbir yerinde böyle garip karşılanmaz bu sadece biz biraz teknolojiye yabancıyız Millet evinde kullansın diye geliştirilmediki wifi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: lui9i

ingilterede birçok sahilde wifi var. Hem de ücretsiz Bazı insanlar gereksiz demiş ama. Şahsen kocaman gazeteyi elime alıp rüzgarda okumak için çabalayacağıma, açarım pdamı okurum gazetemi. Dünyanın hiçbir yerinde böyle garip karşılanmaz bu sadece biz biraz teknolojiye yabancıyız Millet evinde kullansın diye geliştirilmediki wifi..

Dostum o zaman biraz daha bekle,yakında sanal plajlar da çıkar.Kumla,börtü böcekle uğraşmadan sanal sanal denize girersin, sisteme kaç derece bronzlaşacağını yazar,bronz görünüm satın alırsın....
    Anneniz sizi doğurdu mu yoksa download mı etti yahu......

• Yüzme bilmeyip de zorla "Bir yüzme öğrenemedin Allah'ın cezası" laflarını işiten (benim gibi) ve denize girmek yerine en fazla plajda durabilen asosyaller için kurtarıcı birşey...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 29 Temmuz 2007; 17:20:06 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: in_metal

Yüzme bilmeyip de zorla "Bir yüzme öğrenemedin Allah'ın cezası" laflarını işiten (benim gibi) ve denize girmek yerine en fazla plajda durabilen asosyaller için kurtarıcı birşey...

Kitap oku bence (şaka değil,ciddiyim)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.