Şimdi Ara

dünyanın en zor oyunu benzeri ( delphi ) yardım gerekli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu oyuna benzer bir oyun yapmak istiyorum.
    Oncelikle sorularım şu haritayı forma nasıl yüklicez.
    Diğer bölüme nasıl atlanacak.
    hareketli nesnelere timerle shape gibimi hareket vercez resim oalrak hareket nasıl verilir.
    yardımlarınızı bekliyorum

• Öncelikle oyunun amacını bilmiyorum kırmızı kutucuğu 4 tane mavi nesneye dokundurmadan diğer yeşil bölgeye mi götürmek istiyorsun ? Eğer öyle ise yardımcı olabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihcan92

Öncelikle oyunun amacını bilmiyorum kırmızı kutucuğu 4 tane mavi nesneye dokundurmadan diğer yeşil bölgeye mi götürmek istiyorsun ? Eğer öyle ise yardımcı olabilirim.

bende yeni başladım belki bir şeyler öğrenirim buralar.. evet oyun aynen dediğiniz gibi..
  • Tamam ben derse gidiyorum akşam eve gelince bakacağım yapacağım iş yön tuşlarına basında resmin kordinatları ile oynamak olacak ve aynı zamanda 4 topun koordinatları ile kesişiyor mu diyeceğim algoritmam kabataslak böyle olacak
  • xna kullanabilirsin c# biliyorsan fazla zorlamaz
  • Bu işi Delphi ile yapman çok gereksiz. C# işleyiş bakımından Delphi'ye çok yakındır ve WPF Sayfa Özelliği(Oyun animasyon yapılması için oluşturulmuş bir tür) olması işini fazlasıyla kolaylaştıracaktır. WPF'yi araştırabilirsin. Ama ille de Delphi diyorsan:
    -Arkaplan resmi Image olsun
    -Hareketli nesneleri de Shape yap
    -Timer ile de hareketi sağla

Ama performans çok düşük olacaktır.
  • Arkadaş kendi projesi değil ödevi olduğu için kendi seçemiyor :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu proje tamamlanmıştır. Bu proje hakkındaki her türlü konuda yardımcı olabilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.