Şimdi Ara

Dürbün alıcam uzaya bakmak için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dürbün alıcam teleskop kullanımı biraz zormuş daha yeniyim bu konuda 10x50 iyidir diye düşünüyorum ama ne kadar yakın görebilirim onunla Ay'ı falan rahatlıkla izleyebilirmiyim fikirleriniz nelerdir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tam emin değilim ama 600mm full frame makinedeki lense eşdeğer görüntü verecektir. Ayın genel görüntüsü alınır demektir bu da. Detayli inceleme için yetersiz kalir haliyle.

Genede daha iyi anlayanlar yazarsa faydali olur

• Cicihost C kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler peki ne almalıyım

• madem konu açılmış bende teleskop uzun zamandır aklımda ama hiç bir fikri olmadığı için girişmedim internette birok özellik yazıyor ama önerisi olan varsa onun üzerinden gitmek daha iyi olur
  • uzaya dürbünle bakılmaz,teleskop şart. teleskop almakta yeterli çözüm olmaz kenst ışıklarından uzak dağ başı denen yerlerden ancak net bir şekilde uzaya bakılır. yoksa istanbul un göbeğinde teleskop bile fayda etmez.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Anladım o zaman ileride bakacağım

• ozbey08 kullanıcısına yanıt
    BaySkill kullanıcısına yanıt
    Kardeş bilip bilmeden konuşma orta seviye 200 30 tl arası bir dürbünle bile andromeda galaksisiniz venüsün evrelerini jupiterin 4 uydusunu neptunu uranusu ve belki saturnun uydusu titanı gözlemleyebilirsin boş boş konuşma bilip konuş  Dürbün alıcam uzaya bakmak için yardım
    bu resimde kaç kadirde lkaç yıldız görürsün 10x50mm bir dürbünle çok rahat 9 kadiri geçersin 10 kadiri geçermisin bilemiyorum ama yani ışık kirliliği olsa bile istanbul da yaşamıyorsan muhakkak ki çok yıldız görürsün @ozbey08

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DÜRBÜN TAVSİYESİ LAZIM?
    5 yıl önce açıldı
    Araba Almam İçin Yardım
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • raaitben10 kullanıcısına yanıt
    Ben 16x50 düşünüyordum 2 3 gündür rahatlıkla görebileceksem alırım

he he görürsün nokta kadar görmeyi görmek zannediyorsan başka.
    ben de sony hx300 makine vardı zoomu dürbünlerden daha yüksekti onla bile göremiyordum da.
    kırtıruk dürbünle uzay gözlemi yapacan öyle mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: raaitben10

Kardeş bilip bilmeden konuşma orta seviye 200 30 tl arası bir dürbünle bile andromeda galaksisiniz venüsün evrelerini jupiterin 4 uydusunu neptunu uranusu ve belki saturnun uydusu titanı gözlemleyebilirsin boş boş konuşma bilip konuş  Dürbün alıcam uzaya bakmak için yardım
    bu resimde kaç kadirde lkaç yıldız görürsün 10x50mm bir dürbünle çok rahat 9 kadiri geçersin 10 kadiri geçermisin bilemiyorum ama yani ışık kirliliği olsa bile istanbul da yaşamıyorsan muhakkak ki çok yıldız görürsün @ozbey08

ohe be sallama en az 8 inç teleskoba çok iyi iso hassiyeti olan ff makine bağlayıp 25 saniyelik uzun pozlama yaparsan anca andromedanın ışığını alırsın bunun sana maliyetide 30bin lira en az

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heîsenberg -- 1 Eylül 2016; 23:03:36 >

• Heîsenberg kullanıcısına yanıt
    kardeş ankarada adamın gokbilim.com da yazdı bak ne yazmış ben yazmadım ben sadece çevirdim yani oyle anladım ((alıntı : Bende dürbünü aldığımdan beri deneme fırsatı bulamamıştım. Dün 18.00-19.30 arası gözlem yaptım. İlk gözlemlediklerim;
    -Orion bulutsusu
    -Ülker takımyıldızı
    -Andromeda çok sönük şekilde gördüm:)
    -Jüpiter ve 3 uydusunu gördüm 2 uydu birbirine çok yakın olduğundan 3 tane gördüm sanırım
    -Ayı gözlemledim ve hilal şeklinde çok güzel görüntüsü vardı kraterleri de belli oluyordu.
    -Aldebaran yıldızının altındaki yıldızları gördüm (adlarını bilmiyorum)
    -Bonus olarak gözlem yaptığımda iridium 20 uydusu geçti. Geçişi çok kısa sürdü, takip etmesi zor olsa da onu da gözlemlemiş oldum:)

Kısaca neleri gözlemleyebilirsin diye örnek olması açısından yazdım. Bu arada gözlemlediğim yer şehir dışında değildi kampüste gözlemledim.))
    adam nikon aculon 10x50 ile görmüş
    ((alıntı : Andromedaya bakinca ilk gozunuze carpan sey sari bir sis bulutu olacaktir ama bu sadece andromedanin o merkezdeki parlak kismidir. Andromeda durbun ile tek bakista gorebikeceginiz bir sey degil. 3-4 tane dolunay sigar icine. Dolayli bakis teknigi ile tepsi gibi bir yapi gorebilirsiniz. Durbununuz benimkiyle ayni gücte. Guzel bir durbun. Gule gule kullanin.)) bu da bunları görürsün fln dmiş
    ((alıntı : Fiyat olarak şuan en uygun ve kalite olarakta güzel sonuçlar alabileceğiniz Olympus 10x50 DPS-İ serisi alınabilir. Site üyelerinden Ben, Güven ÖZKAN ve Onur DURMA geçen hafta birer tane aldık ve memnunuz. Fiyat 229 TL. Andromeda'yı tabiki görürsünüz ; sönük bulut gibi kendini gösterir.))buda görürsün demiş andromeda zaten kocaman bir şey yani güneşten(ay) 4-5 kat daha uzun

Çok teşekkür ederim
    kafam çok karıştı açıkçası andromedayı göremez miyiz yada daha iyi görmek için hangi model i almak lazım
    ben bu konuda çok yeniyim İstanbul da yaşıyorum ve şehir içinde kullanacağım sizce nasıl performans alırım yardımcı olursanız sevinirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.