Şimdi Ara

Üniversite okumanın gereksiz olduğu yavaş yavaş anlaşıldı... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: HayatınıYaşayamayanAdam

reis taksi isterük
  • izayoi kullanıcısına yanıt
    hala asosyalim diyebilirim.

sorunlu aile yapım vardı.
    biri üvey diğeri baskıcı. o ayıp bu öyle olmaz. sürekli baskı altında büyüdüm ve çekingen bir tipe dönüştürüldüm. bana katkısı da oldu. sabır ve çileye dayanma kapasitem arttı normal bir çocuğa göre.asosyallik de işe odaklanma şansımı arttırdı. geçmişin izi kolay kolay silinmez. kenarda 4milyon tl var nerdeyse ama kendime güvenim hala tam olarak yoktur. eskiye göre daha az asosyalim ama tam olarak sosyal olduğum söylenemez.kendime az güvenin de avantajları oldu. gereksiz güven kibir ve hatayı getirir. güvensizlik ise dikkati ve başarıyı getiriyor .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda söylenecek çok şey var ancak yeri burası değil malesef. Daha ciddi bir ortam.

• quote:

Orijinalden alıntı: coreturk4

Hangi boğaziçi mezunu işsiz? Malesef tembel bir milletiz.

Günde 2-3 saat ders çalışmayan insanlar üniversite kazanıyor. Örnek vermek gerekirse Çanakkale onsekiz mart üniversitesi işletme. 233 puanla almış. 233 Puanın başarı oranı ne demek? %23 gibi bir şey. 100 sorunun sadece 23 ünü doğru yanıtlamış. 40 tyt matematikte 3-5 zor yapan insanlar. Peki üniversite sınavı çok kaliteli bir sınav mı? Geçen senenin sorularına girin bakın. Bundan dolayı konunun başlığında eksik kelime var. Yatarak Üniversite okumanın gereksiz olduğu yavaş yavaş anlaşıldı. Olmalıydı. Ben dershane gidiyorum etrafıma bakıyorum yok abi ders çalışan yok. Herkes alışmış başkalarını eleştirmeye. Birisi hükümete sallıyor birisi eğitim sistemine birisi öğretmene. Hiçbir şeyden memnun değiller. Üniversite okumak sadece bir araç. Eğer sen bu aracı iyi kullanamıyorsan senin aracın kötüyse sen yol alamazsın. Bunun sonucunda diyemezsin ki bu araçlar yol aldırmıyor.. Yol aldırmayan senin aracın. Öyle araçlar var ki çok güzel yol aldırıyor. Tembelliğinizin faturasını başka yerlere kesmeye çalışmayın. Sensin işte tembelsin. Akşama kadar ya bilgisayar oyunu oynuyorsun ya elinde telefon ya da kız peşinde geziyorsun. Ortalama bir hayat, ortalama bir iş, Ortalama bir gelir.. bunlara sahip olmak için ortalama bir çalışma yeterli ama sen onuda yapmıyorsun
    Bogazicini bitirip meslegini yapamayan, bankacilik, emlakcilik gibi herkesin yaptigi isleri yapan cok var. Tabiki oran diger universitelere gore daha az. Ama varlar ben sadece 2 kisi biliyosam bu sekilde daha neler vardir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mastermind33

Boş konu

Her türlü üniversite okunur okunmalı

En dandiği olsa bile gidilmeli. Çünkü küçük de olsa mutlaka birşeyler kapılır üniversitelerden. Sadece dersleri kastetmiyorum arkadaş ortamı vs.

En basitinden insanları daha iyi tanırsınız
    Bunun için ortalama 150 bin lira masraf yaptım bu parayı kullanarak katlayabilirdim. Üni ortamı vs. eksik olsaydı da olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ''Battery

Bunun için ortalama 150 bin lira masraf yaptım bu parayı kullanarak katlayabilirdim. Üni ortamı vs. eksik olsaydı da olurdu.

Alıntıları Göster
    150 bin TL masraf yapmak senin marifetin açıkcası

1+4 sene okuduğunu varsayarsak yılda 30.000 TL aylık 2 bin TL'den fazla para yapıyor. Aylık 500 TL ile öğrencilik yapan var aile yanında. Şehirdışında da 1000 TL'ye yapan var

Ya da şöyle diyeyim katlasaydın o zaman elinden tutan mı vardı
  • Sana önceden sövenler dediklerini bir bir yutuyorlardır

Not için okuyan sonralarıysa boşa yaşadığının gerçeğiyle yüzleşmek ağır gelince hemencecik rasyonalize eden tipler bunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 26 Şubat 2019; 18:51:44 >
  • Bir arguman bu kadar zayif olabilir. Universite mezunu issizler olmasi universite okumak gereksiz demeye yeter mi tek basina? A B ise, A degil B degil mi demektir? Yani daha acik yazarsam, uni mezunu olup da is bulamayanlar var demek, tersi olan (bu bile tam degil) uni mezunu olmayanlarin is bulacaklari anlamina mi gelir? Ben zaten her kis hasta oluyorum, bir sey degismiyor deyip tshirtle, islak sacla disari cikmaktan farki var midir bunun?

Bu tarz cok basit seviyede mantik sahibi olmak icin bile egitim sart.
  • Buradaki dandik üniversitelerde bile bir şey beceremeyen abilerim eminim aynı özveriyi iş hayatında da gösterip para basıcakları için bu kadar kolay genellemede bulunabiliyorlar.
  • O paraya üç tane öğrenci okutulur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HayatınıYaşayamayanAdam

Süper sahne. 👍

• quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

Sana önceden sövenler dediklerini bir bir yutuyorlardır

Not için okuyan sonralarıysa boşa yaşadığının gerçeğiyle yüzleşmek ağır gelince hemencecik rasyonalize eden tipler bunlar
    Öyle zaten.

Önce buraya gelip bir dünya laf ediyorlar sonra özelden haklı olduğumu yazıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Öyle zaten.

Önce buraya gelip bir dünya laf ediyorlar sonra özelden haklı olduğumu yazıyorlar.

Alıntıları Göster
    Küçük gururları incinmesin diye yapıyor olabilirler.Abisi olarak mazur gör
  • quote:

Küçük gururları incinmesin diye yapıyor olabilirler.Abisi olarak mazur gör

Alıntıları Göster
    İnsanlar kendilerimi ne kadar da rahat kandırıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

İnsanlar kendilerimi ne kadar da rahat kandırıyor.

Alıntıları Göster
    Kandır(a)mıyorlar aslında
  • quote:

Kandır(a)mıyorlar aslında

Alıntıları Göster
    Yazanların çoğunluğu çoluk çocuk.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.