Şimdi Ara

Duster motor yağı tavsiyesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
8.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aracın bakımı geldi. 2012 duster ambiamce 1.5 dci 90 bg..
    Bilen bilir acayip bir motor sesi var bu araçta yalıtımda 0. O yüzden bir arkadaş motul yağlarını tavsiye etti motor sesini kesiyor dedi. Bu araca en uygun yağ hangisi acaba ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Duster Motor Yağı Tavsiyesi

Dacia Duster, sağlam yapısı ve yakıt verimliliğiyle bilinen popüler bir SUV'dur. Aracınızın optimal performansı için doğru motor yağını seçmek çok önemlidir.

Dacia Duster Dizel Motor Yağı Hangisi?

Dizel motorlu Duster modelleri için üretici, ACEA C4 standartlarını karşılayan 5W-30 tam sentetik motor yağlarının kullanılmasını önermektedir.

Dacia Duster 1.5 dCi Hangi Motor Yağı?

1.5 dCi motorlu Duster'lar için Renault RN0720 onaylı 5W-30 tam sentetik motor yağı kullanmalısın.

Dacia Duster Hangi Yağ Kullanılır?

Benzinli Duster modelleri için üretici, ACEA A3/B4 veya A5/B5 standartlarını karşılayan 5W-40 veya 10W-40 yarı sentetik veya tam sentetik motor yağlarını önermektedir.

Duster 1.6 SCe Hangi Yağ Kullanılır?

1.6 SCe motorlu Duster'lar için Renault RN0700 onaylı 5W-40 yarı sentetik motor yağı kullanmalısın.

Duster 1.0 TCe Hangi Yağ Kullanılır?

1.0 TCe motorlu Duster'lar için Renault RN17 onaylı 5W-40 tam sentetik motor yağı kullanmalısın.

Dacia Duster Motor Yağı Kaç Numara?

Duster motor yağı seçimi, aracının motor tipine göre değişmektedir. Genel olarak, dizel motorlar için 5W-30, benzinli motorlar için 5W-40 veya 10W-40 viskoziteli yağlar önerilir.

Aracının motor yağı değişim aralıkları hakkında bilgi edinmek için kullanıcı kılavuzunu kontrol etmen veya yetkili bir servise başvurman önerilir. Doğru motor yağını kullanmak, aracının motorunun ömrünü uzatmaya ve sorunsuz çalışmasını sağlamaya yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Servis Elf 900 sxr 5w40 ya da Elf evolution Full Tech 5w40 kullaniyor. Motul , Liqui Moly gibi yaglar elbette kendi yağından kaliteli. Kullanmadan sesi keseceginin garantisi yok. Dene gör.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CLİO SYMBOL kullanıcısına yanıt
    Kendi yağı olmadığı içinnzarar verir mi diye düşünüyorum ?

• quote:

Orijinalden alıntı: 4ikaos

Kendi yağı olmadığı içinnzarar verir mi diye düşünüyorum ?
    Yo kaliteli yağlar aynı viskozite de olursa sorun olmaz.

• dci motor için castrol tavsiye ederim, kesinlikle elf yağa göre çok daha sessizleşiyor motor.

Motul x-cess 5w40 5 litre motoryağı alıcam internetten. Bu duster 1.5 dci için uygun mu acaba ve 5 litre yeterli mi

• suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    Hocam castrol ü hiç sevmiyorum hangi motor a koyarsam koyayım sesi arttırdı motoru kastırdı. Asla almam o yağı 😄

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 4ikaos kullanıcısına yanıt
    o zaman size şöyle mutlu bi haber vereyim hocam, reno elf'i bıraktı artık castrol ile anlaştı (F1 yarıslarında 'castrol' yazilarini görebilirsiniz reno aracının üzerinde)

• suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    Hmm olabilir hocam bakmadım 😊
    Genede bayağıdır motul almak istiyordum iyide olsa kötüde olsa eğer motor a zarar vermiyecekse denemek istiyorum

• Motul mükemmel bir yağ ancak piyasada çok fazla sahte ürünü mevcut.
    Distribitörünü araştırın direk gidin kendiniz alın.
    İnternetten yüksek ihtimalle sahte ürün alırsınız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • NazımHikmetRan kullanıcısına yanıt
    Tepsiorada 😂 sitesinden alıcam ve satıcı tepsiorada yani kendisi. Alıp yorum yapanlar orginal olduğunu söylemişler ama izmir de oturuyorum. 6.sanayide satan yer varsa oradan alıcam. Yoksa netten söylerim

• Marka olarak Motul, liqui-moly, mobil1, eneos tavsiye ederim.

Bulabilirseniz valvoline de tavsiye ederim. Hepsi kaliteli markalar. Ben renault aracımda motul kullanıyorum.

• quote:

Motul x-cess 5w40 5 litre motoryağı alıcam internetten. Bu duster 1.5 dci için uygun mu acaba ve 5 litre yeterli mi
    Aracta DPF var mı?

• Yağ hacmi 4.5_4.7 litre

• Bütün benzinli ve dizel araçlar için Castrol edge 5w30 C3 Tavsiye ederim. 80k km ye yaklaşınca aracınız 2 yağ değişiminde bir yeni ve sıcak yağa (5lt yağa 300ml oranda olacak şekilde) Liqui moly Ceratec yağ katkısıni iyice çalkalayıp koyun. 30 dk rölantide çalıştırıp motor sürtünmesini minimuma indirebilirsiniz. Ve aracınızın MAF sensörünü özel sprayini alıp temizleyin bakımlarda. Bu işlemlerden sonra performans ve yakıt ekonomisi müthiş oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 28 Kasım 2019; 1:51:16 >

Hocam 2012 duster euro 5 diye hatırlıyorum yani sanırım var.
    Motul bulamazsam castrol alacağım. Dpf li araç için castrol ne almalıyım acaba

• quote:

Hocam 2012 duster euro 5 diye hatırlıyorum yani sanırım var.
    Motul bulamazsam castrol alacağım. Dpf li araç için castrol ne almalıyım acaba
    Hocam aracınızda DPF varsa MOTUL 05 30 dur sizin yağınız. Kesinlikle Motul kullanın. Farkını hissedeceksiniz.
  • tefennili kullanıcısına yanıt
    Bulabilirsem motul yoksa castrol olucak 😊

• Dpf varsa xcess kullanma. 5w30 c3 vizkositede bir yağ almalısın.

• vedatkerem V kullanıcısına yanıt
    Ceratec 100 bin km altı, özellikle sıfır veya düşük km'de satın alınan çok yeni motorlar için önerilen bir katkı maddesidir. 100 bin km sonrası için mos2 kullanılması daha iyi bir seçim olur.

Ek bilgi geçmiş olalım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.