Şimdi Ara

düşük fps sorunu r9 280x toxic

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sapphire r9 280x toxic + 4770 k bilgisayarım var

tomraider 1920*1080 herşey fullde 30 fps alıyom

internette videolara baktığımızda 60 fps falan diyolar

bunun nedeni ne olabilir. ayrıca önceden artifact sorunu vardı artık sorun yok ama belirtmekte fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinanbasar -- 28 Kasım 2014; 13:53:49 >

• Arkadasim olur yardim arkadaslar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EA6F8F78B -- 28 Kasım 2014; 13:49:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4770k stok fanla mı kullanılıyor?
    HDTUNE sonuclarını yollarmısın?
    Hangi power supply'ı kullanıyorsun?
    Ekran kartı sıcaklık durumu nedir?
    Bios update gibi işlemler yapıldımı ekran kartına?
    Driver güncellemesi yapıldımı? (Not: Driver güncellemeden kasıt atıyorum 14.2 varken 14.9 kuruldumu üzerine yada daha farklı)
  • bilgisayarımda 1 ssd 1 hdd var tom raider oyunu ssd ye kurulu4
    4770k stok fanla mı kullanılıyor? ewt
    HDTUNE sonuclarını yollarmısın?
    Hangi power supply'ı kullanıyorsun? gx750watt 80 bronse psu
    Ekran kartı sıcaklık durumu nedir? 80 dereceyi geçmiyor ayrıca %100 de çalışıyo
    Bios update gibi işlemler yapıldımı ekran kartına? hayır- onu yapıcaktm karışık geldi düzgün bi anlatımda bulamadım.
    Driver güncellemesi yapıldımı? ewt

hd tune uzun sürüyo bitince resim atarım

ayrıca ilgilendiğin için teşekkürler:)

http://www.hizliresimyukle.com/image/Pwwy error scan birazdan gelcek o çok uzun sürüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinanbasar -- 28 Kasım 2014; 14:17:35 >

• Phenom II x4 965 BE @ 3.8 ile tress fx dahil herşey açık ortalama 60 max 70 aldım şimdi benchte acaba Vsync açmış olabilir misiniz?

Edit : Benchi FXAA da almışım SSAA açtığınızda 30 almanız normal bende öyle aldım Asus 280X Top ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burcumlop2 -- 28 Kasım 2014; 14:29:07 >
  • her sey full'de derken tressfx 4xaa ultra shadow Allah ne verdiyse açtıysan 30 fps alman normal.o nette gordugun 60 fps alanlar presetten ultra seciyor bir de oyle dene bakalim.
  • Önemli olan SSD'ydi ve ssd de şuan ciddi bir sıkıntı görünüyor oyundaki sıkıntılarının sebebi bu olabilir hiçbir ssd heleki samsung 840 evo o değerlere düşmez... sistemde virüs olabilme ihtimalı çok yüksek ahci mode kapalı olabilir... buna değinicez o değerler çok kötü...

4770k gibi bir işlemci stok fanı ile kullanılmaz hafif bir tozlanmada 80dereceyi rahatça geçebilir bitane soğutucu almanı siddetle öneriyorum thermal th.'a düşebilir çok yükselirse sıcaklık buda fps düsüklügüne sebebiyet verir.

Driver güncellemesi yapmak amd'de çokda işe yarayan bir olay değildir ve tabi driver'ı bir eskisinin üzerine kurdugunda sıkıntılar yaşanması çok doğal hale geliyor tavsiyem internetten displaydriver uninstaller adli yazılımı indir *ilk önce program ekle kaldırdan* daha sonra ddu programından driverı komple temizleyip güvenli modda tekrar kur daha sağlıklı olur.

SSD'nin neden öyle oldugunu bulmamız lazım ciddi bir etken bu soruna... Driver olayınıda halletmeliyiz ayrıca tabiki işlemciyede bir fan al en son... Problemin daha çok yazılımsal ağırlıklı görünüyor ekran kartın 80 derecede biraz fazla 280xler o derecelerde pek gezinmez toxic'in kronik bir ısınma problemi var kart tercihi o yönden yanlış... fakat zarar olmaz 80 derecenin yüksekte olsa fps'e etkisi dokunmaz fan profili sürekli %100 kalsın

• % 100 dediğim fan değil ekran kartı. fan %50 60 70 i pek geçmiyo

http://www.hizliresimyukle.com/image/PwwJ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinanbasar -- 28 Kasım 2014; 14:43:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinanbasar

% 100 dediğim fan değil ekran kartı. fan %50 60 70 i pek geçmiyo

http://www.hizliresimyukle.com/image/PwwJ

Error scan çokda dert değildi olsun... sen fanı %100 olarak ayarlayp sabitle amd control center'dan yada msi afterburnerdan falan :) 75lere çekecektir sıcaklıgı

Bilgisayarına 360 internet secuirty ve advanced systemcare isimli iki yazılımı kurup calıstır bi temizlik yapsınlar en sonda driver olayını hallet dediğim şekilde... sonra hdtune testini tekrarla eğer yine o şekilde 10mb lara düşüyorsa tekrar uefi format at bilgisayara UEFI olarak at ama bak özellikle söylüyorum bide AHCI mode açıkmı değilmi kontrol et bide arkadasların dediği gibi ssaa açma fxaa da kullan ben olsam komple kapardım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

her sey full'de derken tressfx 4xaa ultra shadow Allah ne verdiyse açtıysan 30 fps alman normal.o nette gordugun 60 fps alanlar presetten ultra seciyor bir de oyle dene bakalim.

Oyun orj. Bunda sorunu yok. Smaa acik tressfx kapali oynuyor diger ayarlar full normal mi acaba ? Fxaa ac dedigimdede 3-4fps etki etti dedi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vsync açık kapalı farketmedi.Benchmark yaptım direk 48 fps geldi. ultraya düşürdüm(düşürdüm diyom çünkü özel ayarlarla herşeyi arttırmıştım:) average fps 59.4 çıktı nasıl oldu anlamadım geçici olarak düzeldi gibi ama dediklerini bi yapıyım
  • sinanbasar S kullanıcısına yanıt
    Düzelmemiş kanımca nette 60 alıyolarsa doğrudur, çünkü ultimate 1080P full + full yani 4xSSA, tressfx açık test aldım 54fps average, maximum 71fps alıyorum, sürücüm 344.75 oyun versiyonum aşağıda resimde var, daha yüksek yada en kötü ihtimal bnm kadar fps alması lazım o kartla, 1 sorun var ama nedir.
    bu ayarlardan daha üstü yok zaty bendeki oyunda.
     düşük fps sorunu r9 280x toxic
  • senle aynı ayarlarla average 43 aldım :(
  • sinanbasar S kullanıcısına yanıt
    Buldum yaw, resimki ayarlardan SSAA 4x yapsam bile oyun içi ayarlarda fx te kalıyo, ama diğer bütün ayarlar ultimate, tressfx fln açık, sen SSA yı FX e al, diğerlerini maxla 60fps alman lazım, dene.

Edit : dedikleri gibi SSAA 4x te test aldıysan 30 larda kalman normal yani, videolarda'da oyunun dışındaki ayarlardan maxlıyolarsa herşeyi, SSAA'yı fln, oyun içinde FX te kalıyodur bu sebeple 60 alabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 28 Kasım 2014; 15:24:39 >
  • fxaa da denedim 59.2 aldım. fxaa açtım vsync yi kapadım 72 falan aldım:D:D
  • Yardım eden msj atan herkese teşekkür ederim ayrıca bilgisayarım virüslü çıktı:D:D onları biraz temizleyim şu ssd düzelir inş ayrıca biostan baktım sata mode ahci yazıyodu
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinanbasar

Yardım eden msj atan herkese teşekkür ederim ayrıca bilgisayarım virüslü çıktı:D:D onları biraz temizleyim şu ssd düzelir inş ayrıca biostan baktım sata mode ahci yazıyodu

Tahmin etmiştim en azından bi temizlik yap bilgisayarında oyunun ayalarla alakalı olması hoş oldu ama bilgisayarıda temiz kullanmak lazım :) dediğim yazılımları kullanarak virüsleri temizleyebilirsin :)
  • Bu konu sayesinde vimeo hesabı edindim, ve tomb raider videosu yükledim, gtx 760 amp.
    Bu videoyu bana konuda mesajı olmıyan fakat özelden olmadık ithamda bulunan 1 vatandaş için çektim (konuyu okumuş bana özelden yazdmış) ve kendisine özelden linkledim, ancak karşılaştırma yapmak istiyen yada aklından onun gibi düşünceler geçirenler olabilir diye buraya'da eklemek istedim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.