Bridge Tavsiyesi
Merhaba, aliexpress ve temu da zizgbee köprü araştırıyorum. Aşağıda linkini bıraktığım bazı ürünlere denk geldim. 3 in 1 şeklinde satılıyor, zigbee, wifi ve bt cihazların bağlandığı yazıyor. Bu ürünleri alsam sonoff ürünleri kullanan var ve tavsiye eden var mıdır?
Bir de Türkiye den de Zigbee 3.0 USB Dongle Plus - ZBDongle-E modeline bakıyorum. Çin sitelerini bırakıp direk bunu mu almalıyım?
Akıllı Ev Sistemi Tavsiyesi
Merhaba, kombiye termostat bakarken bir anda kendimi akıllı ev sistemlerinin içerisinde buldum. Bu konuda biraz araştırma yaptım fakat hala yardıma ihtiyacım var.
Sistem olarak Raspberry Pi 5 üzerinde Home Asistan kuracağım.
Yapmak istediklerim;
1 - İlk olarak her şeyi başlangıcı olan kombi termostatı :) Kendi termostatı mu yapmak istiyorum. Evdeki bir termometreden aldığım sıcaklık verisine göre kombiyi açıp kapatacak bir sistem.
*** Bunun için termometre olarak ne almalıyım?
*** Kombi tarafında termostat girişine nasıl bir cihaz başlayacağım konusunda hiçbir fikrim olmadığı için ne alacağımı bilmiyorum :)
2 - Yatak odasının perdesini motor takmak istiyorum. Sabah istediğim saatte açılıp kapanması için bir otomasyon oluşturmayı düşünüyorum.
*** Araştırdığım kadarıyla en yüksek fiyatlı olan perde motorları. Bunun için uygun fiyatlı ve iş gören bir ürün tavsiyesi olan var mıdır?
3 - Evdeki ışıkları kontrol etmek istiyorum. Bunun için sıva altına yerleştirilen bir çok ürün var ve hepsinin farklı işlevi var. Tam olarak hangi ürünü neye göre seçeceğimi bilmiyorum. Fiyat olarak uygun ve işimi görecek ürün tavsiyesi var mıdır?
4 - Aynı şekilde kapı ve pencerelere de sensör takmak istiyorum. Bunlarla hem kombi sıcaklığının ayarlanması hem de ışıklar ile alakalı bir otomasyon oluşturacağım.
*** Hangi sensörleri kullanmalıyım ? (Uygun fiyatlı)
5 - Tüm bu sistemi evde olmadığımda da kontrol etmek istiyorum. Sanırım bunun için ücretli ve ücretsiz çözümler var. Ücretsiz olanlardan güvenlik açığı ortaya çıkarmadan çözüm önerisi olan var mıdır?
Bunlar dışında akıllı ev sistemleriyle yapılabilecek başka önerisi olan var mı?
Son olarak sormak istediğim bir şey daha var. Ürünlere bakınca bazılarında zigbee bazılarında wifi bazılarında tuya yazıyor. Hangisini neye göre seçmeliyim. Ürünleri TEMU üzerinden almayı planladığım için ürünlerde genelde Tuya yazmakta. Benim için sorun oluşturur mu?
Alışverişlerimi mümkün olduğunca Temu üzerinden yapmak istiyorum. Daha hesaplı olması için.
Kendi çapımda TEMU üzerinden bulduğum ürünler. Bunları kullanabilir miyim?
Hangisini seçeceğimi bilmediğim switch :
Kapı/Pencere Sensörü :
Su kaçağı sensörü :
Kapı Zili:
Robot Süpürge Tavsiyesi
İyi akşamlar, birkaç saattir forumda robot süpürgelerle alakalı araştırmalar yapıyorum. Oldukça fazla içerik okudum fakat okudukça kafam daha fazla karışmaya başladı. Hali hazırda süpürge kullanan sizlerden yorum ve tavsiye almak istedim.
Öncelik robot süpürge için ayırdığım bütçe 3500-4000 civarındandır. Bu aralıkta hangi ürünü almalıyım.
Bu arada almak istediğim ürünleri incelediğimde neredeyse hepsinde ithalatçı garantili yazmaktadır. Ben ülkemizde bulunan resmi bir satıcıdan almak istiyorum. Herhangi bir sorun olduğunda karşımda resmi bir muhattap bulmak isterim. Lütfen vereceğiz önerilerde bunu göz önünde bulundurur musunuz. (Ya da ithalatçı garantili ürün kullanıyorsanız karşılaştığınız bir sorunları nasıl çözdüğünüzü benimle paylaşır mısınız.)
Son olarak kullanıcılara bir sorun var. Evimde koltuk yükseklikleri süpürgenin geçebileceği seviyede herhangi bir sorun yaşamam fakat yemek masası ve sandalyelerinin arasından geçebiliyor mu bu süpürgeler. Araya girip orada kalma ihtimali var mıdır?
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi akşamlar.
|
İphone Garanti Hakkında
|
Kusurlu Hangi Araba
|
128 GB Flash Bellek Önerisi
|
Bluetoot 4.0 Kulaklık Önerisi
|
|
Meslek: Öğretmen
İlgi Alanları: Web Tasarım & Programla, Basketbol
Son Giriş: 21 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 815
İkinci El Bölümü Mesajları: 11
Konularının görüntülenme sayısı: 5.145 (Bu ay: 330)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Notebook - Ultrabook