Şimdi Ara

dünyanın tek arıza yapmayan aracı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
1
Favori
17.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öyle her mesaja atlama. Toyotadan sorunsuz diye bahsedildiğini dedem de biliyo. Marka fanatikliğine gelince sen ve senini gibilr de toyotanın fanatikliğini yapıyo. Msjları okursan tartışmayı kimin başlattığını anlarsın. Üstelik benim başkasına yazdığım mesaj seni hiç mi hiÇ ilgilendirmez. OK?Ayrıca diğer amerikan markalarının içinde 3 tanesini ımbızla mı çektin. Acura Japonyada Honda markası altınd üretiliyormuş. Bu yazdıklarımı bir internet sitesinden alını yaptım. Benim yazdığım mesajda toyotayla ilgilibişey geçiyor mu demekki senin de marka takıntın ve yaran var ki gocunuyosun. Üstüne vazife mayan işlere karışma.Öyle Don Kişotluk ve sazanlık yapma
    quote:

Orjinalden alıntı: mrttttt

arkadaşlar toyota için 400bin km nedir ki...Burda yazanların çoğu toyotanın oldukça az problem çıkaran bir araç olduğundan bahsetmiş.Tamamına katılıyorum. Ama nedense marka fanatikleri konuyu çarpıtmaya çalışıyorlar. Hatta lexus, acura'yı vs. amerikan yapmışlar ya...

• Ayrıca arıza yapmayan araç diye bir şey olabilir mi ya? Bunun markayla ilgisi yok. Sen hiç servise uğrama, bakımlarını yaptırma, arabayı eşek gibi kullan, kasislere sertçe gir bak bakalım markası toyota da olsa ne oluyo? Arabayı düzgün kullanır, bakımlarını zamanın da yaparsan her araç arıza yapmaz. Bırakın bu işleri
  • quote:

Orjinalden alıntı: gacara_53

japon lar motorkonusunda çooooook ilerdedir almanlar gibi vankel motor yapmiyorlar 80binde dama der almanlar ama insanlar israrlar alaman der toyota benzinli dizel iyi bir bakımla 700bin km rahatlıkla yapar

yuhh artikk.
    firmalar lekelenir de bu kadarda olmaz yani...
    wankel motoru su anda gelistiren arge yatirimi yapan tek firma mazda yani japon
    felix wankel ortaya iyi bir fikir atmis olabilir ama alman oto ureticilerinin hicbiri su anda bu teknolojiyi kullanmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EIRP -- 23 Kasım 2007; 23:14:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: realmusician

Ayrıca arıza yapmayan araç diye bir şey olabilir mi ya? Bunun markayla ilgisi yok. Sen hiç servise uğrama, bakımlarını yaptırma, arabayı eşek gibi kullan, kasislere sertçe gir bak bakalım markası toyota da olsa ne oluyo? Arabayı düzgün kullanır, bakımlarını zamanın da yaparsan her araç arıza yapmaz. Bırakın bu işleri

• quote:

Orjinalden alıntı: utkucay

quote:

Ayrıca arıza yapmayan araç diye bir şey olabilir mi ya? Bunun markayla ilgisi yok. Sen hiç servise uğrama, bakımlarını yaptırma, arabayı eşek gibi kullan, kasislere sertçe gir bak bakalım markası toyota da olsa ne oluyo? Arabayı düzgün kullanır, bakımlarını zamanın da yaparsan her araç arıza yapmaz. Bırakın bu işleri

• Evet araştırdım Lexus, Infinity ve Acura konusunda haklıymışsınız. Ama benim incelediğim sitede bu aralar amerikan otoları başlığı altındaydı. Ona dayanarak alıntı yapıp yazmıştım.

quote:

Orjinalden alıntı: profurio

quote:

Kardeş öyle bir atarım ki şaşar, şaşar kalırsın.Senin renaultya elli basar. Hiç Mustang diye bir şey duydun mu hayatında. O da mı ne? Yenmiyor. Bir araştır istersen.Ford GT40'ın Ferrariyi yendiğini, bir dönem Ford'un Ferrari'yi satın aldığını biliyor muydun? Bir defa yazdığınla çelişiyosun Amerikanların ford dan başka kaba saba, öküz gibi motoru olan ,adama benzeyen ,estetik bi arabasını söyle de görelim demişsin. Önce Türkçeyi öğren. Bir araba hem kaba, saba, öküz, hem estetk olmaz. Ya estetik olur ya öküz. Hem Forddan başka estetik arabası olmadığını kendin itiraf etmişsin Amerikan arabalarına gelince BUİCK, CADİLLAC, CHEVROLET, CHRYSLER, DODGE, EAGLE, GMC, LEXUS, INFINITY, LİNCOLN, ACURA, MERCURY, OLDSMOBİLE, PLYMOUTH, PONTİAC, bU MARKALARI HİÇ DUYDUN MU. Bunlar AMERİKAN. Bu saydıklarım... Yaşın küçük herhalde yoksa forddan başka amerikan arabası olduğunu bilidin. İstersen bu markaları da öğren de araştır da gel...Senin Fransa Leyla Zana ve arlkadaşlarının isimlerini caddeye verdi.

quote:

Orjinalden alıntı: Akustik

Atamazsın kardeşim o imzayı. senin araban alman olurda tamam derim. Ford muş. heryeri araba olsa ne yazar. senin focusunda ön gögüse uzaktan baktın mı yarım elma gibi duruyo.
    toroslarmış , almasın millet zorlamı sattı. Amerikanların ford dan başka kaba saba, öküz gibi motoru olan ,adama benzeyen ,estetik bi arabasını söyle de görelim.
    bide ermeni tasarısı lafını etmişin o konuda bende çok rahatsızım ama demişler ya iğneyi kendine çuvaldızı başkasına, senin arabanı yapanlar doğuda bi çok kardeşimizi
    şehit ettirip , PKK illetini , şerefsizini besliyo. Irakta kendi eliyle ,israilde yahudi itleri ile bebek öldürüyo. iyisimi bu konuya hiç girme.

quote:

Biz de renault 12leri ve makyajlısı TOROSları iyi biliriz. Üstelik ne söyleyecen de ağlayacam merak ettim. Benim ağlayacak bir şeyim yok. Ama senin var ki gocunmuşsun. Fransız arabasıyla ilgili imzaya. Tek Fransız arabası Renault mu? Üstelik gocunacak bir şey yok Amerikanların, Almanların ve Japonların yaptığı arabalar ortada Fransızlarınki de ortada... Diyecek bir şey yok. Hem hoşuna mı gidiyo Ermeni tasarısını kabul eden Fransayı savunmak

Arkadaşım bu araçlar JAPON dur, yanlış bilgilendirme yapmayalım. Lexus Toyotanın, Infinity Nissan ın, Acura ise Honda nın markasıdır.

• Kardeşim kimseyi lekediğimiz yok öyle marka fanatikliği yapmana gerek yok. Sadece Amerikan, Alman, Japon diye ayırmadan bakımları yapıln her araba iyi ayanır. Bakımını yapmazsan da Japon da olsa biter dedik. Ne var bunda? Senin yazdığın motora da lafımız yok. Abartma. Hadi ya mazdanın %46sını ford aldı. Haberin vamı bilmiyorum. Bu durumda sen nasıl tam Japon diyebilirsin mazdaya
    quote:

Orjinalden alıntı: memisoglu

quote:

japon lar motorkonusunda çooooook ilerdedir almanlar gibi vankel motor yapmiyorlar 80binde dama der almanlar ama insanlar israrlar alaman der toyota benzinli dizel iyi bir bakımla 700bin km rahatlıkla yapar

yuhh artikk.
    felix wankel ortaya iyi bir fikir atmis olabilir ama alman oto ureticilerinin hicbiri su anda bu teknolojiyi kullanmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realmusician -- 24 Kasım 2007; 10:44:25 >

• ben 95 model corolla mı sattım 1 ay önce 140.000 km de idi araca yapmadımız işkence yoktu ehliyeti ilk aldıgımız yıllarda 2 de kac yapar 120 de 3 gecer mi onla kapış bunla kapış boyna kesiciye gi, sonuc aracta tık yoktu valla aracın yağ falan değiştirmeye ustaya gidince sormustum motor ne durumda diye adam rahat 500.000 yapar demişti tabiki opel kullanan yada pug kullanan birinin bunlara inanmasını beklememek gerekir 95 model corolla daki 1.6 16 valve 114 hp motor 2000 li yıllarda bile yoktu alman araclarında hoş hala vw 102 hp lik doğan motorunu kaktırmaktadır. su anda 2006 model corollam var ondada maşallah tık yok honda,toyota mazda mitsubishı bunlar araba yapıyolar alıyosun biniyosun tık demeden
  • quote:

Kardeşim kimseyi lekediğimiz yok öyle marka fanatikliği yapmana gerek yok. Sadece Amerikan, Alman, Japon diye ayırmadan bakımları yapıln her araba iyi ayanır. Bakımını yapmazsan da Japon da olsa biter dedik. Ne var bunda? Senin yazdığın motora da lafımız yok. Abartma. Hadi ya mazdanın %46sını ford aldı. Haberin vamı bilmiyorum. Bu durumda sen nasıl tam Japon diyebilirsin mazdaya
    quote:

quote:

yuhh artikk.

şimdi sen senin ford focusun sağlamlığını kia ile aynı mı tutuyorsun?

yani kia'nında bakımlarını düzgün yaptırsak hiçbir sorun çıkarmaz. o zaman ford'a niye bi sürü para veriyoruz veya başka markalara

her aracın bi kalitesi, bi artısı bi eksi yanı var

• quote:

Kardeşim kimseyi lekediğimiz yok öyle marka fanatikliği yapmana gerek yok. Sadece Amerikan, Alman, Japon diye ayırmadan bakımları yapıln her araba iyi ayanır. Bakımını yapmazsan da Japon da olsa biter dedik. Ne var bunda? Senin yazdığın motora da lafımız yok. Abartma. Hadi ya mazdanın %46sını ford aldı. Haberin vamı bilmiyorum. Bu durumda sen nasıl tam Japon diyebilirsin mazdaya
    quote:

quote:

yuhh artikk.

ben mi marka fanatikligi yapmisim.Yapmadim Yapmamda.Yapana da Sinir olurum.Simdi Ford Alman mi oldu yani.

• bir arkadaş yukarıda demiş
    benim bildiğim tek makam arabası renault 21 concorde
    benim bildiğimde mercedes s600 L renault un r si yokken mercedes'in s clası vardı
  • Arkadaşım ben mesajımda Ford Alman oldu diye bişey yazmadım. Ford Amerikandır. Msjında ŞİMDİ Ford Alman mi oldu yani demişsin de

ben mi marka fanatikligi yapmisim.Yapmadim Yapmamda.Yapana da Sinir olurum.Simdi Ford Alman mi oldu yani.
  • tr-7 ye sonuna kadar katılıyorum,10 yıldır çalıştığım şirketimde sürekli toyota kullanıyorum 365 gün bende kalıyo araç 130 binde teslim ediyorum 1.3 eco 14 vvti inanın şu ana kadar 4 tane toyotayı 130 a getirdim araçlar tık demiyo ne camı bozulur ne motorda problenm çıkar düzenli servis bakımı ve işi bilen bir adam kullanırsa ne debriyaj balatası ne başka bi sey 130 binde debriyajı değiştirmedi 1 tanesinde meganda arada 130 bine kadar kullandım sürekli arıza verdi yok devirdayim yok diskleri yok cam motoru debriyajı,toyota tartışma götürmez çok sağlam ölene kadar kapınızın önünde kullanabileceğiniz 1 araba.400 bin az bile 500 600 rahat yapar.Şu an dizel kullanıyorum 14.tüm araştırmalarıma göre üzerine dizel yok sessizlik az yakış beygir tork anlşamında,yalnız düşük devir kullanılmamsı gerekiyor motor kurum bağlıyo ve araba bassanızda yürümüyo motorin sarfiyatı artıyo ışık yanmadan deponun doldurulması gerekiyo şehir içi full depoyu ışığı yanmasına rağmen kullanarak içinde 2 litre motorin kalarak kullandığımda 800 km net yapıyo motor temiz olursa ama düşük devir kullanırsam şehir dışı 1000 oluyor.Ama böyle kullanınca da 30000 de motor tıkandı serviste motor yakıt bağlantısı sökülüp bişey püskürtülüyo motora ve temizleniyor düzeliyor,aklınızda olsun yüksek devir dizelde hepsi için gerekiyor.Şu an 60000 yaptım.tık yok.Bu arada toyota şirketlerde çok tercih edilşdiğinden 2 .elini alırken iyi bakmak lazım 100-150 bin kmdeki araçları galericiler km yi 30000 e çekip kar koyup satıyorlar aklınızda olsun nasılsa araba sağlam anlaşılmıyo .Örneğin benim araç 2007 eski kasa dizel şu an 60000 de km çok kolay dönüyor km şirketlerde anlayacağınız, akşama kadar kullanıyorum aracı.

• quote:

Orjinalden alıntı: redfire

tr-7 ye sonuna kadar katılıyorum,10 yıldır çalıştığım şirketimde sürekli toyota kullanıyorum 365 gün bende kalıyo araç 130 binde teslim ediyorum 1.3 eco 14 vvti inanın şu ana kadar 4 tane toyotayı 130 a getirdim araçlar tık demiyo ne camı bozulur ne motorda problenm çıkar düzenli servis bakımı ve işi bilen bir adam kullanırsa ne debriyaj balatası ne başka bi sey 130 binde debriyajı değiştirmedi 1 tanesinde meganda arada 130 bine kadar kullandım sürekli arıza verdi yok devirdayim yok diskleri yok cam motoru debriyajı,toyota tartışma götürmez çok sağlam ölene kadar kapınızın önünde kullanabileceğiniz 1 araba.400 bin az bile 500 600 rahat yapar.Şu an dizel kullanıyorum 14.tüm araştırmalarıma göre üzerine dizel yok sessizlik az yakış beygir tork anlşamında,yalnız düşük devir kullanılmamsı gerekiyor motor kurum bağlıyo ve araba bassanızda yürümüyo motorin sarfiyatı artıyo ışık yanmadan deponun doldurulması gerekiyo şehir içi full depoyu ışığı yanmasına rağmen kullanarak içinde 2 litre motorin kalarak kullandığımda 800 km net yapıyo motor temiz olursa ama düşük devir kullanırsam şehir dışı 1000 oluyor.Ama böyle kullanınca da 30000 de motor tıkandı serviste motor yakıt bağlantısı sökülüp bişey püskürtülüyo motora ve temizleniyor düzeliyor,aklınızda olsun yüksek devir dizelde hepsi için gerekiyor.Şu an 60000 yaptım.tık yok.Bu arada toyota şirketlerde çok tercih edilşdiğinden 2 .elini alırken iyi bakmak lazım 100-150 bin kmdeki araçları galericiler km yi 30000 e çekip kar koyup satıyorlar aklınızda olsun nasılsa araba sağlam anlaşılmıyo .Örneğin benim araç 2007 eski kasa dizel şu an 60000 de km çok kolay dönüyor km şirketlerde anlayacağınız, akşama kadar kullanıyorum aracı.

şirkette bana da iş var mı hem toyota arabalar hemde gün boyu kullanıyosun tam benlik

• quote:

Orjinalden alıntı: redfire

tr-7 ye sonuna kadar katılıyorum,10 yıldır çalıştığım şirketimde sürekli toyota kullanıyorum 365 gün bende kalıyo araç 130 binde teslim ediyorum 1.3 eco 14 vvti inanın şu ana kadar 4 tane toyotayı 130 a getirdim araçlar tık demiyo ne camı bozulur ne motorda problenm çıkar düzenli servis bakımı ve işi bilen bir adam kullanırsa ne debriyaj balatası ne başka bi sey 130 binde debriyajı değiştirmedi 1 tanesinde meganda arada 130 bine kadar kullandım sürekli arıza verdi yok devirdayim yok diskleri yok cam motoru debriyajı,toyota tartışma götürmez çok sağlam ölene kadar kapınızın önünde kullanabileceğiniz 1 araba.400 bin az bile 500 600 rahat yapar.Şu an dizel kullanıyorum 14.tüm araştırmalarıma göre üzerine dizel yok sessizlik az yakış beygir tork anlşamında,yalnız düşük devir kullanılmamsı gerekiyor motor kurum bağlıyo ve araba bassanızda yürümüyo motorin sarfiyatı artıyo ışık yanmadan deponun doldurulması gerekiyo şehir içi full depoyu ışığı yanmasına rağmen kullanarak içinde 2 litre motorin kalarak kullandığımda 800 km net yapıyo motor temiz olursa ama düşük devir kullanırsam şehir dışı 1000 oluyor.Ama böyle kullanınca da 30000 de motor tıkandı serviste motor yakıt bağlantısı sökülüp bişey püskürtülüyo motora ve temizleniyor düzeliyor,aklınızda olsun yüksek devir dizelde hepsi için gerekiyor.Şu an 60000 yaptım.tık yok.Bu arada toyota şirketlerde çok tercih edilşdiğinden 2 .elini alırken iyi bakmak lazım 100-150 bin kmdeki araçları galericiler km yi 30000 e çekip kar koyup satıyorlar aklınızda olsun nasılsa araba sağlam anlaşılmıyo .Örneğin benim araç 2007 eski kasa dizel şu an 60000 de km çok kolay dönüyor km şirketlerde anlayacağınız, akşama kadar kullanıyorum aracı.

adama katılıyosunda tr-7 ucmus gitmiş banlamıslar adamı..iyi konular acıodu aslında ama nese artık..

• Şimdi sonuç olarak dünyanın tek arıza yapmayan aracı Toyota mı oldu? Ne 400-500 bini. Adam Mercedesle 5milyon kmden bahsediyor?
  • babam arabanın bakımı gelmesine yakın zamanda kaza yaptı. küçük bi takla attı.neyseki içindekilere hiçbişey olmadı.araç 9.000 ytl gibi bi ücrete tamir oldu.babam tamir yapılınca arabanın bakımıda yapıldı diye bakıma götürmedi.15.000 km felan daha kullandı ve sonra araç çalıştırıldığında motordan az bi ses gelmeye başladı.sanayiye götürdüğümüzde arabadan yarım çay bardağı bile yağ çıkmadı .tamirci bile hayret etti. toyotalar gerçekten çok sorunsuz acayip dayanıklı araç.
  • quote:

Şimdi sonuç olarak dünyanın tek arıza yapmayan aracı Toyota mı oldu? Ne 400-500 bini. Adam Mercedesle 5milyon kmden bahsediyor?

arıza yapmayan değil

en az arıza çıkaran araclar japonlarda

her araç arıza yapabilir ama önemli olan ne sıklıkta yaptığı

tabi şunu da eklemek lazım, japon dışındaki araçlarda servisten çıkmıyor anlaşılmasın
    arıza yapma ihtimali japonda %20 ise amerikanda %25 gibi olabiir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkucay -- 26 Kasım 2007; 15:48:52 >

• Helal olsun arkadaşım. Ellerine sağlık çok güzel yazmışsın. Olay budur...
    quote:

Orjinalden alıntı: utkucay

quote:

Şimdi sonuç olarak dünyanın tek arıza yapmayan aracı Toyota mı oldu? Ne 400-500 bini. Adam Mercedesle 5milyon kmden bahsediyor?

arıza yapmayan değil

en az arıza çıkaran araclar japonlarda

her araç arıza yapabilir ama önemli olan ne sıklıkta yaptığı

tabi şunu da eklemek lazım, japon dışındaki araçlarda servisten çıkmıyor anlaşılmasın
    arıza yapma ihtimali japonda %20 ise amerikanda %25 gibi olabiir

• sizde yani adamlar 70 bilmem kaç model mercedesle 4 milyon küsür kilometre devirmiş siz hala tantana yapıyosunuz 400-500 bin neki daihatsu feroza 92 model bi araç 750000 km yapmış aracta tık yok servis satın almak istemiş sahibi satmamış aracını
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.