Şimdi Ara

Üniversite okumanın gereksiz olduğu yavaş yavaş anlaşıldı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son zamanlarda konu hakkında forumda birçok başlık açıldı. Üniversite okuyanların hayal kırıklıkları, mezunların işsiz olması ve çalışanların da kötü şartlarda istihdam ediliyor oluşundan birçok kişi şikayetçi durumda. Bu durumu forumda birçok kez konu açarak dile getirdiğimde, forum halkı alaya alsa da şu an ne kadar haklı olduğumu tekrardan anlamış oldum.

ABD ya da Avrupa için üniversite çok daha başka şeyleri ifade ediyor olsa da, Türkiye ne yazık ki işsizlik garantili diplomadan daha fazlasını ifade etmiyor. Konuları açın kendiniz görün, ne kadar büyük sorunlar yaşandığını daha rahat anlarsınız. Bu saatten sonra üniversite okumanın, kendini geliştirmenin ya da yabancı dil bilmenin piyasada hiçbir değeri yok. Üniversite mezunu arkadaşım, üç yabancı dil biliyor olmasına rağmen iş bulamadı. Şu an zamanını boş geçirmemek için yüksek lisans yapıyor ancak kendisi de çok iyi biliyor ki asıl sebebi boşta kalmamak.

Tercihlerinizi çok iyi yapın derim. Başkalarının dayatmaları ile yolunuzu seçmeyin.

• üni mezunuyum yurtdışında elektrik müh. maaşım yıllık 100bin doları buluyor. üni okumasam köyde kavak ağacı suluyordum. ticareti beceremem ben biraz asosyalim çünkü.

benim açımdan olaya bakarsak üni okumak tamamen gerekli birşey. şimdi çocuğumu özel ingiliz okuluna yazdırıyorum paraya kıyıyorum çünkü eğitim önemli birşey bence.

günümüzde salatalık bile üretsen yabancı dil gerekiyor,okumak araştırmak gerekiyor. salatalık hangi toprağı seçer,rakımdan sıcaklığa tohumdan yağışa detaylı araştırmalar hep ingilizce ve detaylı bilgiye ulaşamazsan rekabet edemezsin. çinden salatalık getirirler işsiz kalırsın doya doya yersin bravo ne güzel salatalık yapmış adamlar dersin. bu nedenle eğitim gerekli. tabiki bazı insanlarda berber olacak taksici olacak. herkes üni okuyup mühendis olmaya çalışırsa her ile üni açılırsa da bu iş yürümez.

bazı gençlerle karşılaştım. kendilerince dünyanın şifresini çözmüş. yok para okumakta değilmiş. şu adam okumamış şöyle böyle yapmış. öbürü okumamış ticaret yapmış köşeyi dönmüş. okumak mantıklı değil diyo. kendisi napıyor? tüm gün oyun oynayıp sabaha kadar dizi izliyor öğleye kadar da yatıyor.bu tamamen saçmalık ve geri dönülemez yanlış bir yol.
  • Hangi boğaziçi mezunu işsiz? Malesef tembel bir milletiz.

Günde 2-3 saat ders çalışmayan insanlar üniversite kazanıyor. Örnek vermek gerekirse Çanakkale onsekiz mart üniversitesi işletme. 233 puanla almış. 233 Puanın başarı oranı ne demek? %23 gibi bir şey. 100 sorunun sadece 23 ünü doğru yanıtlamış. 40 tyt matematikte 3-5 zor yapan insanlar. Peki üniversite sınavı çok kaliteli bir sınav mı? Geçen senenin sorularına girin bakın. Bundan dolayı konunun başlığında eksik kelime var. Yatarak Üniversite okumanın gereksiz olduğu yavaş yavaş anlaşıldı. Olmalıydı. Ben dershane gidiyorum etrafıma bakıyorum yok abi ders çalışan yok. Herkes alışmış başkalarını eleştirmeye. Birisi hükümete sallıyor birisi eğitim sistemine birisi öğretmene. Hiçbir şeyden memnun değiller. Üniversite okumak sadece bir araç. Eğer sen bu aracı iyi kullanamıyorsan senin aracın kötüyse sen yol alamazsın. Bunun sonucunda diyemezsin ki bu araçlar yol aldırmıyor.. Yol aldırmayan senin aracın. Öyle araçlar var ki çok güzel yol aldırıyor. Tembelliğinizin faturasını başka yerlere kesmeye çalışmayın. Sensin işte tembelsin. Akşama kadar ya bilgisayar oyunu oynuyorsun ya elinde telefon ya da kız peşinde geziyorsun. Ortalama bir hayat, ortalama bir iş, Ortalama bir gelir.. bunlara sahip olmak için ortalama bir çalışma yeterli ama sen onuda yapmıyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: coreturk4

Hangi boğaziçi mezunu işsiz? Malesef tembel bir milletiz.

Günde 2-3 saat ders çalışmayan insanlar üniversite kazanıyor. Örnek vermek gerekirse Çanakkale onsekiz mart üniversitesi işletme. 233 puanla almış. 233 Puanın başarı oranı ne demek? %23 gibi bir şey. 100 sorunun sadece 23 ünü doğru yanıtlamış. 40 tyt matematikte 3-5 zor yapan insanlar. Peki üniversite sınavı çok kaliteli bir sınav mı? Geçen senenin sorularına girin bakın. Bundan dolayı konunun başlığında eksik kelime var. Yatarak Üniversite okumanın gereksiz olduğu yavaş yavaş anlaşıldı. Olmalıydı. Ben dershane gidiyorum etrafıma bakıyorum yok abi ders çalışan yok. Herkes alışmış başkalarını eleştirmeye. Birisi hükümete sallıyor birisi eğitim sistemine birisi öğretmene. Hiçbir şeyden memnun değiller. Üniversite okumak sadece bir araç. Eğer sen bu aracı iyi kullanamıyorsan senin aracın kötüyse sen yol alamazsın. Bunun sonucunda diyemezsin ki bu araçlar yol aldırmıyor.. Yol aldırmayan senin aracın. Öyle araçlar var ki çok güzel yol aldırıyor. Tembelliğinizin faturasını başka yerlere kesmeye çalışmayın. Sensin işte tembelsin. Akşama kadar ya bilgisayar oyunu oynuyorsun ya elinde telefon ya da kız peşinde geziyorsun. Ortalama bir hayat, ortalama bir iş, Ortalama bir gelir.. bunlara sahip olmak için ortalama bir çalışma yeterli ama sen onuda yapmıyorsun
    Eleştiri yaparken aslında aynı şeyleri siz de yazmışsınız...

Hangi Boğaziçi mezunu işsizmiş... Lafa bak... Herkes Boğaziçi Üniversitesi gibi iddialı okullardan mezun olacak diye bir şart yok. Kaldı ki ben size Boğaziçi mezunu olup da işsiz olan ya da asgari ücretten hallice maaş işe çalışanlar mezunlar da gösterebilirim. Bunlardan birisi bizzat yazlıktaki komşumuzun kızı. Peki böyle iyi okullardan mezun olanlar ne durumda? Ben çevremdekilerden örnek vereyim; birisi Boğaziçi Üniversitesini bitirdi ve Turkcell'de tanıdık torpil ile ancak iş bulabildiler, kız işi beğenmedi ve İrlanda'ya gitti. Bir başkası ODTÜ mezunu oldu, benzer şeyleri yaşayınca o da yurt dışına gitmeye karar verdi.

İyi okullardan mezun oldun diye kimseye kırmızı halı sermiyor. Ülkenin kapasitesi belli işte, sen bir noktadan sonra yaşadığın coğrafyaya fazla gelmeye başlıyorsun ve sistem seni aşağıya doğru çekiyor. Bugün birçok mühendis aslında işçilerden beter durumda lakin aldıkları sorumluluk çok fazla. Ay sonunda kazandıkları maaş ile ne kadar fark yaratabiliyorlar peki? Ortalama 800 TL civarı.

• Abi takmışsınız başkalarının hayatına,kendinizi kurtarın yeter.Olumsuzlukları bu kadar tartışırsanız hayat çekilmez.Üniversitelere son 10 yıldır herkes tepki gösteriyor ama bir mok olduğu yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    he kardeş he boğaziçi mezunu asgari ücrete bile çalışamıyor
  • Üniversite sadece meslek edinmek için okunmaz

Artık günümüzde lise mezunu kalmadı. Hele yeni nesil hepsi üniversite mezunu

Okumazsan ortamlarda ezilirsin. Belki çok bilgisin belki çok okumuşsundur ama nafile. İnsanlar üniversite okumamış diye ya fakir ya da akılsız damgası yapıştırırlar. Üniversite dış görünüş gibidir.
  • Boş konu

Her türlü üniversite okunur okunmalı

En dandiği olsa bile gidilmeli. Çünkü küçük de olsa mutlaka birşeyler kapılır üniversitelerden. Sadece dersleri kastetmiyorum arkadaş ortamı vs.

En basitinden insanları daha iyi tanırsınız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kesin yine bu adamdır dedim o çıktı. Bu arkadaşın üniversitelilerle ve özellikle mühendislerle bir derdi var daha önce bir şey yaşamış herhalde. Şimdi iyi niyetle tavsiye veriyorum der ama her alakalı alakasız konuda aynı şeyleri yazınca inanmak güç buna

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sen gisele bündchen paylaşmaya devam et girme bu işlere

• ABD Avrupa içinde okumak çok bişey ifade etmiyo siz sadece kamera önündekileri görüyosunuz

Kendini geliştirebilmek önemli olan

Bir meslek lisesinde farkını koyabilen adamlar çıksaydı o liselerde kıymetli olurdu ama ülkemizde malesef farkını sadece yalandan erkekliğiyle koymak ön planda olduğu için.. özentilikten esrar falan
  • Meslek liseleri itibar kazanmalı. Ara personel yetiştirmeye önem verilmeli.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Üç dil bilen nasıl işsiz kalıyor

Arkadaşın muhtemelen kem küm edecek kdar öğrenip, o dili bildiğini sayıyor

• diplomasız olanı işe almadıkları ülkede nasıl gereksiz imiş üniversite ya?
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    İyi de kardeşim, üniversite okumayınca hayat daha mı güzel olacak? Herkesin milletvekili akrabası yok sonuçta. Ya da herkesin ana babası iş adamı falan da değil.
    O zaman üniversite okumayıp da ne yapalım kardeşim sen söyle.
    Herkes diyor ki yok efendim Türkiye şöyle Türkiye böyle. Sevmiyorsanız gidebilirsiniz, sizi tutan yok. Sanki elin ecnebileri de dört gözle bizi bekliyordu...

• reis taksi isterük
  • üni mezunuyum yurtdışında elektrik müh. maaşım yıllık 100bin doları buluyor. üni okumasam köyde kavak ağacı suluyordum. ticareti beceremem ben biraz asosyalim çünkü.

benim açımdan olaya bakarsak üni okumak tamamen gerekli birşey. şimdi çocuğumu özel ingiliz okuluna yazdırıyorum paraya kıyıyorum çünkü eğitim önemli birşey bence.

günümüzde salatalık bile üretsen yabancı dil gerekiyor,okumak araştırmak gerekiyor. salatalık hangi toprağı seçer,rakımdan sıcaklığa tohumdan yağışa detaylı araştırmalar hep ingilizce ve detaylı bilgiye ulaşamazsan rekabet edemezsin. çinden salatalık getirirler işsiz kalırsın doya doya yersin bravo ne güzel salatalık yapmış adamlar dersin. bu nedenle eğitim gerekli. tabiki bazı insanlarda berber olacak taksici olacak. herkes üni okuyup mühendis olmaya çalışırsa her ile üni açılırsa da bu iş yürümez.

bazı gençlerle karşılaştım. kendilerince dünyanın şifresini çözmüş. yok para okumakta değilmiş. şu adam okumamış şöyle böyle yapmış. öbürü okumamış ticaret yapmış köşeyi dönmüş. okumak mantıklı değil diyo. kendisi napıyor? tüm gün oyun oynayıp sabaha kadar dizi izliyor öğleye kadar da yatıyor.bu tamamen saçmalık ve geri dönülemez yanlış bir yol.

• quote:

Orijinalden alıntı: pakaji

üni mezunuyum yurtdışında elektrik müh. maaşım yıllık 100bin doları buluyor. üni okumasam köyde kavak ağacı suluyordum. ticareti beceremem ben biraz asosyalim çünkü.

Hocam eskiden asosyaldiniz değil mi

• Hep ayni tezi savunuyorsun tamam bi sey soyle sunu yapin de arkadas hakli bak diyebilelim

• Üç dil bilmeyi bırak ingilizceyi çok iyi konuşsam şimdiye kadar çoktan güzel bir şirkette çalışıyor olurdum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Hocam sen gisele bündchen paylaşmaya devam et girme bu işlere
    O kadın çok başa ya.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.