Şimdi Ara

Dünyanın yuvarlak oluşü hangi yıl kanıtlandı ? Düz dünyacılara SS'li kanıt (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
0
Favori
7.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kardeşim işkence görüyor klise yargılayabilir, işkence edebilir, öldürebilir ve hapsedebilir buna yetkileri var, klise her haltı yer, her türlü ahlaksızlığı yapar, günümüzdeki din tüccarlarının gücü tam ele geçirdiğini düşün, tanrı şöyle dedi diyorlar ve inanmayanı yakıyorlar.. ve kimseye hesap vermez, çünkü abraham dinleri böyle bir p.sliktir... Tarih klise nasıl isterse öyle yazılır, çünkü klise tanrıdır, işkence görüyor ama bu kayıtlı değil, ama klisenin bu Galileo'nun normalde işlediği suçlara verdiği ceza ne? İşkence ve ölüm... Bu klas,k uygulamalarıdır...

Yazılan ceza ne? Ev hapsi ve neredeyse tüm haklarının gasp edilmesi, bir daha kitap yazması ve araştırma yapması dahil... Popüler olduğu için kurtuluyor, ama işkence genel uygulamadır.

Senin anlaman için şöyle yazmak lazım, Galileo Klise tarafından ne ile yargılanıyor ve bu suçunun abraham dinlerince cezası nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 31 Aralık 2019; 21:34:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gokuba

Kardeşim işkence görüyor klise yargılayabilir, işkence edebilir, öldürebilir ve hapsedebilir buna yetkileri var, klise her haltı yer, her türlü ahlaksızlığı yapar, günümüzdeki din tüccarlarının gücü tam ele geçirdiğini düşün, tanrı şöyle dedi diyorlar ve inanmayanı yakıyorlar.. ve kimseye hesap vermez, çünkü abraham dinleri böyle bir p.sliktir... Tarih klise nasıl isterse öyle yazılır, çünkü klise tanrıdır, işkence görüyor ama bu kayıtlı değil, ama klisenin bu Galileo'nun normalde işlediği suçlara verdiği ceza ne? İşkence ve ölüm... Bu klas,k uygulamalarıdır...

Yazılan ceza ne? Ev hapsi ve neredeyse tüm haklarının gasp edilmesi, bir daha kitap yazması ve araştırma yapması dahil... Popüler olduğu için kurtuluyor, ama işkence genel uygulamadır.

Senin anlaman için şöyle yazmak lazım, Galileo Klise tarafından ne ile yargılanıyor ve bu suçunun abraham dinlerince cezası nedir?
    Kalın kafalılar anlamaz bırak hocam.

• Tarihde abraham dinlerinin fanatizmi sonucu katledilmiş insan sayısı 100-200 milyar filan olmuştur herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 17 Aralık 2020; 15:19:23 >
  • quote:

Tarihde abraham dinlerinin fanatizmi sonucu katledilmiş insan sayısı 100-200 milyar filan olmuştur herhalde
    Dinler yüzünden neler olmamış ki :)

Bu arada nice yıllara DH iyi ki varsınız. Sag olun var olun.

Müsait bir zamanda görüşmek üzere : )
  • quote:

Orijinalden alıntı: torlofan

Almazsan alma banane ya.

Ruhbanlığı benimsemiş adamdan ehli sünneti kabul etmesini beklerim tabiki de. Ne de olsa insan ürünü bilgilerin din kuralı olması normal sana göre.

Nasıl kafa var sende anlamıyorum da uğraşamıcam seninle, ateistken daha çekiliyordun iyice cemaatçi tiplere benzemişin sen. Hiç sevmem o tipleri.

Kendi yazdığını inkar ediyorsun hala daha.

Reform hareketleri de zaten Fetöcüler yüzünden çıkmıştır Avrupada sana göre. Kilise sütten çıkmış ak kaşık tamam sen kazandın
    Kurancılar bilgisiz,adam haklı.Bak edip yüksele akademi düşmanlığı üzerinden şekillenen bilinçli cahil karakteri alabildiğine hissediliyor

• gokuba kullanıcısına yanıt
    Kaynağınız nedir? Benimkilerin bir kısmı bu.

Dünyanın yuvarlak oluşü hangi yıl kanıtlandı ? Düz dünyacılara SS'li kanıt

Galileo hiçbir zaman işkence görmüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-02AA5DC42

Tarih hakkında okulda ezberletilenleri vurgulayıp duruyorsun. Boşuna reform hareketleri adı altındaki saçmalıkları da açıklamayacağım. Açıp okursan Luther denen adamın akıl düşmanı bir şarlatan olduğunu görürsün.
    1789 ihtilali hakkında az buçuk fikrim olduğundan beri bütün devrimcilere şüpheyle bakmam gerektiği fikri bende kesinleşti.Ortada çok büyük pr dönüyor.Göklere çıkardıkları adamları okusalar politika bataklığına batmış aristodan falan daha kapalı kimselerin fikirlerini görebilirler
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Sana bir şey sordum, madem çok biliyorsun buna cevap ver işte

Klisenin bu Galileo'nun normalde işlediği suçlara verdiği ceza, yani dinlerini yalanlamanın, inkar etmenin cezası nedir? Genel uygulaması nedir?

Git bunu araştır Galileo işkence gördümü görmedimi anlarsın. Mahkeme filan hepsi tiyatro klisenin mahkemeye filan ihtiyacı yok ceza vermek için. Popüler olduğundan hemen öldürülmedi ama susturuldu. Susturulmasaydı hemen öldürülürdü. Dinin yalan olduğunu söylemenin hele hele bu konuda akılcı bir kanıt sunmanın cezası direk ölümdü, din bugün bile sorgulanamaz. İslamda sorgulanamaz, islam dininden olmayan öldürülür, savaşılır ama bizim cahil müslümanlar açıp Kur-an'a bakmıoyorlar ki karanlık dinlerinin ne olduğunu görsünler sadece inanıyorlar ama neye inanıyorlar? :) Kendilerine bu din nasıl anlatıldıysa ona... Halbuki bu dinlerin gerçeği çok daha karanlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 17 Aralık 2020; 15:18:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-02AA5DC42

Yahu ne engeli Allah aşkına yazdıklarımı okumuyor musun sen? Güneş merkezli evren modeli zaten ruhban Kopernik tarafından ortaya atılmıştı. Galileo Kopernik’in yazdıklarını basmak istedi. Papa ona bunun tartışmalı olduğunu, kilisenin bunu hemen kabul edemeyeceğini söylüyor sadece.

Bunun yanı sıra Karanlık Çağ’ın bizzat din ve kilise kaynaklı olduğu da iddia ediliyor. Bu iddialar gerçekte olandan çok farklı ancak önce bir ayrım yapmalıyız. Karanlık Çağ ifadesi genel olarak Orta Çağ için değil, Orta Çağ’ın ilk yarısı için kullanılıyor. Orta Çağ’ın ikinci yarısı coğrafi keşiflerle beraber son derece hareketli. Hatta ikinci yarının Antik Yunan’dan beri entelektüel açıdan en hareketli çağ olduğu düşünülüyor. Modern bilimin kavramsal temeli bu ikinci yarıda atılıyor. Ancak Orta Çağ’ın nispeten daha durgun ilk yarısında bile pek çok proto bilim insanını görmekle beraber, felsefenin ve sanatların -özellikle kilise mimarisinin- çok ciddi bir yükselişe geçtiğini fark ediyoruz. “Karanlık” olduğu iddia edilen bir çağda görkemli katedrallerin yapılması için gereken sanatın ve teknolojinin olabileceğini düşünebilir miyiz? Dahası var. Modern üniversite, “Karanlık Çağlar” olduğu iddia edilen Orta Çağ’ın ilk yarısında dini kurumlar tarafından kuruluyor. Bununla da kalmayıp Katolik Kilisesi bilimin fonlanmasına çok büyük kaynaklar ayırıyor. Dönemde bilimsel çalışmaları nedeniyle öldürülmüş ya da işkenceye uğramış bir bilim insanı bile bilinmiyor. Şaka yapmıyorum!

Bununla da kalmıyor. Söz konusu tarihi mitlerin ortadan kaldırılması süreci oldukça ilginç. Bilim felsefesinde çok büyük bir yere sahip Pierre Duhem, istatistik ve klasik mekanik tarihini araştırırken Galileo, Newton ve Bernoulli gibi bilim insanlarının eserlerini okuyor ve gördükleri karşısında şaşkınlığa uğruyor. Neden? Çünkü bu bilim insanları eserlerinde daha erken akademisyenlere, Karanlık Çağ denen devirdekilere, atıfta bulunuyor. Daha sonra Duhem, daha önce tarihçilerin yapmadığı bir şeyi yapıp Roger Bacon, Jean Buridan ve Nicholas Oresme gibi Orta Çağ fizikçilerinin eserlerini okuyup aslında Orta Çağ biliminin seviyesinin düşünülenden çok daha gelişmiş olduğunu fark ediyor. Bilim tarihçisi Lynn Thorndike de Duhem ile aynı sonuca ulaşmış erken bilim tarihçilerinden biri. Bu öncülerin Orta Çağ konusunda meydan okudukları, 19. yüzyılda palazlanmış mitlerin tabutuna son çiviyiyse günümüz bilim tarihçileri David Lindberg, Ronald Numbers ve Edward Grant çakıyor.

Son olarak Kurancıları ciddiye almıyorum, üzgünüm. Ne tarih, ne felsefe ne bilim ne de dini ilimler konusunda bilgileri olmuyor bu tayfanın. Mealcilik zaten başlı başına çöp bir yorum.

Alıntıları Göster
    Azücük mekela okusalar dekartın meşhur yönteminin ortaçağ kaynaklı olduğunu görürlerdir.Bu neyi ispatlıyor.Hiçbir şey.Çünkü köken dayandırmak o kadar kolay ki.İşte seviye o kadar düşük

• Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Bilgisiz olmak ile doğru mantık ile hareket etmek aynı şey aynı değil. Bilgili Kur'an müslümanları epey çoğalıyor ve mevcut iktidarın baskısı gittiğinde bence çok daha fazla ilahiyatçı kendini gösterecek.

Ben kimsenin müridi değilim, tek kriterim Kur'an eksiksiz ve tamdır. Kur'an Müslümanı bunu söyler, mezhep değiliz biz. Geri kalan herşey Arap tarihinin ürünüdür ve insanların tefsiridir.

Edip Yüksel'i ben de pek beğenmiyorum, benim bu kitaba iman etmem hiç kolay olmadı ancak şu açık net ki insanlar bu kitabı değiştiremedikleri için içinden çıkan anlamları kasıtlı şekilde değiştirip kitabı tahribata uğratmışlar. Hadis ile ayeti hükümsüz kılmak bile bu kitabın değiştirilemediğinin net kanıtı.

Mealci diye ancak küçümser ifade kullanırlar ancak eleştirilere de pek ses edemezler, kendileri de bilir zaten Araplardan gelen mezhepsel kuralların günümüz dünyasında geçerliliğini yitirdiğini, hangi mezhebin kuralına baksan saçmalık.

• torlofan T kullanıcısına yanıt
    Siz Bilgili Kur-an müslümanımısınız?
  • quote:

Bilgisiz olmak ile doğru mantık ile hareket etmek aynı şey aynı değil. Bilgili Kur'an müslümanları epey çoğalıyor ve mevcut iktidarın baskısı gittiğinde bence çok daha fazla ilahiyatçı kendini gösterecek.

Ben kimsenin müridi değilim, tek kriterim Kur'an eksiksiz ve tamdır. Kur'an Müslümanı bunu söyler, mezhep değiliz biz. Geri kalan herşey Arap tarihinin ürünüdür ve insanların tefsiridir.

Edip Yüksel'i ben de pek beğenmiyorum, benim bu kitaba iman etmem hiç kolay olmadı ancak şu açık net ki insanlar bu kitabı değiştiremedikleri için içinden çıkan anlamları kasıtlı şekilde değiştirip kitabı tahribata uğratmışlar. Hadis ile ayeti hükümsüz kılmak bile bu kitabın değiştirilemediğinin net kanıtı.

Mealci diye ancak küçümser ifade kullanırlar ancak eleştirilere de pek ses edemezler, kendileri de bilir zaten Araplardan gelen mezhepsel kuralların günümüz dünyasında geçerliliğini yitirdiğini, hangi mezhebin kuralına baksan saçmalık.
    Edip beyler modus ponens falan anlatıyor derslerinde,ne güzel

Ama herhangi bir anlamı düşünce oluşturup milletin fikri dünyasını etkileyebilecek çapı yok.Bak sen de beğenmemişsin

Tamam kuran elimizdeki tek dini kaynak,eee.Şimdi ne olacak.Gerisi nerde be adam

Hello

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 31 Aralık 2019; 21:52:1 >

Kur'an ı birçok kez okumuş zeki bir adamım sadece. Bilgiden kastedilen şey Arapça ise öğreniyorum, diğer kalan bilgi denen şey Arap tarihi olur din adına bilgi demek ne demek ki.

Sen de ben de okuduğumuzda %99 aynı şeyleri okuyoruz zaten meal/çevirilerden.

Sen inanmamak üzere istediğin ayetleri ele alıyorsun ben bütüncül bakıyorum fark burada.
    Edip kendine yeni bir din imajı çizip milleti peşinde sürükleme mantığı güden samimi olmayan birisi, ben bizzat yazıştım onunla, oldukça zeki biri ve yıllarını din ideolojisine vermiş, dinlerin yalan olduğunuda gayet iyi biliyor ama din argümanları ile oynayıp milleti peşinden sürüklemeyi seviyor, eğleniyor, müslümanlarla top gibi oynuyor. islam dinini insanlara güzel göstermeye çalışıyor, olduğundan farklı sanki sevgi ve barış diniymiş gibi anlatıyor belkide işe yarar, en azından insanlar bir yalana inanıyorsa bile o yalanın içinde iyi şeyler olsun, belki edip bizler gibi saf gerçekleri anlatmanın zor olduğunu bildiğinden böyle bir yöntemi seçmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 31 Aralık 2019; 22:11:46 >
    Gerisi hayatını yaşayacaksın. Din basit. Kur'an a göre söylesene bir insana ne zor gelir ki?

Ben Müslüman olduktan sonra pek zorlanmadım hayatımda açıkçası.

Günümüz insanı içki, zina, haram mal vb. yapmadan duramıyor orası ayrı konu.
  • quote:

Edip kendine yeni bir din imajı çizip milleti peşinde sürükleme mantığı güden samimi olmayan birisi, ben bizzat yazıştım onunla, oldukça zeki biri ve yıllarını din ideolojisine vermiş, dinlerin yalan olduğunuda gayet iyi biliyor ama din argümanları ile oynayıp milleti peşinden sürüklemeyi seviyor, eğleniyor, müslümanlarla top gibi oynuyor. islam dinini insanlara güzel göstermeye çalışıyor, olduğundan farklı sanki sevgi ve barış diniymiş gibi anlatıyor belkide işe yarar, en azından insanlar bir yalana inanıyorsa bile o yalanın içinde iyi şeyler olsun, belki edip bizler gibi saf gerçekleri anlatmanın zor olduğunu bildiğinden böyle bir yöntemi seçmiştir.
    Edip yüksel çok talihsiz bir hayat geçirmiş işkenceler görmüş.Bu zor günlerinde reşat halife ve kürtlüğü gibi kendini bağlayacak teselli kaynaklarına ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.Kendisini bilmem ama düşüncelerinde samimi

Galileo Hıristiyanlığı yalanlamıyor ve işkence görmüyor. Aksine güneş merkezli evren teorisi için İncil'den kanıt bile devşirmeye çalışıyor, argümanına dini bir legitimizasyon da verebilsin diye. Galileo bir Katolik zaten niye dini yanlışlasın? Derdi dini otoritelerin de kabul ettiği dünya merkezli teorinin bilimsel sahada yanlışlığı ile. İnsanları bu yanlıştan döndürmeye çalışıyor. İncil'deki ifadeler ise dünya merkezli anlayışa çok daha yatkın - yakın ama yine de net değil. Mesajını editleyip ilave şeyler yazmışsın Galileo literal anlamda işkenceye uğramadığı için. Yargılanmasını, ev hapsini vs kendi "işkence" tanımına elbette sokabilirsin ama Galileo işkenceye uğramıyor. Aksine görece gayet rahat yargılama koşullarında, tam tabirle aba altından sopa gösterilerek güneş merkezli teori ile ilgili fikirlerinin reddiyesini resmen beyan etmesi isteniyor ve doğal olarak ev hapsi - gözetim şartıyla kilisenin meşruluğu için problem yaratmayacak çalışmalarına devam etmesine izin veriliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• torlofan T kullanıcısına yanıt
    Tamam sen bütüncül bak,

Ben şunları sorucam

Senin dinin tüm toplumlara, dinlere, fetih ve işgal ile üstün kılınmak içinmi geldi?

senin dininden olmayan insanlar öldürülürmü? Çocuk bile olsalar dinin içinse ölmeleri uygunmudur?

Senin dininde kölelik, ganimet mal olarak insan alma, bu alınan mal insanlara, ganimet kölelere tecavüz etme hakkı varmı?

Senin dininde tanrı, EVRENİN YARATICISI birilerinin karılarıyla olan sıkıntısına müdahale edip, karılarını korkutmakla, kocaya taze bakireler vermekle karılarını tehdit ediyormu?

................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 31 Aralık 2019; 22:10:44 >
  • quote:

Gerisi hayatını yaşayacaksın. Din basit. Kur'an a göre söylesene bir insana ne zor gelir ki?

Ben Müslüman olduktan sonra pek zorlanmadım hayatımda açıkçası.

Günümüz insanı içki, zina, haram mal vb. yapmadan duramıyor orası ayrı konu.
    Pek çok şey.Din çok zor
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Abraham dinlerinde Güneş merkezli evren tasviri diye bir şey yok, abraham dinlerinde evren düz Dünya ve etrafıda dönen GÜneş ve Ay şeklinde tasvir edilir, sıkıntıda buradan çıkıyor zaten, binlerce yıllık dinin yalan olduğunu kanıtlıyor :) Yani kendisi incili filan olaya katmaya çalışsa bile öyle bir anlatım yapsa bile buna neden oluyor ve bu dinin saçmalık olduğunu kanıtlıyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 31 Aralık 2019; 22:5:49 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.