Şimdi Ara

dünyanın gitgide mallaştığını düşünüyom

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şimdi bu konu açarken cevap yazarken yandaki gülmeler var ya işte ben onları labali veyani böyle gençlerin eğlencelik olarak kullandığını düşünüyodum yani insan ciddileştiğinde en azından sadece mantıklı oalrak kullanacagını yada oyunlarda falan genelde kullanılacagını dusunuyordum ama duydum kı oxford üniversitesi belkide en dünyayı geliştireccek yerlerden biri olduğundan yani bilimsel anlamda ciddiyet gerektiren bir yer olmasına rağmen yılın kelimesini bir tane emoji denilen gül seçmiş yani bu dünyanın çivisinin çıktığının bence kanıtıdır o yüzdfen artık bişiyi önemsemiyom niye mi çünkü yılın kelimesini kelime olmayan bişiy seçtiği için yani artık eğlence tek amacımızdır diyorlar bence buda benim diğer konum olan teorimi çözün konuma bir kaynaktır arkadaşlar bunuda böyle bir düşünün

• İnsanlar artık aşırı bencilleşti,artık herkes ben çok eğleneyim diğer insanlar açlıktan,savaştan gebersin bana ne diye düşünüyorlar.
  • O nasıl başlık yav öyle :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C302EA147

O nasıl başlık yav öyle :)
    Çok sakin bir kafayla okunup yorumlanması gereken bir yazı yazmışsın
  • Arapça bir kelime olan Deccal, “yalancı, hilekâr; zihinlerde, iyi ile kötüyü, hak ile batılı karıştıran; bir şeyi yaldızlayıp gerçek yüzünü gizleyen; her yeri dolaşan kötü ve uğursuz kişi” gibi anlamlara sahiptir.

Hz. Muhammedin yüzyillar önce uyardığı korkunç cağı yaşıyoruz şuan. Her kötülüğün üstü o smileylerle örtülmeye çalışılıyor adeta.

Verilen mesaj hep aynı.

"Hayata bir kez geliyorsun tadını çıkar."
    "Harca ve mutlu ol."
    "Hep gülümse. "

Fakat gerçekte oluşan korkunç son hep gizleniyor. Herşey bununla alakalı. İnsan dikkatlice gözlemlerse bunu anlayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuhendisTurk

Arapça bir kelime olan Deccal, “yalancı, hilekâr; zihinlerde, iyi ile kötüyü, hak ile batılı karıştıran; bir şeyi yaldızlayıp gerçek yüzünü gizleyen; her yeri dolaşan kötü ve uğursuz kişi” gibi anlamlara sahiptir.

Hz. Muhammedin yüzyillar önce uyardığı korkunç cağı yaşıyoruz şuan. Her kötülüğün üstü o smileylerle örtülmeye çalışılıyor adeta.

Verilen mesaj hep aynı.

"Hayata bir kez geliyorsun tadını çıkar."
    "Harca ve mutlu ol."
    "Hep gülümse. "

Fakat gerçekte oluşan korkunç son hep gizleniyor. Herşey bununla alakalı. İnsan dikkatlice gözlemlerse bunu anlayacaktır.
    Bende bu bölümün gittikçe mallaştığını düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: liberum

Bende bu bölümün gittikçe mallaştığını düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    kardeş bence en doğrusu benim yaptığım eğer benim böyle yazmammdan bahsediyorsan çünkü ben şöyle düşünüyom mesela kişiler düşünürken yaşadığı gibi düşünmez yani mesela düşünürken insan en rahatdır gerçek hayatta müslümanda dinsizde belirli kurallar çerçevesinde yaşar ikisininde kendi doğrusu yanlışı vardır uyduğu kurallar vardır ama ikiside düşünürken serbesttir bildiğim kadarıyla iyi şeyler düşünmemiz sevap ama kötü şeyler düşünmemiz günah değil eğer müslümansak yani bu ne demek istediğin gibi rahatça düşün yani dünyada herkes düşünürken en rahat şekilde düşünür tüm dünyada evrende yalnızmış çekinecek utanacak kimse yokmuş gibi düşünür tabi bunlar benim görüşüm neyse işte bu düşüncelerden paylaşmak istediklerimizi ya konuşuruz ya da kağıda yazarız eğer konuşursak düşüncelerimizi paylaştığımızda alacağımızı tepkiyi bilmediğimizden ve paylaştıktan sonra hisedeceklerimizden gene belirli bir çerçeve içinde rahatça konuşuruz yazıda bu bir tık daha ötededir ama en ötede internettedir yani en rahat felsefe yapılacak yer internettedir benim görüşüme göre şimdi sen sanırım benim mallaştığı yazmamdan ötürü bunu dedin ama insan sonuçta algıladıklarına göre kelimelere anlam yükler algıladıkları derken her türlü okuduğu duyduğu ve bunları okup duyarken bulunduğu duruma göre mesela senin algıladıklarını algılamamış biri senin yaşadıklarını yaşamamış biri tek bir kelimeye farklı anlamlar yüklüyor bende en çok buraya bu kelimenin uyduğunu düşündüm hem küfür olduğunuda sanmıyorum zaten bende küfür etmeyi yıllardır bıraktım rahat 5 yıl olmuştur 7 yılda olmuş olabilir tam emin değilim öyle yani
    ama tabi bu benım gorusum yanlıs da olabilir kusura kalma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyeka -- 30 Ocak 2016; 17:24:30 >

• Ben dünyanın gitgide mallaştığını değil, şeytanlaştığını düşünüyorum. Eğer dünya gitgide mallaşsaydı doğallaşma ve sadeleşme olması gerekirdi. Oysa dünya gitgide yaşayamıyor ve kompleksleşiyor. Bu da mallığa değil, şeytanlığa işarettir !
  • quote:

Orijinalden alıntı: asau

Ben dünyanın gitgide mallaştığını değil, şeytanlaştığını düşünüyorum. Eğer dünya gitgide mallaşsaydı doğallaşma ve sadeleşme olması gerekirdi. Oysa dünya gitgide yaşayamıyor ve kompleksleşiyor. Bu da mallığa değil, şeytanlığa işarettir !
    Medeniyet ilerledikçe insanlık ilkelleşiyor. Üreme gibi içgüdüler ön plana çıkarılıyor. İnsanların asıl problemlerini düşünmeleri engelleniyor.

Böyle düşünen kimseleri görmek güzel. İnsanlık için büyük bir tehlikeye değinmişsin.
  • Beyin yazılımlarımız aynı
  • quote:

Ben dünyanın gitgide mallaştığını değil, şeytanlaştığını düşünüyorum. Eğer dünya gitgide mallaşsaydı doğallaşma ve sadeleşme olması gerekirdi. Oysa dünya gitgide yaşayamıyor ve kompleksleşiyor. Bu da mallığa değil, şeytanlığa işarettir !

http://www.mervece.com/ruhun-kusar/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sabah Yıldızı

quote:

http://www.mervece.com/ruhun-kusar/

Alıntıları Göster
    Dünya asıl şimdi daha yaşanabilir bir dünya, inşallah öngörülen ekonomik çöküş de yaşanacak yakın zamanlarda

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. JOKER

Dünya asıl şimdi daha yaşanabilir bir dünya, inşallah öngörülen ekonomik çöküş de yaşanacak yakın zamanlarda

ekonomık cokus olması nasıl ıyı sonucta gene usttekıler usttedır para belkı deger kaybeder para ıcın ınsanlar calıstıgından bır kac gun mallık olur sonra gene bu sıstem yavas yavas kurulur su an kı sıstem varsa ben yok boyle cok olumlu bırsey beklemıyorum cunku olabilecek hersey belli siz ne beklıyorsunuz ki anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: iyeka

quote:

ekonomık cokus olması nasıl ıyı sonucta gene usttekıler usttedır para belkı deger kaybeder para ıcın ınsanlar calıstıgından bır kac gun mallık olur sonra gene bu sıstem yavas yavas kurulur su an kı sıstem varsa ben yok boyle cok olumlu bırsey beklemıyorum cunku olabilecek hersey belli siz ne beklıyorsunuz ki anlamadım

Kapital çökecek,ben marx'ın öngörüsünü bekliyorum

Bir gün gelecek gerçekleşecek

• quote:

quote:

quote:

Bir doktorla işçinin eşit olduğu bir düzende adalet varmı?

Marxda kim oluyormuş.

'cular gelir şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuhendisTurk -- 31 Ocak 2016; 19:16:10 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Marxda kim oluyormuş.

...ciler gelir şimdi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Marxda kim oluyormuş.

...ciler gelir şimdi.

Şunu yapma yav. Kötü hissediyorum kendimi.

• quote:

kardeş bence en doğrusu benim yaptığım eğer benim böyle yazmammdan bahsediyorsan çünkü ben şöyle düşünüyom mesela kişiler düşünürken yaşadığı gibi düşünmez yani mesela düşünürken insan en rahatdır gerçek hayatta müslümanda dinsizde belirli kurallar çerçevesinde yaşar ikisininde kendi doğrusu yanlışı vardır uyduğu kurallar vardır ama ikiside düşünürken serbesttir bildiğim kadarıyla iyi şeyler düşünmemiz sevap ama kötü şeyler düşünmemiz günah değil eğer müslümansak yani bu ne demek istediğin gibi rahatça düşün yani dünyada herkes düşünürken en rahat şekilde düşünür tüm dünyada evrende yalnızmış çekinecek utanacak kimse yokmuş gibi düşünür tabi bunlar benim görüşüm neyse işte bu düşüncelerden paylaşmak istediklerimizi ya konuşuruz ya da kağıda yazarız eğer konuşursak düşüncelerimizi paylaştığımızda alacağımızı tepkiyi bilmediğimizden ve paylaştıktan sonra hisedeceklerimizden gene belirli bir çerçeve içinde rahatça konuşuruz yazıda bu bir tık daha ötededir ama en ötede internettedir yani en rahat felsefe yapılacak yer internettedir benim görüşüme göre şimdi sen sanırım benim mallaştığı yazmamdan ötürü bunu dedin ama insan sonuçta algıladıklarına göre kelimelere anlam yükler algıladıkları derken her türlü okuduğu duyduğu ve bunları okup duyarken bulunduğu duruma göre mesela senin algıladıklarını algılamamış biri senin yaşadıklarını yaşamamış biri tek bir kelimeye farklı anlamlar yüklüyor bende en çok buraya bu kelimenin uyduğunu düşündüm hem küfür olduğunuda sanmıyorum zaten bende küfür etmeyi yıllardır bıraktım rahat 5 yıl olmuştur 7 yılda olmuş olabilir tam emin değilim öyle yani
    ama tabi bu benım gorusum yanlıs da olabilir kusura kalma

Dostum aralara noktalama işareti serpiştir yazdiktan sonra, nefes alamadan okumak zorunda kaliyodum. Nefessiz okudum :)

• Bence insanlık hem ahlak anlayisi açısından hem de zeka açısından gelişiyor iyileşiyor. Gerilediğini dusunmenize sebep olan şey bence internetin ve sosyal medyanın yaygınlaşması. Insanlar saçma davranışlarını ve hatalarını artık herkes biliyor bu yüzden böyle bir düşünce var bence. Yoksa gelisme bence hissediliyor insanlar daha tutarlı davranmaya başlıyor gibi geliyor bana.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.