Şimdi Ara

dünyanın tek arıza yapmayan aracı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
1
Favori
17.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaş bende 1995 model toyota corolla 1.3 lx var artık ben sürmüorum benim dükkanda usta sürüyo aracı sıfır almıştık bu güne kadar 405 bin km yaptık motor arızası çıkmadı araçta bu güne kadar sadece km si geldiçe servise yağ değiştirme triger kayışı falan değiştirmeye götürdüm aracı aracın ne camı bozuldu tam 12 senedir aracın daha iki ön otomatik camı bozulmadı aracın farı bile patlamadı ya araç hala aynı araç ben hayatımda böle bi araç görmedim ya ama aracı adam gibi kullandım 1 hafta önce yağı değiştirmeye götürdüm aracı adam dediki 50 bim km sonra aracın motoruna bi rektifiye attır artık dedi bende tmm dedim yani bi corollanın motoru adam gibi kullanınca 450 bin km yapıyo zaten toyota corolla dünyada en çok satan aile aracıymış ustam sürüyo şimdi 12 sene biz bindik 12 senede bizim usta biner ona artık arkadaşlar varsa 95-96-97 model corollası olan yazsın buraya acaba hiç arıza çıkaran corolla varmı merak ediyorum

• neredeyse bizim arkadaşın accord'a yetişmiş, fena bir km değil, hem de hiç değil...
  • Toyota bölümünde aracı 400 bin km olan bunu yetkili serviste öğrenen (km si değiştirilmiş ) bi arkadaş vardı.

Aracın performansı hala çok iyi diyordu Toyota yaptımı kalite yapıyor.

Sizin araçta isminin başına boşuna efsane ünvanını almadı

Allah kaza bela vermesin...
  • corolla süper bi araç ya valla çoğu araç 150 bin km den sonra motoru bırakıyor yere
  • bende de 96 corolla var 92bin km de valla sadece 86 binde triger değiştirdim işte bide yağ balata o kadar hiçte bi sorun çıkmadı.Japonlar gerçekten honda olsun toyota olsun çok sağlam yapıyolar.
  • japonun kalitesine ne alman ne amerika yetişebilir.gerçekten adamlar bozulmayan araba yapabiliyorlar.

bizim ülkemize de lexus,acura gelse de binsek.
  • Güzel bir örnek. Boşuna her lafın başında sorunsuzluğu ile anılmıyor Toyota.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu konuda Amerikanlar ve japonlar hep Bir numara olmuştur.
  • kotu olunca genelleme yapmayin diosunuz...
    arac iii oluncada genelleme yapmayin...

sizin corolla 400-450 bin gitmis olabilir..
    arkadasimda 150 binde 97 model 1300cc corolla war araba benzinden cok yag yakio
    motor bitmis.. rektifiye yapacaklar...
    kullanimla alakali diyesim gelio.. ama cocuk hayatta devirli kullanmaz sonucda ailesinin arabasi. babasi kullanio.. hayatta 3500 devirin ustune cikmazlar..

demekki corolla o kadar da iii deil... sans iii araba
  • quote:

Orjinalden alıntı: cilikka

kotu olunca genelleme yapmayin diosunuz...

kullanimla alakali diyesim gelio.. ama cocuk hayatta devirli kullanmaz sonucda ailesinin arabasi. babasi kullanio.. hayatta 3500 devirin ustune cikmazlar..

bence arabayı devirsiz kullanmak arabayı daha çabuk bitirir çünkü yag basıncı düşük kalır

araba devirli kullanılırsa ( tabiki bunda kasıt anırta kanırta kullanmak değil ) ömrü daha uzun olur

zaten dizellerinde 100 binde havlu atmasının sebebi bu olabilir ..hem yakmasın hem yıpranmasın diye düşük devir düşük yağ basıncı sonuçta motor bitiyor gidiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altin-orfoz -- 4 Ekim 2007; 21:34:14 >

• 405000 e kadar hiç motor arızası yapmadı demek çok yürek ister ve iddialı bir cümledir. Ahım şahım motor bilgim yoktur ama işin ehli kişiler bir takım sorular sorar illaki umarım dediklerinizde yanılmazsınız. Aracın yapılan bakımları dahilinde tek bir arıza vermemesi demek çok önemlidir. Ayrıca başlıkda çok iddialı dünyada tek olduğunu nereden biliyorsun? Ama söylediklerin gerçekse 12 yılda 405000 km ve sıfır arıza bravo.
  • kullanıma,benzine,havaya bile bağlı bu iş, 12 yılda 400000 demek baya rahat kullanılmış demek, 5 yılda bu rakamı bulanlar var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ultima-online

kullanıma,benzine,havaya bile bağlı bu iş, 12 yılda 400000 demek baya rahat kullanılmış demek, 5 yılda bu rakamı bulanlar var.

400000 size şaka gibi geliyor sanırım. Adam sorunsuz 400000 diyor. Ne 5 yılı ne rahatı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: ultima-online

kullanıma,benzine,havaya bile bağlı bu iş, 12 yılda 400000 demek baya rahat kullanılmış demek, 5 yılda bu rakamı bulanlar var.

400000 size şaka gibi geliyor sanırım. Adam sorunsuz 400000 diyor. Ne 5 yılı ne rahatı.

Aksarayda toyota yetkili servisi olduğu için toyota sayısı oldukça fazla.

bu 92-98 corollalardan şikayet eden duymadım.komşularımızda da var bazı akrabalarda da var.

yani banada olabilir gibi geliyor. bu yüzden şaşırmadım ve sorunlu olsa neden durduk yere bir insan bir markaya övsün ?

• Bende eskiden 1.3 XL vardı. Fabrikanın koyduğu ilk yağı 50.000'de değiştirmiştik. 99 binde satmıştık. Hayatta ben böyle sağlam araba görmedim. İnanmayanlar da inatlarından vazgeçsin...
  • bu bahsettiğiniz aracı merak ettim temsili resmi filan yokmu acaba
  • quote:

Orjinalden alıntı: demir_mert

Bende eskiden 1.3 XL vardı. Fabrikanın koyduğu ilk yağı 50.000'de değiştirmiştik. 99 binde satmıştık. Hayatta ben böyle sağlam araba görmedim. İnanmayanlar da inatlarından vazgeçsin...

Dostum birşeye inat yaptığımız yok. Yağ değiştirmekle sağlamlığın ne alakası var anlayamadım... 400000 km size nasıl normal bir değer gibi geliyor hem de hiç arıza vermeden bunu da anlamıyorum. Neyse tamam bu konuda tartışacak değilim bu kadar toyotacıların arasında.
  • 386000 kusur kmde 96 corolla vardı bundan 3 ay oncesıne kadar. Aracın motor kapagı dahı acılmamıstı. Fakat dısında 2 defa cam altından ıtıbaren 2 defa boya ve 3-5 degısenı vardı. Bu halıyle bıle arac yolda gıderken performansından bır sey kaybetmemıs gıbı gıdıyordu. Ama gel gorun kı yakın bır dostum 97 1.3 aldı arac 1000km de 1lt yag yakıor. Servıs aracın motorunun rektıfıye olması gerektıgını belırtmıs. Satan kısıde bunu soyleyerek satmıstı aracı artac 205000km de ıdı alındıgında ve motoru 2mılyar gıbı bır rakama yaptılar arac su an tabırı caızse canavar gıbı oldu.
    Ama bu corollaya ozgu bırsey degıl aynı yıllara aıt cıvıclerde bu sekılde motor konusunda sahıbını uzmemekte. Japonlar 90 lı yıllarda cok buyuk ataklar yaptılar motor tekn. konusunda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cilikka

kotu olunca genelleme yapmayin diosunuz...

motorun bitmesinin 3500 üzerine çıkmaması ile alakası olduğuna inamıyorum.tamam belki o şekilde dikkatli kullanılıyordur ama siz yağını her 10000 de değiştirmezseniz hava filtresine senelerce dokunmazsanız kirli bırakırsanız tabikide motor ölür. Siz nefesiz yemeksiz susuz sürekli kalırsanız sonunda hastalıktan erken yaşta ölürsünüz. Bu olayda böyledir işte aç kaldığınızda susuz kaldığınızda istediğiniz kadar koşmada kendinizi çok yormadan dikkatli yaşayın fayda etmez

• Babamın bindiği Toros 1 milyonun üstünde
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.