|
Dünyanın ilk laboratuvar üretimi et ürünü evcil hayvanlar için satışa çıktı
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
"geleneksel tavuk göğsü kadar lezzetli ve besleyici" olsa ne olmasa ne...
İlla doğal dengeyi bozacaklar. Bi de etik olarak dolanmak için köpekleri seçmişler.
Laboratuvarınız batsın. GDO'lu gıdayı sardınız, tüm tarımsal ekosistemin içinden geçildi, bir de labda yapay et mi çıkaracaksınız?
Geniş perspektifte bakınca elbette uzayda, Mars'ta çözüm olabilir ama bu demek değil ki köpeklere yedirerek başlayalım...
Kesinlikle yasaklanmalı, sadece dünya dışı ortamlar açısından bilimsel çerçevede kalmalı.
-
Yakında üçüncü sınıf ülkelere de yedirmeye başlarlar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu Cuma MİM'de
LeFeyk Kıyma 199 DL
-
Olması gereken budur, insanlar için de aynı şekilde ihtiyaçlar giderilebilir. Bilim kurgularda da "yapay" gıdalar önemli bir yer tutar, örneğin Star Trek'de sentezleyici adlı makine insanlar için gıdaları hazırlıyor.
Her şeye bilip bilmeden muhalefet etmek yerine anlamaya çalışmak ve alışmak gerek, zira dünya kaynakları artık insanlığın ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalmaya başlıyor. Gelecek ister istemez bu şekilde olacaktır.
Elbette hayvanların da yaşamaya hakları var, amaçları sadece insanları doyurmak olmamalı.
-
Hastalık nedir yediklerin vücudu nasıl etkiler öğrenir de yazarsan en azından insanlar yorumunu ciddiye alır
-
Ciddiye alınmak ya da alınmamak gibi bir kaygım yok, yazdıklarımı anlayacak kapasiten olduğunu zannetmiyorum, ileride torunların bu dediğim şekilde beslenecekler ve senden daha sağlıklı olacaklar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khoradasein -- 7 Şubat 2025; 11:57:01 >
-
Yalnız Riker, sentezleyiciden çıkan yapay yumurtaları beğenmeyip omlet için gerçek yumurta kullanırdı. Yine sentezleyiciden çıkan "Synthehol" denilen yapay içki "Romulan Ale" 'in yerini tutmazdı.
Kural yine değişmiyor: yapay olan hiçbir şey orijinali kadar iyi değildir.
-
Kusura bakma da seni çok ciddiye alamıyoruz. Elindeki tek veri içinde bilim geçtiği için bilimsel olduğunu düşündüğün bilim "kurgu"
Neden bugün organik tarım diye yırtınıyoruz? Zenginler neden organik tarıma ulaşırken geri kalanlar GDO'lu, pestisitli, kimyasal gübreyle yetişmiş ürünler tüketiyor?
Sadece bunu bile düşünsen ters gidenleri görürsün.
-
Şahsen ben organik tarım yapıyorum 10 senedir. Ürünlerimde ilaç kullanmadığım için marketler bana yalvarıyor ürününü bize sat diye. Pazarda satılan zehir zemberek malın 2 katından fazlaya satıyorum ama arkadaş tabi herkesten iyi biliyor neyin ne olduğunu vesaire. Malesef bir kısım iyi ürün yiyecek büyük bir kısım ise arkadaşın bahsettiği plastiklere talim edecek.
bazı şeyler küfür etmeden anlatılamıyor, bazıları ise kuş kadar akıllarıyla kürsüye çıkıyor.peh.
-
Şeffaf olduğu sürece gerçekten bu yöntem kabul edilebilir. Şu an gıda enflasyonu olarak dünyada ikinci falanız sanırım ve halk ete ulaşamıyor, ekmeğe abanıyor. Ekmeğe abandığımız için IQ gelişmiyor vs. Bu yapay gıdalar vücudun ihtiyacı olan her şeyi veriyorsa okey, en azından daha rahat olurum; malum, Türkiye'de ne yediğimizi daha bilmiyoruz. Son cümleyi pek anlayamadım açıkçası, evrimimiz hepçil olarak ilerlemiş ve o bütünün birer parçalarıyız.
-
Moleküllerden falan bahsedeyim dedim ama toprağa domates ektim "organik ürün" aldım akıl yürütme seviyesindeki insanlara laf anlatmak pek olası değil, ilaç moleküllerinin vücutta ilgili molekülleri nasıl bulup tutunduklarını anlatsam bilim kurgu zannedecekler. :)
Bilim kurgu, bilim ve teknolojinin koçbaşıdır, geçmişte kurgu olarak görünenleri bu gün yaşıyor ve kullanıyor, tüketiyoruz.
Doğada vahşi şekilde yaşamaya ihtiyacımız olmadığından hayvanları da katletmeye gerek olmayacak demek istemiştim. İnsan, evrimine yön veriyor artık.
-
Asıl önemli soru aclıktan ölmekmi tokluktan olmekmi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Paketin yada neyin içinde kullanılıyorsa... yapay etten yapılmıştır ibaresi yazacaksa sorun değil. Ama gerçek et diye kakalayacaklarsa büyük bir problem. Kaldı ki ucuza zatılan sandviç 'lerin içinde bulunan, salam, sosis benzeri şeylerin gerçek olmadığı malum. Kedinin önüne atıyorsun, kedi kokluyor, üzerini yalıyor ama yemiyor. Denemesi bedava...
-
quote:
Orijinalden alıntı: Khoradasein
Moleküllerden falan bahsedeyim dedim ama toprağa domates ektim "organik ürün" aldım akıl yürütme seviyesindeki insanlara laf anlatmak pek olası değil, ilaç moleküllerinin vücutta ilgili molekülleri nasıl bulup tutunduklarını anlatsam bilim kurgu zannedecekler. :)
Bilim kurgu, bilim ve teknolojinin koçbaşıdır, geçmişte kurgu olarak görünenleri bu gün yaşıyor ve kullanıyor, tüketiyoruz.
Doğada vahşi şekilde yaşamaya ihtiyacımız olmadığından hayvanları da katletmeye gerek olmayacak demek istemiştim. İnsan, evrimine yön veriyor artık.Fark ettim zaten, millet görüp aydınlanır düşüncesiyle yorum attım. Hayvan katletme olayına gelirsek, etik olarak baktığımızda kesinlikle haklısın. Ekstra söyleyebileceğim şey, dediğin gibi vahşi şekilde yaşamıyoruz; teknolojinin ilerlemesi sayesinde besleyici hayvanları acısız bir şekilde hayatlarına son verebiliyorlar. Kesinlikle bizdeki gibi değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sreter -- 7 Şubat 2025; 22:37:50 >
-
Çoğunluk hiç düşünmeden muhalif olmuş ama eninde sonunda böyle çözümlere ihtiyaç duyacağız, kaynaklar hızla tükeniyor. Ayrıca GDO'nun her türlüsü zararlı diye bir kaide de yok, yararlı örnekleri de var gayet, örneğin altın pirinç.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Burası güya bilim forumu ama seni anlayacak çap ve kapasitede üye sayısı bu forumda bir elin parmaklarını geçmez. Ben de zaten onun için buralara artık pek takılmıyorum ama anlamadığım şey bilimden hazzetmeyenlerin ve anlamayanların neden bu bilim forumuna takıldığı. Gerçekten garip bir durum.
"geleneksel tavuk göğsü kadar lezzetli ve besleyici" olsa ne olmasa ne...
İlla doğal dengeyi bozacaklar. Bi de etik olarak dolanmak için köpekleri seçmişler. Laboratuvarınız batsın. GDO'lu gıdayı sardınız, tüm tarımsal ekosistemin içinden geçildi, bir de labda yapay et mi çıkaracaksınız? Geniş perspektifte bakınca elbette uzayda, Mars'ta çözüm olabilir ama bu demek değil ki köpeklere yedirerek başlayalım... Kesinlikle yasaklanmalı, sadece dünya dışı ortamlar açısından bilimsel çerçevede kalmalı. |
Yakında üçüncü sınıf ülkelere de yedirmeye başlarlar
|
Olması gereken budur, insanlar için de aynı şekilde ihtiyaçlar giderilebilir. Bilim kurgularda da "yapay" gıdalar önemli bir yer tutar, örneğin Star Trek'de sentezleyici adlı makine insanlar için gıdaları hazırlıyor.
Her şeye bilip bilmeden muhalefet etmek yerine anlamaya çalışmak ve alışmak gerek, zira dünya kaynakları artık insanlığın ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalmaya başlıyor. Gelecek ister istemez bu şekilde olacaktır. Elbette hayvanların da yaşamaya hakları var, amaçları sadece insanları doyurmak olmamalı. |
Bu Cuma MİM'de
LeFeyk Kıyma 199 DL |
Kusura bakma da seni çok ciddiye alamıyoruz. Elindeki tek veri içinde bilim geçtiği için bilimsel olduğunu düşündüğün bilim "kurgu"
Neden bugün organik tarım diye yırtınıyoruz? Zenginler neden organik tarıma ulaşırken geri kalanlar GDO'lu, pestisitli, kimyasal gübreyle yetişmiş ürünler tüketiyor? Sadece bunu bile düşünsen ters gidenleri görürsün. |
Şahsen ben organik tarım yapıyorum 10 senedir. Ürünlerimde ilaç kullanmadığım için marketler bana yalvarıyor ürününü bize sat diye. Pazarda satılan zehir zemberek malın 2 katından fazlaya satıyorum ama arkadaş tabi herkesten iyi biliyor neyin ne olduğunu vesaire. Malesef bir kısım iyi ürün yiyecek büyük bir kısım ise arkadaşın bahsettiği plastiklere talim edecek. bazı şeyler küfür etmeden anlatılamıyor, bazıları ise kuş kadar akıllarıyla kürsüye çıkıyor.peh. |
Bilim kurgu, bilim ve teknolojinin koçbaşıdır, geçmişte kurgu olarak görünenleri bu gün yaşıyor ve kullanıyor, tüketiyoruz. Doğada vahşi şekilde yaşamaya ihtiyacımız olmadığından hayvanları da katletmeye gerek olmayacak demek istemiştim. İnsan, evrimine yön veriyor artık. |
Benzer içerikler
- snapchat hesap silme
- vpn instagram
- instagram konum atma
- whatsapp"ta engellendiğini nasıl anlarsın
- biyografi sözleri kısa
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X