Bildirim
Durduk yere Marş Basmıyor
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
marş motorunun kömürleri mi neydi ismi tam hatırlamıyorum.
Onlarla ilgili olabilir.
Motor sıcakken kapatıldığında bazen çalışmamazlık yaptığı olabiliyor. -
Oto elektirikciye mi götürmem lazım :)
Vurdurarak çalışırmı peki -
-
Marş kömürü bitmiştir veya selenoidde takılma olabilir. Marş motoruna bir kalın(akü başından çıkan kablodur) bir de ince kablo vardır. İnce kablo gevşekse veya yerinden çıkarsa tık bile demez. Eğer marş dişlisini volana sürüyorsa(tık sesi gelir) marş motoru bakım istiyordur. -
Benzin pompasının sesi geliyormu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Adwera58
Sa. Arkadaşlar
Skoda Fabia 1.4 2003 model
Tek marşla alan araba bu gün Çarşıdan Eve geldim kontagı kapattım tekrar çevirdiğimde tüm ışıklar yandı Abs ve üçgen içierisinde ikaz lambası 5 sn sonra söndü kontagı ceviriyorum hiç ses yok marş basmıyor Neden Olabilr
Hava karardıktan sonra farları yakın, kapıyı açık bırakın(sesi duyabilmeniz için), kontak anahtarını marş konumuna getirin;
1) Marşa bastığınızda tık tık diye bir ses duyuyorsanız ve farlarınız sönecek kadar kısılıyorsa akünüz bitmiştir veya ölmüştür.
2) Marşa bastığınızda tık tık diye bir ses duyuyorsanız ve farlarınız normal şiddetinde yanmaya devam ediyorsa marş motoru besleme kablosu, marş motoru kömürü veya marş motoru besleme terminalindeki bir arızadır. Selenoid akım geçirmiyorsa veya terminal oksitli ise gene bu arızayı yapar.
3) Marşa bastığınızda hiçbir ses duymuyorsanız ve farlarınız normal şekilde yanmaya devam ediyorsa marş motoru selenoidi, marş motoru selenoid beslemesi (kontak anahtarı sonrası) veya kontak anahtarı arızasıdır.
4) Marşa basmadan evvel farları yaktığınızda çok kısık şekilde yanıyorsa akü bitmiştir, marşa basmadan evvel aküyü şarj ettirmek gerekir.
Yukarıda yazdıklarımı akü bağlantınızda bir kusur olmadığını varsayarak yazdım.
Saygılar...
-
Hepinize Teşekkür ediyorum Sıkıntı Aküden kaynaklıymış Şarj edildi şimdi tek marşda alıyor Teşekkürler tekrardan -
quote:
Orijinalden alıntı: Adwera58
Hepinize Teşekkür ediyorum Sıkıntı Aküden kaynaklıymış Şarj edildi şimdi tek marşda alıyor Teşekkürler tekrardan
Kontağı kapattığınız anda aracın aküsü zaten doludur, tekrar şarj ettirmeniz gerekmez. Büyük bir ihtimalle akünüz şarj olmuyor, bir süre sonra aynı arıza ile karşılaşma ihtimaliniz oldukça yüksek.
Saygılar... -
Aracın marşının basmamasının birçok nedeni olabilir. Herşeyiniz sağlam olsa bile akünüz marş motorunuz marş dinamonuz vb. belkide araç anahrarı okumuyordur immobilizer hatası olabilir. Daha fazla bilgi için buraya bakabilirsiniz--->>> http://bilgibahcem.blogspot.com.tr/2015/01/arabamn-mars-basmyor-arabalarn-mars.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasannn17 -- 6 Ocak 2015; 0:35:12 > -
üstad slm. aracım marş basmadı (1-2 ay önce) fakat ışıklar falan yanıyordu. tahminin akü bitik ya da tam bitik değildi (marşa yeteri kadar güç-volt veremiyordu).takviye ile çalıştırdım ve aracı 2 ay kullandım.dün gene yaptı.
1. ihtimal akü (voltaj ölçümü falan yaptım-ilk başta 12,4volt, motor çalışınca 14voltlara çıkıyor-)
2. ihtimal marş kömürü yada motoru.
Benim sormak istediğim, akü sağlam marş motoru sıkıntılı ise araç takviye ile (başka araçtan) çalışır mı?
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X