Bizi tanıyanlar hep iyi düşünüyordur. Ama tanımayanlar genellikle Teröristlerin bile Türkiyeden geldiğini düşünüyordur. Müslüman olduğumuz için İran Irak felan vs. v.s Hep beraber yaşadığımızı düşünüyorlardır. Ama ülkemizi 1 kez ziyaret eden tabiki olumlu düşüncelere sahip olacaktır.
+1 benim çok samimi olduğum amerikalı bi arkım var müslüman oldular istanbulda yaşıolkar şimdi çoçuk türkçede konuşabilio kardeş gibiyiz abi bizi tanıyan sevio bizi türk dostu olan anlıo gerçeği almanyadada öyle türk arkadaşı olanın ırkçılıkla alakası yok ama bilmeden tanımadan coşturan çok
ayrıca fransız bir şairin sözü vardı yanlış hatırlamıyorsam Türkler dosatlarına karşı serin bir yelgibi düşmanlarına karşı ise kasırgadan farksızdır.
işte onlar kasırgayı gördükleri için barbar diye biliyorlar bizi
Barbar, 3.Dünya ülkesi, Arabistan..
quote:
Orjinalden alıntı: med_cezir197
quote:
Orjinalden alıntı: @rd@
yukarıdaki yorumlara bakıyorumda bitanesi osmanlı yendi demiş.bitanesi yemeklerimiz güzel demiş.bunlar işin hikaye kısmı.adamlar bize niye özensinki??? berbat bir ülkede yaşıyoruz.hiçbirşeyimiz düzgün değil.kendi topraklarımızı mahvettiğimiz yetmiyormuş gibi gittiğimiz yerleride b*kluyoruz. bu adamlar bizi niye sevsin??? pislik bizde,düzensizlik bizde,diğer ülkelere yayılıp ortalığı mahvetmek bizde...
bu ülkede kaldığım süre boyunca bunları düzeltmek için çabalayacağım.zaten şuanda kendi çapımda bişeyler yapmaya çalışıyorum.ama elime fırsat geçse bu bir dakika bile durmam bu ülkede...
amerika osmalıya özeniyor ve görüyorsun şuan dünya devi. yönetim biçimi osmanlı tarzı eyaletlere bölünmüş ve her bölgeye uygun yasalar uygulanıyor
yani??? osmanlı bitti gitti.şunu kabullenin.hala yok osmanlı şunu yendi yok osmanlı burayı aldı. geçin bunları.önümüze bakmamız lazım artık...
Avrupalılar Türkler hakkında iyi düşünmezler bence çünkü zamanında OSMANLI onları baya üzmüştü
VATANIMA CANIM FEDA
quote:
Orjinalden alıntı: niko_jr
valla iş bulabilsem giderim avrupa'ya. kimse vatan millet sakarya edebiyatı yapmasın. Ülken için iyi birşeyler yapmak istesen bile, sürekli önüne sefil, kompleksli ve yeteneksiz kişiler çıkıyor. Türkiye iş ahlakı yok. Olan sana oluyor, harcanıyorsun, kapasiten, kariyerin harcanıyor. Asıl düşman içimizde. İçimizdeki 5 para etmez insanlar, çalışkan insanların önünü kesen, yükselmesini istemeyen, yalakalık yapan ve kendilerine yalakalık yapılmasını isteyen, işini düzgün yapmayan, kalitesiz insanlar.
+1923
Bizim hakkımızda söyledikleri tek güzel şey "Türk gibi güçlü" deyimidir. Böyle bir deyim kullanıyorlar. Zaten başkada bir şey demiyorlar. Fransa'da arkadaşlarım burayı ırak gibi zannediyor. Teröristlere dikkat et diyor.
fransa da bi atasözü var türk gibi kuvetli diye
yurt dışından gelen arkadaşlarımın görüşlerini sizinle paylaşayım
amerika: çok misafirperversiniz ya o kadar yol yaptık benzin parasını paylaşalım der ve 20 dolar verir sokak ta ne kadar çok kedi var heralde hiç fare yok bu şehirde. ya biz müslüman ülkesi diyince herkes türbanlı çarşaflı diye hayal etmiştik. ( yok da o yöne dogru gidiyoruz ). kuaför ler ne kadar ucuz ( amerika da kuaför de erkek çalışmazmış çalışırsa o da mutlaka gay olurmuş ) niye ki anlamadım
hollanda dan gelen bi arkadaş dedi ki
sizde uyuşturucu serbest di mi ? yoo nerden çıkardın ee haşhaş ekiyorsunuz. nası yani ne alaka yaaa
türk korkusu kitabını okuyun...
quote:
Orjinalden alıntı: TT
quote:
Orjinalden alıntı: niko_jr
valla iş bulabilsem giderim avrupa'ya. kimse vatan millet sakarya edebiyatı yapmasın. Ülken için iyi birşeyler yapmak istesen bile, sürekli önüne sefil, kompleksli ve yeteneksiz kişiler çıkıyor. Türkiye iş ahlakı yok. Olan sana oluyor, harcanıyorsun, kapasiten, kariyerin harcanıyor. Asıl düşman içimizde. İçimizdeki 5 para etmez insanlar, çalışkan insanların önünü kesen, yükselmesini istemeyen, yalakalık yapan ve kendilerine yalakalık yapılmasını isteyen, işini düzgün yapmayan, kalitesiz insanlar.
bu mantıkla zaten düzenin değişmesini beklemek hayal olur, peki sizin önünüze engel çıkaranların yerine geçmeye çalışıp mekanizma içinde duyarlı bireylerin artmasını sağlama çabası gösterseniz de, sizden sonrakiler o engellerle karşılaşmasa? kimse uzun vadeli düşünmediği, herkes kendini, anı düşündüğü için zaten olmuyor ya bir değişim. herkesin dediği şu "aman ben tek başına karşı cıksam ne olur ki", ama bunu bireysel olarak büyük kitlelerin de söylediğini ve harekete geçtiğini düşünsenize. ama tabi "yaptırmıyorlar, ettirmiyorlar" deyip vazgeçmek kolay.
Bu konuda şu an için yapılabilecek birşey yok. Zira insanların çoğu içinde bulundukları durumu anlayabilecek seviyede değil. Maceraperest, muhalif yahut benzer sıfatlarla damgalanırsın sadece. Ülkeye bir fayda sağlayabilmek icin, önce halkın cocuksu ve şoven milliyetçilikten vazgeçip, icinde bulunduğu sefaleti farketmesi, ve gerçek milliyetçiliğe terfi etmesi gerek. Bu ise bana en azından kısa vadede imkansız geliyor. İnsanlar kurtulmak, iyiye gitmek istemiyorlarsa, ve sen bu düzeni eleştirince, hain oluyorsan, bırak onları, herkes kendini kurtarmaya baksın. Ömrünü harcamaya değer mi, böyle insanlar için, insan dünyaya bi kere geliyor.
quote:
Orjinalden alıntı: ChnGT/GTS
ben şahsen türkiyeden şikayetciyim 18 bitsin pardon üniversite gidicem ingiltere yada amerika yada fransaya.herşey pahalı,benzin pahalı,her yer kirli,susuzluk almış başını götürüyor(nedeni:bilinçsiz kullanım),can güvenliğiniz yok daha ne diyim:
sanki fransa'da susuzluk yok
bilip bilmeden konuşmayın ben yurt dışında bulundum (Hollanda) adamlar Türkiyenin nerde oldunu bilmiyolar kebab iskenderi hiç bilmiyorlar tek bildikleri Türklerin arap tarzı sapıklar olduklarını
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: med_cezir197 amerika osmalıya özeniyor ve görüyorsun şuan dünya devi. yönetim biçimi osmanlı tarzı eyaletlere bölünmüş ve her bölgeye uygun yasalar uygulanıyor
yani??? osmanlı bitti gitti.şunu kabullenin.hala yok osmanlı şunu yendi yok osmanlı burayı aldı. geçin bunları.önümüze bakmamız lazım artık...
Osmanlı'daki mantık ve işleyiş şekli ile devleti idare eden dünyanın en büyük gücü ABD'den söz etmiş arkadaş. Daha ne "yani?" diyorsun.
Sarfettiğin kelimelerin anlamsızlığını bir de başkasının gözünden görsen... Yendi orayı aldı burayı aldı, dünyanın en büyük gücü oldu, en geniş sınırlara sahip oldu. Gurur duyuyorum geçmişimden. Biz yapamaz mıyız? Kendi geçmişimiz değil mi? Parlak dönemlerindeki işleyişleri, bize yararlı olan durumları, bazı yasaları bu günün şarlarına uyarlayabilirsek bence yapabiliriz. ABD'de onu yapıyor işte.
Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez.
quote:
Orjinalden alıntı: amone
quote:
Orjinalden alıntı: m.kvncymn
quote:
ben şahsen türkiyeden şikayetciyim 18 bitsin pardon üniversite gidicem ingiltere yada amerika yada fransaya.herşey pahalı,benzin pahalı,her yer kirli,susuzluk almış başını götürüyor(nedeni:bilinçsiz kullanım),can güvenliğiniz yok daha ne diyim:
dedelerimiz atalarımızda 100 yıl önce savaşırken can güvenlikleri yoktu o zamanda kaçıp gitselerdi halimiz ne olurdu ne kadar kolay basit düşünüyorsunuz herşeyin kolayına kaçıyorsunuz
biz kaçalım siz düzeltin ülkeyi eğer becerebilirseniz bize vatan haini bile diyebilirsiniz sorun yok
Türk insanı sorumsuz,Yunanistan da bir orman yandı millet ayaklandı,burada yağmur yağar gibi orman yanıyor kimsenin umrunda değil Türkiye üstünde dönen bir çok dolaptan haberimiz kimsenin umrunda değil Afedersiniz ama bir karış açıktayız,Avrupa Kupası zamanında hiç bir şey umrumuzda olmadı,ülkeyi resmen bu milletten çıkar sağlayanlara terk edip gittik (iktidarı falan kastedmiyorum sadece çıkar sağlayanları kastediyor -siyasi tartışma yapmayalım şimdi-)
Katılıyorum...
Gerici bir arap ülkesi olduğumuzu, erkeklerin 3-5 tane kadınla evlendiği felan sanıyorlar.Boşu boşuna dev aynasında görmeyin kendinizi.
Eyalet sistemi osmanlıdan yüzyıllar önce uygulanmaya başlamıştır.Bilginize.
quote:
Orjinalden alıntı: G.Eroğlu
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: med_cezir197 amerika osmalıya özeniyor ve görüyorsun şuan dünya devi. yönetim biçimi osmanlı tarzı eyaletlere bölünmüş ve her bölgeye uygun yasalar uygulanıyor
Osmanlı'daki mantık ve işleyiş şekli ile devleti idare eden dünyanın en büyük gücü ABD'den söz etmiş arkadaş. Daha ne "yani?" diyorsun.
Sarfettiğin kelimelerin anlamsızlığını bir de başkasının gözünden görsen... Yendi orayı aldı burayı aldı, dünyanın en büyük gücü oldu, en geniş sınırlara sahip oldu. Gurur duyuyorum geçmişimden. Biz yapamaz mıyız? Kendi geçmişimiz değil mi? Parlak dönemlerindeki işleyişleri, bize yararlı olan durumları, bazı yasaları bu günün şarlarına uyarlayabilirsek bence yapabiliriz. ABD'de onu yapıyor işte.
+1 ben geçmişimden ırkımdan kültürümden vazgeçmem ezdirmem şanlı bi tarihimiz var baksana dedelerimiz öyle bi gömmüşki hala etkisi üzerlerinde bizi aşağılayarak kendilerini üstün görüyorlar yoksa biz ezik bi devlet ırkımız tembel olsa bizimle uraşmazlardı tarihimiz şanımız gözlerine batıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: BLoodRunsCoLD
bilip bilmeden konuşmayın ben yurt dışında bulundum (Hollanda) adamlar Türkiyenin nerde oldunu bilmiyolar kebab iskenderi hiç bilmiyorlar tek bildikleri Türklerin arap tarzı sapıklar olduklarını
Hani şu erkek ile erkeğin, bayan ile bayanın evlenebileceği ile ilgili yasası varolan ülke mi? Sapıklık görmek istiyorlarsa kendilerine baksınlar. Dünyanın sonunu getirebilecek işler yapıyorlar. Gay veya lez evlilik. Düşünsenize 2 gelinlik giymiş bayan ve birbirleriyle evleniyorlar. Yada 2 damatlık giymiş erkek... Sapıklar...
quote:
Orjinalden alıntı: mskomek
quote:
Orjinalden alıntı: G.Eroğlu
quote:
quote:
+1 ben geçmişimden ırkımdan kültürümden vazgeçmem ezdirmem şanlı bi tarihimiz var baksana dedelerimiz öyle bi gömmüşki hala etkisi üzerlerinde bizi aşağılayarak kendilerini üstün görüyorlar yoksa biz ezik bi devlet ırkımız tembel olsa bizimle uraşmazlardı tarihimiz şanımız gözlerine batıyor.
O kültür osmanlıdan çok öncesine dayanıyor...Sadece osmanlı sevgisinin altında başka şeyler var bence.
G. Eroğlu konumuz bu değil.Türklere bakış açısı.
NE kadar şanlı NE kadar şerefli geçmişleri vardır diyorlardır imreniyorlardır...
quote:
NAPALIM kardeşim olaylar böyle haksızmıyım? tamam takdire şayan bu ülke ama o kadar kötü oldukki son 10 yılda işler battı şahsen.
sen git zaten kalma burda bide türk olucak ingilizlerin gemisini bile biz yıktık kimsenin deviremediği gemi afrikalılar bile kacmıyo...