Şimdi Ara

Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük en kudretli en üstün ülkesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük en kudretli en üstün ülkesi?

(En Son Oy Tarihi: 16.8.2024)
Giriş
  • Sizce dünyanın gelmiş geçmiş en büyük en kudretli en üstün ülkesi hangi ülke?

• Moğollar tüm dünyaya 200 sene dehşeti yaşattılar ama en uzun süren supergucler bile birkac nesil sürdü gibi görünüyor yani bunun bir önemi yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açık ve net bir şekilde Amerika'dır. Bakın burada Amerika'nın yaptıklarını vs savunmuyorum ki Amerika o kadar emperyalist bir devlettir ki Kıbrıs sorununda Türkiye'ye nota dahi vermiştir.

Tarafsız açıdan bakacak olursak Amerika, tarihin en güçlü ülkesidir ve nükleer ve teknoloji geliştiği için de öyle kalacaktır. Bunun sebebiyse demokrasi, tam güçler ayrılığı ve doğru vergilendirme sistemidir.

Amerika hukuktan siyasete her şeyde demokrasiyle yönetiliyor öyle ki tarihteki yakın geçmiş ve uzak geçmişteki ülkeleri incelediğimizde kralın ölmesinden sonra neler yaşandığını açıkça görebiliriz. (Timur, Osmanlı, Moğollar vs)

Tüm bunlar haricinde ABD, güçler ayrılığını o kadar benimsemiştir ki ülke içindeki hukuk her şeyden önce gelir, siyasi müdahale mahkemelere ve meclise işlemez.

Ayrıca doğru vergilendirme ve demoktasi sistemi hakkında ekşi şeylerden bir yazı bırakayım okuyabilirsiniz:
    eksiseyler.com
    Amerika'da Öğrencilerin %90'ının Gittiği Halk Okullarının İmrendiren Eğitim Sistemi - Ekşi Şeyler
    https://eksiseyler.com/amp/amerikada-ogrencilerin-90inin-gittigi-halk-okullarinin-imrendiren-egitim-sistemi

Tüm bunlar haricinde Avrupa Birliği'nin kurulması tarihi sonsuza dek değiştirmiştir biraz konuyla alakasız ama. Öyle ki binlerce yıllık iç çekişme sona ermiştir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• laurange L kullanıcısına yanıt

adamlar siyasi mudahele ile kurtajı yasakladı :D nasıl işlemiyor

ayrıca amerikan vergi sistemi berbattır. zenginlere yöneliktir sadece

• Rajeesh kullanıcısına yanıt

Evet insanoğlu insanoğlu sonuçta bu tarz yanlış kararlar verilse bile kısa süreli oluyor. 2022 gibi başlayan birkaç eyaletteki kürtaj yasağı 2024 mayısı gibi kaldırılmaya başladı özellikle Arizona gibi eyaletlerde.

Onun harici vergi sistemi hakkında dediğinize kesinlikle katılmıyorum. Türkiye'deki vergi sistemi zengini korumaya yöneliktir (esnafa vergi iadesi gibi) lütfen Amerika vergi sistemi konusunu da içeren attığım ekşi şeyler yazısını okuyun.

İyi akşamlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • osmanlı veya amerika diyenler tarihten zerre anlamıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dünyanın en iyi şeyi
    4 ay önce açıldı
    Dünyanın en zengini olacağım
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.