Bildirim
Dürbün almak istiyorum.
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Nikon 16x50 iyi bir seçenek olabilir, bütçe sorun değilse. -
quote:
Orijinalden alıntı: savarog
Nikon 16x50 iyi bir seçenek olabilir, bütçe sorun değilse.
Hocam bu dürbün ile kuş gözlemi yapabileceğimden emin misiniz? -
Ben gökyüzü için konus 20x80 almayı düşünüyorum, Nikon 16x50 de var seçeneklerim arasında,
hatta bugün Nikon 16x50 ye rastgeldim bir mağazada ve inceledim biraz.
Kuş gözleminin teknik tarafları nedir bilmiyorum ama 16 dan fazla büyütme gözlemde titremelere neden olacaktır.
bu yüzden 16x50 yi tavsiye ettim. -
Hocam kuş gözlemi için 12x büyütme oranı öneriliyor da ondan sordum, 16x fazla gelmez mi? Ama şimdi düşününce bu seferde uzay gözlemi açısından sıkıntı çıkabilir 12x büyütme oranında. -
quote:
Orijinalden alıntı: Bilal0
Hocam kuş gözlemi için 12x büyütme oranı öneriliyor da ondan sordum, 16x fazla gelmez mi? Ama şimdi düşününce bu seferde uzay gözlemi açısından sıkıntı çıkabilir 12x büyütme oranında.
Uzay gözlemi her tür dürbünle yapılabilir, sıkıntı olmaz. Gökyüzüne bakarken yapılacak her yakınlaştırma işe yarar. 12x50 de işgörür.
Ama örneğin ayı daha yakın göreyim dersen büyütme önemli olur.
12-24 arası zoom yapan dürbün çeşidi de düşünülebilir ama bu tür dürbünlerde ekstra merceklerden dolayı ışık kaybı fazla olacaktır o yüzden gökyüzü için pek tavsiye edilmez. -
Gökyüzü gözlemi için mercek çapı çok önemli diye biliyorum. 50-60 mm olursa iyi olur.
Savarog seninki dürbün değil teleskopmuş:) Elle titretmeden bakabiliyormusun? Jüpiter ve saturn nasıl görünüyor?
İlave: almayı düşünüyorum demişsin, iyi okumamışım. Artık aldıktan sonra yazarsan birileri faydalanır belki...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 1 Temmuz 2015; 22:18:20 >
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet 20x80 dürbünle teleskop arası geçiş formu, bende standart dürbün var o yüzden buna heveslendim :)
Ama doğal olarak ağır ve elle kullanılırsa titreme olacaktır, bunun için ideali tripodla kullanmak , olmazsa en azından kolları bir yere destekleyip nefes kontrolü lazım.
Jüpiter ve satürn istenildiği gibi gözükmez onun için teleskop gerek, ben 60x lik bir araçla, ancak venüsün bilye gibi görüntüsünü görebilmiştim çünkü.
-
İlgilendiğiniz için ikinize de teşekkür ederim.
Dürbün konusunda pek de alternatif yok gibi, para biriktirip kesin bunu alayım mı ben?
Tripod almam gerekir mi?
Sizden gözlem için kitap önerileri de bekliyorum veyahut gök cisimleri hakkında daha bilgilenmem için. -
quote:
Orijinalden alıntı: Bilal0
İlgilendiğiniz için ikinize de teşekkür ederim.
Dürbün konusunda pek de alternatif yok gibi, para biriktirip kesin bunu alayım mı ben?
Tripod almam gerekir mi?
Sizden gözlem için kitap önerileri de bekliyorum veyahut gök cisimleri hakkında daha bilgilenmem için.
Bu dediğin hangisi?
16x50 ise tripod gerekmez. -
Bu dürbün , teleskop ve mikroskopların bilgisayara bağlananları var galiba.Gözle incelemek yerine bilgisayardan görüntü yakalamak daha güzel olmaz mı?Çok mu pahalı bu cihazlar?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Uzay gözlemi için teleskop daha mantıklı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
16*50 ideal gibi ama markası olsun. Yoksa düşük mercek kalitesinden dolayı netlik pek iyi olmuyor diye biliyorum. Çok hoşuna giderse belki ilerde teleskopa geçersin. Ama başlangıç için dürbün bence ideal. Çünkü ortalama bir teleskobun 1/10 fiyatına alınıyor. Sevip sevmemene göre teleskopa geçmek daha mantıklı.
Tübitakın gökyüzünü tanıyalım diye kitabı vardı, o bence tam buişe göre. Google sky map de işine yarar. Bir de interrnet tabii ki...
Bir de link atayım teleskopla görünenler hakkında güzel bir sayfa:www.deepskywatch.com
What Can You See With a Telescope - Deep Sky Watchhttp://www.deepskywatch.com/Articles/what-can-i-see-through-telescope.html
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben de dürbün araştırıyorum, nikon monarch 5 20x56 iyi duruyor ama fiyatı yüksek gibi
Aynı şekilde ben de hem gökyüzü hem de doğa gözlemi için dürbün düşünüyorum, nikon aculan zoom A211 20-22x50 ile nikon action ex 16x50 CF arasında kararsız kaldım zira zoom modeli gökyüzü için çok uygun degil gibi bir anlam çıkardım
quote:
Orijinalden alıntı: munderecat
Aynı şekilde ben de hem gökyüzü hem de doğa gözlemi için dürbün düşünüyorum, nikon aculan zoom A211 20-22x50 ile nikon action ex 16x50 CF arasında kararsız kaldım zira zoom modeli gökyüzü için çok uygun degil gibi bir anlam çıkardım
Zoom lu dürbünler gökyüzü için pek tavsiye edilmez. 16x50 iyi seçenek.
Nikon 16x50 yi 1 kaç dakika elle denedim ve rahat kullanılıyordu, görüntüde titreme olmadı pek.
Yinede ele alınıp incelenmeden alınmamalı. -
-
Sadece yaklaşık 1 mm fark oluyori bilen birilerine sormak lazım. -
Arkadaşlar bütçeyi ayarladım 400 TL, para şu an elimde, konuyu son bir kez yukarı taşıyayım dedim, alan var mı aranızdan? -
Küçükken ağlaya sızlaya bir dürbün aldırmıştım. Memlekete giderken çantadan çıkarıp baka baka gidiyordum. Bolu yakınlarında uzun bir askeri konvoy vardı. Dürbünle konvoya baktığımı görünce bizimkiler korkudan kalp krizi geçiriyorlardı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- göktaşı satın alan firmalar
- ph metre tavsiye
- x-ray cihazı hileleri
- kuantum bilgisayar nedir
- erdal arıkan
- dünyanın en büyük nükleer santrali
- telefonun yapım aşamaları
- gün doğumu
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X