Şimdi Ara

duo teck kombi beklemeye geçmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kombiyi 45 dereceye ayarlamama rağmen birtürlü 46 47 48 49 50 Yİ bulmuyor bir 46 oluyor bir 47 oluyor ve hiç bekleme konumuna geçmiyor servis elemanına durumu izah ettim ama adam anlamıyor:)

3 dakika beklemeye alması gerektiğini daha sonra sıcaklığın yükselmesi gerektiğini söyledim ama nafile:)

şu an 24 saat sayaç hiç durmadan dönüyor:)

LÜTFEN BİLGİSİ OLAN VARSA PAYLAŞABİLİR Mİ?

SERVİS ELEMANI ANLAMIYOR
    GAZ VALFİNDENDİR DEDİLER GAZ VALFİNİ ORJİNALİYLE DEĞİŞTİRDİLER YENİSİNİ TAKTILAR DURUM YİNE AYNI

• Kombi dışarıda ise evde ısı kaybı çok ise normal bendeki kombi ekim ayında 10 dakika çalışıp duruyordu şimdi 4 saatdir çalışıyor hiç durmadı ama kombi dışarda soğuğu yiyiyor.
    Böyle bir durum ise sizinki kombiyi hava almıyacak şekilde korumaya almanız lazım bir dolap ile alt borular dışarıda ise onlarıda izalasyon yapmanız lazım belkide kombide sorun vardır onu bilemiyom.
  • seconz S kullanıcısına yanıt
    şu an 46 da kendini sabitledi ne iniyor ne çıkıyor

kombi 45 derecede mutfakta hiç durmadan çalışıyor harıl harıl:)
  • şehzade05 Ş kullanıcısına yanıt
    Eviniz yeni mi? Veya ısıtma tesisatı ve petekler ilk defa mı kullanılıyor?

Net ısıtma alanı kaç m2?

Toplam petek metrajı nedir? Peteklerin altı ile üstü arasında sıcaklık farkı çok mu?

Isı yalıtım düzeyi nedir?

Çatı veya zemin kat mı?

Alt, üst veya yanlar boş mu? Ya da eviniz müstakil mi?

Kombinin tesisat suyunu ısıtırken zorlanması ve hiç beklemeye geçememesi, kombide bir sorun yoksa ısı ihtiyacının fazla olduğunu gösterir...
  • memint M kullanıcısına yanıt
    tesisat petekler sıfır 2 aylık:)

7 ,8 metre sıcaklık farkı hiç yok

ısı yalıtımı da gayet güzel

kombi 45 dereceye ayarlı ama 2 saatten beri 46 ile 47 arasında gidiyor geliyor ve sayaç hiç durmuyor..
    Evin içi ve duvarlar da sıcaksa kombide sorun olabilir...

Çalışma aralığı ayarı, gaz valvi ayarı, ana kart sorunlu olabilir. İyi bir servisin bakmasında yarar var...
    Selam,
    Kombinizdeki sorunu çözebildiniz mi? Bende kocaelideyim, bende de baymak falke condense 280 fi kombi var, bendeki sorun yanma sönüyor fakat pompa hiç durmuyor, 45 dereceye ayarladıysam 50 ye gelip yanma duruyor fakat pompa durmuyor, 2 dk sonra sıcaklık 40'a düşüp tekrar yanma başlıyor. iyi bir servis elemanı bulursanız bizide bilgilendirinde bizde servis elemanından yararlanalım :)
    Şimdiden geçmiş olsun.
  • excalibur13 kullanıcısına yanıt
    Merak etmeyin sizde sorun yok.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, Şimdi aliexpress den bir tane oda termostatı siparişi verdim, O gelince işim daha rahat edecek gibime geliyor. Çünkü kombi yandığında evin ısısını gayet güzel arttırıyor. Bende Oda termostatını 20 dereceye kurarım 19.5 oldumu devreye girsin 20.5 olduğu zamanda devreden çıkar. Bu şekilde kombiyi durdurmayı planlıyorum
    Evin yalıtımı varsa çok güzel karar almışınız, ama yalıtımsız evlerde yakıt sarfiyatı artar.
    Selamlar,

Kombinizi kesintisiz mi kullanıyorsunuz? Hiç kapamadan kesintisiz kullandığınızda günlük sarfiyat kaç m3 oluyor bir deneyebilir misiniz?
    Selam,
    Henüz kesintisiz kullanmıyorum, havalar biraz daha soğuduğunda kesintisiz kullanmaya başlayacağım. ilk 2 saat açtığımda yaklaşık 1 m3 yakıt harcıyor, Biraz uzun olarak test etmem lazım. Oda termostatı da gelince günlük verileri buradan paylaşacağım.
    2 saatte 1m3--> 24 saatte 12m3 eder kabaca, tabi dış sıcaklık değişimine göre, örnek öğle sonu ile sabah saatlerinde farklı olabilir. Gerek sizin gerekse diğer kullanıcı arkadaşların anlatımlarından benim anladığım, kombinin dış sıcaklık ne olursa olsun hep aynı yanma/bekleme periyotlarıyla ve minimum güçte yandığıdır. Bazıları ise 7/24 hiç mola vermeden yandığını belirttiler ki gerçekten böyleyse durum vahim...
    Oda termostatı olmadan bu kombileri 7/24 kesintisiz kullanmak keseye zarar verebilir. Aslında bu bir sorun olarak algılanmayabilir ama OT'siz veya aç/kapa kontrolsüz kullanımında tüketimi çok olan bir kombinin durumunu/işleyişini sorgulamak işin doğası gereğidir. Yani bunu geliştiren mühendislik niye ikinci/üçüncü bir seçenek sunmaz ki? Sürekli modülasyonda sabit yanma yerine değişken kapasiteli ve uzun aralıklı modda kombi üzerinden seçilebilsin...

Kombi alacak arkadaşların bu konuya dikkat etmeleri çok isabetli olacaktır...

Kesinlikle haklısın, Ben kombi alıpta neden birde oda termostatı alayım ki? Oda termostatını zorunluluk için değil konfor için alıyor olmam gerekiyordu. Dediğiniz gibi sürekli yanması hiç doğru değil.
    Aslında sürekli yanma yok, en azından bende. Geçen yıl OT'siz kullandım, hedeflenen ısıya ulaştığında cihaz dinlenmeye geçiyor, 3 dakikada bir devreye girip hedeflenen ısının altına düşüp düşmediğini kontrol ediyor, düşme yoksa tekrar 3 dakikalık bekleme süresi başlıyor. Geçen kış Kasım-Nisan (6 aylık) dönemde yaklaşık 710 m³ - 780 TL fatura ödedim.
    Aliexpresten hangi termostadi aldiniz?kablolu mu kablosuz mu.linki burdan paylaşabilir misniz.
    Kesintisiz 7/24 kullandıysanız çok iyi tüketim değerleri yakalamışsınız.Günde ortalama 4m3 eder. Eğer gece kapa-sabah aç, öğleyin kapa-akşam aç vb yapmadıysanız gerçekten çok iyi.
    Yalıtımınız da çok iyi olmalı...
    Bir de pompa nasıl çalışıyordu, @excalibur13'ün bahsettiği tarzda kesintisiz pompa çalışması var mıydı? Pompa ek çalışma süresi ne kadardı ve buna müdahale etme ihtiyacı oldu mu?
    7/24 kullandım, en yüksek fatura Aralık'ta geldi 235 TL, günlük 7m³ tüketim vardı. İlginç olan yalıtım daha yeni yapıldı, hatta binanın boyası henüz bitmedi. Bu sene gelecek olan faturaları bende merak ediyorum. Ekim ve Kasım ayları ilk gelen faturalar 50'şer TL fakat havalar yeni soğumaya başladı.
    Pompaya müdahale etmedim, geçen yıl aylık elektrik faturası 20 TL arttığına göre muhtemelen kesintisiz çalıştı şu an hatırlamıyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.