Şimdi Ara

durgun su öldürür veya süründürür.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bir yerde uzun süre hareket etmeden bekleyen suyu içersen ya öldürür yada vücuda zarar verirmiş.
    bu konu hakkında bilgisi olan varmı.

• ee tabiki akıntı olmdığı için atılan her şey orada kalıyo afedersin işesen gene o suyun içinde kalıcak ama akıntı olsa akıp gidicek o yüzden denmiştir büyük olasılıkla
    eğer bu göl vb. şeyler içinse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PawnageFactoR -- 3 Eylül 2009; 18:52:52 >
  • Enteresan Yani bu suyun sıcaklığıyla asitliğiyle ve içindeki nitrat miktarına göre değişir bence araştırlıp test edilmeli
  • saf suda içmek zararlı diyorlar.
  • Durgun suyun öldürme nedeni kimyasal madde içeriği değildir. Yani nitrat miktarı önemli değil. İçerisinde çok hızlı bir şekilde bakteri ve mikrop üremeye başlar o nedenle de metabolizmayı zehirler.
    @akmar-007 : Dostum seni yanlış bilgilendirmişler saf su içmek zararlı değildir. Ama içince vücuduna herhangibir faydası da yoktur. Yani ne faydalı ne de zararlıdır.
  • bunun için uzman olmaya gerek yok , basit lise bilgileri: durgun suda algler üremeye başlar , metabolizmaya zararlı çeşitli bakterilerde cabası ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: elophidae

Durgun suyun öldürme nedeni kimyasal madde içeriği değildir. Yani nitrat miktarı önemli değil. İçerisinde çok hızlı bir şekilde bakteri ve mikrop üremeye başlar o nedenle de metabolizmayı zehirler.
    @akmar-007 : Dostum seni yanlış bilgilendirmişler saf su içmek zararlı değildir. Ama içince vücuduna herhangibir faydası da yoktur. Yani ne faydalı ne de zararlıdır.

Bakteri kimyasal değil mi :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

quote:

Durgun suyun öldürme nedeni kimyasal madde içeriği değildir. Yani nitrat miktarı önemli değil. İçerisinde çok hızlı bir şekilde bakteri ve mikrop üremeye başlar o nedenle de metabolizmayı zehirler.

Bakteri bir canlıdır yahu. Kimyasal madde nasıl olabilir?

• quote:

quote:

element
  • Bu radyatör suyunu içersen ölürsün meselesi de mi burdan geliyor...
  • Allah Allah bu konu dışı gerçekten komik ya. Bundan sonra burada daha fazla zaman harcayacagım. Bakteri kimyasal değil mi. Harbiden güzel soru valla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akmar-007

saf suda içmek zararlı diyorlar.

eger radyatöre konulan saf sudan yeterınce içersen öldürür diye biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: akmar-007

saf suda içmek zararlı diyorlar.

O zararlı canım.
  • quote:

quote:

İTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde mi okuyorsun?

Şayet orada okuyupta bu soruyu soruyorsan şaşmamak elde değil!
  • Vallaha hatırlıyorum da,bundan şöyle 20 yıl öncesini felan,cümbür cemaat mahalle maçı yapardık,acayip susardık,ya bakkalda su olmazdı,ya bakkala uzak kalırdık,ya cepte para olmazdı,temiz ya da pis dinlemeden amyane tabirle botlu ırmaktan kana kana köpekler gibi su içerdik.Hiç de hayıflanmazdık.
  • civa-kurşun çöker,ama ben CIVA demek istiyorum i'siz.
  • 1 pet şişe suyu bekletsek uzun süre hiç hareket olmasa düşünün ki bakteri filan yok temiz su...içsek öler miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: faho

Vallaha hatırlıyorum da,bundan şöyle 20 yıl öncesini felan,cümbür cemaat mahalle maçı yapardık,acayip susardık,ya bakkalda su olmazdı,ya bakkala uzak kalırdık,ya cepte para olmazdı,temiz ya da pis dinlemeden amyane tabirle botlu ırmaktan kana kana köpekler gibi su içerdik.Hiç de hayıflanmazdık.

Irmak=Akarsu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kocaeli1441

quote:

quote:

İTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde mi okuyorsun?

Şayet orada okuyupta bu soruyu soruyorsan şaşmamak elde değil!

Neden ki, biyoloji bilsem gidip de biyoloji okumam herhalde değil mi? :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.