Şimdi Ara

Hayatım gittikçe kötüye gidiyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sa kardeşlerim memlketimizin bir üniversitesinde iibf de okumaktayım 3. Sınıfım okul başlamadan önce büyük umutlarla başladığım eğitim yılında resmen dibe vurdum daha da iyi olmam gerekirken 1. Dönem maks 1-2 dersin altta kalması gerekirken ben tam 4 ders bıraktım ve zaten toplam 6 dersim vardı 2. Döneme girdik ve vizelerde yavaş yavaş açıklanıyor ve yine 6 ders in 3 nden aldığım en yüksek not 45 diğer 3 açıklanmadı ancak onlarda pek farklı olmayacaktır okulum kesinlikle uzayacak bu dönem azmedip çalıştım gece uykumu feda ettim bizzat arkadaşımla birlikte çalıştığım sınavdan aldığım not 15 ve finallere 20 gün kala oturup hergün adam gibi çalışıyorum ancak bir yandanda aileme karşı çok mahcubum okulum uzayacağı için baba emekli ve 2 evlat okutmakta hiç kolay birşey değil bu devirde ayrıca alttan almamdan dolayı da hiç alamadığım dönem dersleri de mevcut en çok koyan da herkes mezun olucak anasıyla babasıyla güle oynaya gidicek memleketine ben ise anne babamı okulu uzatma haberiyle üzeceğim kardeşlerim inanın moral olarak çöktüm ve bu durumdan geçen abiler ablalarım olmuştur illaki , tavsiyeleriniz ve yolgöstericiliğinize ihtiyacım var hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Senin adina hakikaten uzuldum.Ben de benzer bir dertten muzdaripim.Artik psikolojim bozuldu annem babam onemsemediklerini soylese de ben kendime yediremiyorum.Tek fark ben calismiyorum, mal gibiyim.

Bence moralini bozma o kadar takılacak bi durum degil.Sen elinden geleni yapmissin bence.Kendini hirpalama.Çok zoruna gidiyorsa bi iş bulup calisabilirsin.Ama bu senin derslerini daha da zora sokar.

Çalisma stilini degistirebilirsin.Belki cok verimli olmuyordur calismalarin.Ya da bi vitamin testi yaptir b12 eksikligin olabilir.

Ya da sinavdan evvel her sey aklimdaydi sinavda ucup gitti diyorsan bi psikiyatra danisabilirsin.

Ama kendini cok uzme, umarim ailen anlayisla karsilar.

• biiiiip B kullanıcısına yanıt
    Mesajın için teşekkürler bence sende bitirmek için çaba göster her insanın geri kaldığı yer ve nokta olur illaki moralim elimde olmadan bozuk o kadar emek veriyorsun ve emeklerin çöpe gidiyor vitamin testini yaptıracağım mutlaka standar bir memur emeklisi babanın evladı olunca insanın okumaktan başka çaresi yok be kardeşim @biiiiip

• haluk95 kullanıcısına yanıt
    Ben tesekkur ederim.Benim sorunum daha cok psikolojik, sen bana bakma.Uzerimdeki o sorumluluk hissinde eziliyorum ve bu beni strese dokuyor...

Seni cok iyi anliyorum gercekten, umarim her sey istedigin gibi olur..

• biiiiip B kullanıcısına yanıt
    Kardeşim hep bu sorumluluk hissi yzünden sıkıntıya düşüyor tüm öğrenciler seninde herşey istediğin gibi olsun kardeşim @biiiiip

• Güle oynaya mı? Hepsi kafasini kuma gömecek mezun olduk diye devekuşu gibi, kusura bakma ama gerçeklikten uzak bir şekilde saçmalıyorsun.. Kaç bin iibf mezunu var biliyor musun? Senin bilinçsiz bir şekilde mezun olman ailene daha fazla yük olmana sebebiyet verir bunu yaz bir kenara. Madem okul uzadi seneye usul usul hatta yazdan başla; kpss ve okul derslerine calismaya başla yavaş yavaş. Hem o uzattığın senen için çalışısın hem de kpss den iyi bir puan almak için.. Sana hayati gözlemleyip hangi alanda calisacagini görmek için bi firsat işte.. Arkadaşlarini gözlemle; mezun olsunlar ve yasadiklari stresi gör bak demek istedigimi anlayacaksin. Mezuniyet öyle pek de büyük bir olay değil emin ol. Aksine insanlar ciddi boşluğa düşüyor plansiz programsiz ne yapacaklarini bilmeden pat diye mezun olduklari icin.. Ortada kaliyorlar tabiri caizse. Sana ise bu bir firsat.

'Her kriz bir fırsata gebedir.' Kahrolmak, üzülmek sana kaybolan seneni geri getirmeyecek. Ya da mali durumunu iyileştirmeyecek. Hezeyana neden olan duygularini diri diri göm ve mantigini calistirmaya başla.

• trustem.111 kullanıcısına yanıt
    Mesajımız için teşekkürler şu an yazdıklarınızla bana öyle moral verdiniz ki anlatamam aslında çok haklısınız mezun olduktan sonra çok büyük boşluğa düşecekler @trustem.111

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk95

Mesajımız için teşekkürler şu an yazdıklarınızla bana öyle moral verdiniz ki anlatamam aslında çok haklısınız mezun olduktan sonra çok büyük boşluğa düşecekler @trustem.111

Tabi canım kardeşim ben de geçtim aynı yollardan 2014 te mezun oldum 2016 da bir kamu kurumuna atandım kpss yle; puanım fazla yüksek olmadığından yaklaşık 10 başvurumda mülakat sıralamasına bile giremedim. Mesleki hedefin neyse oraya doğru yol al, kendini geliştir akademisyenlik mi ales e yds ye yökdil e gir kamu kurumları mı kpss ye hazırlan.. Okul bir şekilde bitiyor emin ol.. Mühim olan sonrası

• Dikkat bozukluğu ya da okuduğunu anlamama gibi bir problemin varmiydi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grayscale G kullanıcısına yanıt
    Şu ana kadar hüç öyle bir problemim olmadı gayet iyiydim ezberler girer geçerdim @Grayscale

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk95

Şu ana kadar hüç öyle bir problemim olmadı gayet iyiydim ezberler girer geçerdim @Grayscale

Başka bir sorunun var mi ? Evde falan.Ya da yalniz misin ? Bunu mu kafaya takiyorsun ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grayscale G kullanıcısına yanıt
    Hocam yalnız değilim sosyal hayatım çok olmasa da her gün çıkarım arkadaşlarımla gezerşm tozarım kafama tek taktığım şey var o da ailemi okulu uzatma haberini söyleyince çok üzülecekler @Grayscale

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.