Şimdi Ara

Dünyanın Gözünde Türkler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
4.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bizde biliyoruz durumun iyce b..a sardığınıda kaçıp gittiğimiz yok.Ümit her zaman vardır.Bazen kendin dışında düşünmen gereken başkalarıda vardır.

Seninkine mücadeleden kaçmakta değil korkaklık diyebilirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: m.kvncymn

quote:

Orjinalden alıntı: ChnGT/GTS

NAPALIM kardeşim olaylar böyle haksızmıyım? tamam takdire şayan bu ülke ama o kadar kötü oldukki son 10 yılda işler battı şahsen.

tamam sen git zaten bu ülkenin böyle insanlara ihtiyacı yok sen dersen böyle ben dersem kim kalacak kardesim bu ülkede nasıl düzelecek bu durum biraz zoru sevin ya

allah allah kesin birşey söylemiyorum daha 18 olmadım.giderim ama 1 yıllığına filan demir atsam atsam mükemmel bir iş teklifi gelirse.

• Gecen sene Ogrenci degisim programıyla Cek Cumhuriyetine gitmistim. İnanın halkın cogu bizi arabistan gibi sanıyor, (Sadece bir kısmı, Hepsi degil) hatta bazı ogrenciler benim not yazma seklimi sagdan sola sanmıslar onceleri, Slovakya'da aynı, Hatta cogu ulke, polonya, slovenya, macaristan.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Method Man

quote:

Orjinalden alıntı: synaX:Lecter

kendi dillerinde (god) küfretmiyorlar...
    allah die küfrediyorlar

f.... allah (anladiniz heralde..)
    töbeee töbeee

ama hepsi söle deil..

senin onların dinine saygın yoksa,onlardan da saygı beklemek ne kadar doğru olur bilemem...

bnm onlarin dini hakkinda bisey söyledigimi hatirlamiyorum...
  • Sürekli Türk insanının sıcak ve cana yakın olduğunu söylerler.
  • Her duruma karşı bu kadar vurdumduymaz ve tepkisiz kalabilme becerimize hayranlıkla bakıyorlardır.
  • valla iş bulabilsem giderim avrupa'ya. kimse vatan millet sakarya edebiyatı yapmasın. Ülken için iyi birşeyler yapmak istesen bile, sürekli önüne sefil, kompleksli ve yeteneksiz kişiler çıkıyor. Türkiye iş ahlakı yok. Olan sana oluyor, harcanıyorsun, kapasiten, kariyerin harcanıyor. Asıl düşman içimizde. İçimizdeki 5 para etmez insanlar, çalışkan insanların önünü kesen, yükselmesini istemeyen, yalakalık yapan ve kendilerine yalakalık yapılmasını isteyen, işini düzgün yapmayan, kalitesiz insanlar.
  • 3.Dünya ülkesi
  • en kolay para kazanılan ülke olduğu için seviyorlardır büyük ihtimal(ülke olarak) ,

fakat konu bize gelince ;

barbar , cahil , antik , kro diye düşünüyorlar...acı ama gerçek..

bir başka ülkede Türkçe çimlere basmayınız yazıyorsa vardır bunda bir doğruluk payı bence...

ama bizim suçumuz yok bence , suç yöneticiler ve siyasicilerde...

Sigara yasağı çıkarıyorlar , eee tv'de gösteriyor bu yasağa uyumayan bu kanuna destek verenlerden biri...
    Y.dışından geldiğimde ceplerim çöp dolmuştu , orda büyük yetiştikten sonra buraya geldiğiniz zaman yere ne tükürürsünüz nede çöp atarsınız...çekinirsiniz çünkü...
    yemin ederim 2 cebim hergün çöp doluyordu , eve cebim çöple gidiyordum....şehirin merkezinde çarşıda koca caddede çöp tenekesi olmuyordu...koymamış adamlar ne yapalım ?
    Bakıyorum yerler çöp , bende atsammı acaba diyorum ama bir tuhaf oluyor çekiniyorsun cebine tıkıyorsun çöpü...
    Yolda yürürken gözüne yeşil yeşil balgamlar takılıyor (özellikle kışın kar üzerinde)
    Bisiklet yolunda yayalar dolaşıyor , üstlerine sürünce bide arkandan küfür ediyorlar...
    Hele arka sokaklardan geçerken sanki savaş alanı gibi , dikkat ede ede geçiyorsunuz acaba yukarıdan balkonlardan birinden kafanıza çöp poşeti düşermi diye...

daha ne olsun ?

düzelmez bu millet bu vakitten sonra bence....
    AB'ye girelim diyenlerin çoğuda niye destek veriyor ?
    ya karı kız için , yada adam artık Ülkeden bıkmıştır bu vaziyetten ve dışarı çıkmak kolaylaşır diye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathWing -- 24 Temmuz 2008; 7:17:58 >

• kaçınn Tüekler geliyo!!!
  • Pek iyi şeyler düşündüklerini sanmıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: niko_jr

valla iş bulabilsem giderim avrupa'ya. kimse vatan millet sakarya edebiyatı yapmasın. Ülken için iyi birşeyler yapmak istesen bile, sürekli önüne sefil, kompleksli ve yeteneksiz kişiler çıkıyor. Türkiye iş ahlakı yok. Olan sana oluyor, harcanıyorsun, kapasiten, kariyerin harcanıyor. Asıl düşman içimizde. İçimizdeki 5 para etmez insanlar, çalışkan insanların önünü kesen, yükselmesini istemeyen, yalakalık yapan ve kendilerine yalakalık yapılmasını isteyen, işini düzgün yapmayan, kalitesiz insanlar.

bu mantıkla zaten düzenin değişmesini beklemek hayal olur,
    peki sizin önünüze engel çıkaranların yerine geçmeye çalışıp mekanizma içinde
    duyarlı bireylerin artmasını sağlama çabası gösterseniz de, sizden sonrakiler o engellerle karşılaşmasa?
    kimse uzun vadeli düşünmediği, herkes kendini, anı düşündüğü için zaten olmuyor ya bir değişim.
    herkesin dediği şu "aman ben tek başına karşı cıksam ne olur ki", ama bunu bireysel olarak
    büyük kitlelerin de söylediğini ve harekete geçtiğini düşünsenize. ama tabi "yaptırmıyorlar, ettirmiyorlar"
    deyip vazgeçmek kolay.

• Bi turistin ülkemize gelip Sedat Abinin taksisine bindiğini düşünemiyorum
  • yukarıdaki yorumlara bakıyorumda bitanesi osmanlı yendi demiş.bitanesi yemeklerimiz güzel demiş.bunlar işin hikaye kısmı.adamlar bize niye özensinki???
    berbat bir ülkede yaşıyoruz.hiçbirşeyimiz düzgün değil.kendi topraklarımızı mahvettiğimiz yetmiyormuş gibi gittiğimiz yerleride b*kluyoruz.
    bu adamlar bizi niye sevsin???
    pislik bizde,düzensizlik bizde,diğer ülkelere yayılıp ortalığı mahvetmek bizde...

bu ülkede kaldığım süre boyunca bunları düzeltmek için çabalayacağım.zaten şuanda kendi çapımda bişeyler yapmaya çalışıyorum.ama elime fırsat geçse bu bir dakika bile durmam bu ülkede...
  • quote:

Orjinalden alıntı: m.kvncymn

quote:

Orjinalden alıntı: ChnGT/GTS

NAPALIM kardeşim olaylar böyle haksızmıyım? tamam takdire şayan bu ülke ama o kadar kötü oldukki son 10 yılda işler battı şahsen.

tamam sen git zaten bu ülkenin böyle insanlara ihtiyacı yok sen dersen böyle ben dersem kim kalacak kardesim bu ülkede nasıl düzelecek bu durum biraz zoru sevin ya

zoru sevin mi? hiç aç yattın mı Allah aşkına. çeken bilir.

quote:

Orjinalden alıntı: synaX:Lecter

kendi dillerinde (god) küfretmiyorlar...
    allah die küfrediyorlar

f.... allah (anladiniz heralde..)
    töbeee töbeee

ama hepsi söle deil..

saçmalama.

• Tepki goreceğimi biliyorum fakat solemek zorundayım acı ama gerçek
    Biz Afkanistan ,Pakistan ,Arabistan gibi ulkeleri biz nasıl dusunuyorsak hayal ediyorsak onlarda aynı şekilde bizim ulkemizle ilgili böyle düşünüyorlar.
  • kimilerinde göre yüzüklerin efendisindeki orc lar türkleri temsil ediyor
  • Türk Halkinin Milliyetçilik Duygusu...
  • quote:

Orjinalden alıntı: @rd@

yukarıdaki yorumlara bakıyorumda bitanesi osmanlı yendi demiş.bitanesi yemeklerimiz güzel demiş.bunlar işin hikaye kısmı.adamlar bize niye özensinki???
    berbat bir ülkede yaşıyoruz.hiçbirşeyimiz düzgün değil.kendi topraklarımızı mahvettiğimiz yetmiyormuş gibi gittiğimiz yerleride b*kluyoruz.
    bu adamlar bizi niye sevsin???
    pislik bizde,düzensizlik bizde,diğer ülkelere yayılıp ortalığı mahvetmek bizde...

bu ülkede kaldığım süre boyunca bunları düzeltmek için çabalayacağım.zaten şuanda kendi çapımda bişeyler yapmaya çalışıyorum.ama elime fırsat geçse bu bir dakika bile durmam bu ülkede...

amerika osmalıya özeniyor ve görüyorsun şuan dünya devi. yönetim biçimi osmanlı tarzı eyaletlere bölünmüş ve her bölgeye uygun yasalar uygulanıyor

• Değişim programı ile Amerika'dan bir misafir gelmişti. Türblı, başı açık, cübbeli, mini etekli, çarşaflı bir sürü insan gördü, onlara çok şaşırmıştı. Misafirperverliğimize hayran kalmıştı ama, yemeklere bir de.

Müziklerimizi sevmedi derke Bodrum'da şebnem'in akustik konserine götürdük, bayıldı.

Amerika'da hep iyi bahsediyormuş şu an...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.