Şimdi Ara

Durumlarına göre veya bütün durumlara göre arama yaptırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar takıldığım bir nokta var ve internetten nasıl araştıracağımı bilemedim. Sizlere sormak istedim.

Bir tane müşteri tablom var bu müşterilerin durum olarak farklı bir tablom var ve Durumları 1= Bekleme durumu, 2=Tamamlanmış durumu, 3=Kapalı durumu olaraktan.

private void isimaramaTXT_TextChanged(object sender, EventArgs e)

{

conn.Open();

DataTable tbl = new DataTable();

SqlDataAdapter ara = new SqlDataAdapter("SELECT * FROM Tbl_musteritamamla Where DURUM = " + durum + " and MusteriAd like '%" + isimaramaTXT.Text + "%' AND PASIF = 0 ", conn);

ara.Fill(tbl);

conn.Close();

dataGridView1.DataSource = tbl;

}

Bu kod ile kendi durumları arasında yazılan müşteri araması yaptırabiliyorum fakat datagridwiev de bütün durumları listelediğim zaman yapılan arama yanlış oluyor. Mesela datagridwievde sadece durumu 1 veya 2 veya 3 olanlar olduğu zaman sorun yok ama hepsi birden olunca aramıyor. Yardımcı olabilecek var mı?

• burda yazdığın duruma göre hepsini görmen için DURUM = " + durum + " and kısmını silmen lazım dolaysıyla basitçe

if (Tümdurumlarcheckbox.ischecked())

{

SqlDataAdapter ara = new SqlDataAdapter("SELECT * FROM Tbl_musteritamamla Where MusteriAd like '%" + isimaramaTXT.Text + "%' AND PASIF = 0 ", conn);

}

else

{

SqlDataAdapter ara = new SqlDataAdapter("SELECT * FROM Tbl_musteritamamla Where DURUM = " + durum + " and MusteriAd like '%" + isimaramaTXT.Text + "%' AND PASIF = 0 ", conn);

}

gibi yapabilirsin tabi daha doğrusu tek bi sqldataadapter tanımlayıp sorgu metnini ifle geçmen ama şimdilik böyle yaparsın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.