Şimdi Ara

Düşük boyutlu pdf

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pdf formatında bir katalog üretmem gerekiyor. Fakat Corel Draw'da oluşturduğum pdf, resim dpi'larını ne kadar düşürsem de, mail ile gönderilebilecek boyuta düşmüyor. Fakat internette bulduğum bir çok katalog (600 sayfalık kataloglar 9-10 mb boyutunda) çok düşük boyutlarda üretilmiş. Bu pdflerin nasıl üretildiği ile ilgili bir bilgisi olan var mı? Hangi programı kullanmalıyım, ayarları nasıl yapmalıyım. Belirli derecede resimlerin kalitelerinin bozulması kabul edilebilir. Asıl öncelik pdf boyutunun mail ile atılabilicek (max 15mb) boyutta olması.

• İnternette çeşitli convert siteleri vardı, onlara bakabilirsin.
    Başka bir alternatif olarakta slideshare tarzı siteler var (isimden emin değilim), bunlardan birine yükleyip linkini gönderebilirsin olay teslim değilse.
    Kataloğu belki Indesignda yapsaydın bu tarz bi durumda belki daha verimli bir sonuç alabilirdin.
  • Hocam daha öncehttps://smallpdf.com/tr/compress-pdf bu siteyi kullanmıştım.
    İş görür bi bakım derim.
  • İnternet sitelerinden convert etmeyi denedim fakat istediğim başarıyı elde edemiyorum. Denediğim en başarılı dönüşüm 35Mb. Bu da mail sınırının üzerinde bir rakam. Daha düşüğü imkansız derdim eskiden fakat müşterim bana 600 sayfalık 9-10 Mb tütan pdfleri gösterdikten sonra yapılamaz diyemiyorum. Fakat Indesign'da üretilen pdfler boyut konusunda istediğim sonucu verecekse kullanabilirim. Kataloğu yeniden tasarlamak sorun değil. Zaten tahminimce pdf i tasarladığımız programdan ve kullanılan ayarlardan kaynaklanan bir durum. Fakat tam olarak hangi programı kullanmam gerektiği ve ayarlarını nasıl yapmam gerektiği konusunda bilgi sahibi değilim.
  • .rem kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğin siteyi denedim. Güzel bir boyut küçültmesi var fakat mail ile gönderilebilecek boyuta inmiyor. Yine de teşekkür ederim.
  • Corel kullanmadım fakat mutlaka vardır, save as pdf seçeneklerinde small size seç, değiştirebilir özelliklerinden jpg'leri maksimum kaliteye getir, DPI ve sıkıştırma yöntemlerini oynama. Veya alabiliyorsan Post script al ve distiller'dan gene small size olarak geçir.
  • mümkün ancak bunun için resim optimizasyonu gerekiyor. Vektör kısımlarda sorun olmaz ama
    resim için pixel ebadı düşürülmeli ve DPI bazında 72 geçilmemeli. Elindeki araçlarla bunu yapabilirsin.
    Ama bunlar haricinde Acrobat Pro gerekiyor. Biraz daha oynama ve ufaltma araçları bulunuyor.
    Bunlar Reduced Size PDF olarak geçer ve sıkıştırma, ufaltma için araçlar içerir.
    sana elimdeki dökümanlardan birisinin, senin istediğin gibi olan ebatlarını gönderiyorum.

Göreceğin gibi 1015 sayfalık bir PDF'i 10MB seviyesine indirdim. Bu adımları Corel'den yapamazsan,
    ufaltabildiğin kadar dosya içeriğini pdf'e çevir, sonra da Acrobat Pro içinde açarak
    Reduced Size kısmından istediğin ebatlara düşecek şekilde ayarlarlı denemelisin.

Özellikle çalıştığım yerde bolca Autocad çizimini PDF yaparız ve bunlar 1-2mb seviyesinde kalır.
    umarım istediğin gibi yaparsın ama yapılabilir ve çözüm için ilk adımı fotoğraflardan başlayarak yap.

Düşük boyutlu pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harris32 -- 26 Ekim 2016; 12:38:21 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.