Şimdi Ara

Düşük miktardaki alkol tüketimi kanser riskini artırıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
1
Favori
2.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hep hadis vs. Keşke yaratılanın değil yaratıcının ayetini yani hükmü koyanın sözünü paylaşsaydın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu zıkkımı içip birde üstüne savunmak olsa olsa ahmaklık olur

• Şeker yiyip çikolata vs. yiyip kaza yapanı ne gördüm ne duydum vede nede okudum herhangi bir yerde ama bu zıkkımı içip kaza yapıp insanları öldüren ahmak haberleri bolca mevcut.

• Ne alaka? Alkol içmiyorsan, içmezsin. Alkol yasaklanmalı nedir? Bu söylemin arkasında mantık aramak bile hata.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WB

Sagliga zararli bir sivinin tuketiminin modernlik olarak goruldugu yere turkiye denir..
    Dünya çapında devasa bir içki lobisi var. Ve bunlar filmler vs. ile devasa özentilik pompalıyorlar. Bilinç altına içkiyi yerleştirmeye çalışıyorlar.

Tabi bir yandan ilaç devleri de buradan çok iyi kar sağlıyor, çünkü alkol karaciğerin iflas etmesine sebep oluyor. Biz bunu buradaki bazı koyunlara anlatamıyoruz ama. Adam keyfim sanane diyor, sonra arabaya binip masum insanları öldürüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Siyah Tavsan

Ne alaka? Alkol içmiyorsan, içmezsin. Alkol yasaklanmalı nedir? Bu söylemin arkasında mantık aramak bile hata.
    uyuşturucu kullanan biri uyuşturucu serbest olsun demesi beklenen bir şeydir. buradan şu çıkarımı yaptım. sen alkol kullanıyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: CleanCoders

uyuşturucu kullanan biri uyuşturucu serbest olsun demesi beklenen bir şeydir. buradan şu çıkarımı yaptım. sen alkol kullanıyorsun

Alıntıları Göster
    Alkolü senede belki 1-2 kere içerim, sigara kullanmıyorum. Benim demek istediğim başka bir şeydi. Neyse.
  • joven kullanıcısına yanıt
    alkol tüketimin hangi tür kazalar da yüzde kaç artırdığı hususunda bilgi istersen örnek olarak trafik kazaların da %7 bu nedenle oluyor..%93 su içenler tarafından yapılıyor. yani su içmek trafik de daha riskli bu durumda

• nukleikasit kullanıcısına yanıt
    Yunus Emre hzleri nasıl da bu zamanları anlatıyormuş meğersem

Müsülmânlar zamâne yatlu oldı
    Helâl yinmez harâm kıymetlü oldı

Okınan Kur'ân'a kulak tutulmaz
    Şeytânlar semirdi kuvvetlü oldı

Harâm ile hamîr tutdı cihânı
    Fesâd işler iden hürmetlü oldı

Kime kim Tanrı'dan haber virürsen
    Kakır başın salar hüccetlü oldı

Şakird üstâdıla ‘arbede kılur
    Ogul atayıla ‘izzetlü oldı

Fakîrler miskînlikden çekdi elin
    Gönüller yıkuban heybetlü oldı

Peygamber yirine geçen hocalar
    Bu halkun başına zahmetlü oldı

Dutulmaz oldı Peygamber hadîsi
    Halâyık cümle Hak'dan utlu oldı

Yûnus gel ‘âşıkısan tevbe eyle
    Nasûha tevbe ucı kutlu oldı
  • iphone gibi bu konuda ülkemizde. İçenden çok içmeyenlere dert oluyor :)
  • Japonya'nın bu araştırması üzerine alkolü hayatımdan tamamen çıkarıp sadece su içeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Namütenahi. -- 10 Aralık 2019; 20:23:3 >
  • Çeşmeden içtiğin su çok sağlıklı, pazardan aldığın sebze meyve çok sağlıklı, şeker yerine tükettirilen glikoz - fruktoz vs. çok sağlıklı zaten de sıra düşük miktardaki alkole geldi.

Konu başlığı da hatalı;
    "Düşük miktardaki alkol tüketimi de (dahi) kanser riskini artırabilir."
  • Ayda yılda bir 2 bira içersen bir şey olmaz ama 5 yıl boyunca her gün 2 bira içersen (ki ben bunun az olduğunu düşünmüyorum, toplam 3650 bira ediyor. Haftada bir kere arkadaşlarıyla 3-4 bira içen adamsa bu sürede yaklaşık 800-1000 bira içiyor) bi zahmet zararı olsun, ki %5 arttırıyormuş sadece. Ben daha fazla beklerdim.
  • Alkol tüketmiyorum günah diye ve hiç içmediğim için alışkanlığım yok ama marketlerde satılan abur cuburlar alkolden daha zararlı oldugunu dusunuyorum.

• Ülkede herşeyi ne olur yasaklayın. HER ŞEY YASAKLANSIN LÜTFEN. Bizim nesli bitirdiniz onu bunu yasaklayarak. 100 sene sonrasını çok merak ediyorum. Türkiye nasıl bir hal alacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qoqoCAN -- 10 Aralık 2019; 20:53:25 >
  • Son 16 yılın bütçesini detaylıca incelemiş biri olarak yazıyorum :
    Alkollü içecekler ve tütün mamüllerinden toplanan vergi çok yüksektir.

2010 öncesi çok daha düşük olmakla birlikte son 16 yıl ortalaması 12 milyar dolar seviyesindedir.
    Ziyadesiyle alkol ve tütünü yasaklayacak bir maliye bakanı yoktur.Telaffuz edilmesi bile direkt koltuk kaybetme sebebidir kanımca , babayiğit çıksa dese ki yasaklıyorum lan alkolü satılmayacak ,toplum değil kabine ayağa kalkar manyak mısın lan napıyorsun diye , zira o para sağlam bir bütçe geliridir.
    Memlekette sigara ve alkol içen vatandaşlarımıza teşekkürler bu arada.

Bu arada bütün dünya hayvan gibi alkol içiyor , komşumuz İran'da dahi yasak olmasına rağmen kimi evlerin bodrum katı içki imalathanesine çevrik vaziyette .

Suudi bir arkadaşım vardı ,orada hatırı sayılır birinin oğlu idi , İstanbul Hilton'da tanışmıştım. Bana ülkesinde içkili yakalanmanın sağlam kırbaç cezası olduğundan bahsetmişti.Peki bu adamlar içkiden uzak kalıyorlar mı ? Hayır tabi ki ,

Zenginler hafta sonu lübnana ,istanbula , çevre ülkelere gidip içki içip geri dönüyorlarmış , seyahat edemeyen zenginler içinse her türlüsünden içki bizzat yönetimin ülkeye gayri resmi soktuğu içkilerden sunuluyormuş (üst düzey yöneticiler prenslerin bilgisi dahilinde gemi gemi kaçak içki sokup yollarını buluyorlar.)
    Dar gelirli Suudiler ne yapıyorlar bilmiyorum ,sormadım da ,

Ancak şunu rahat rahat söyleyebilirim ,
    Kafası direkt alkolden güzel olmayan bir tek Donanım Haber kullanıcıları var sanırım.

Bütçe gelirlerine de bakarsanız , bizim memleket komple alkolik sanırsınız .

Evde bira viski yapanlar ötvye tabi değil onları da hesap edersek ülkece kafamız güzel (DH forum hariç...)

Neyse geyiğe çevirmeyelim , aslında şunu demek için konuya girdim.

Fruktoz zımbırtısı da karaciğerde Alkolle hemen hemen aynı düşmanlığı yapıyor , bağırsakların ve karaciğerin aldığı zarar alkolle aynı .

ÇOK CİDDİYE ALMANIZI TÜM KALBİMLE ARZU EDERİM Kİ , fruktoz vb. şeylerden uzak durunuz mümkünse .

Yazı uzun oldu sabrınız için teşekkür ederim katkıda bulunmak istedim sadece.

• AKdonanimhaber.com editörleriyle birlikte pazar günü bir pavyona gidelim diyorum.

• Yani çok miktardamı alkol almalıyız😂 teşekkürler dh

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Birşey birine zorla yaptırılıyorsa, o biri o şeyi kendisine yapılmasını istemiyorsa yapanı cezalandır. Sadece senin düşüncen diye , onun yanlış olduğunu düşündüğün için yasaklama. Alkolü yasakla, onu yasakla bunu yasakla ... Yasakla kardeşim. Bu arada çoğunluğun olduğu bir karar her zaman doğru değildir.
  • aynen içecekseniz adam gibi için, şişenin dibini görmeden masadan kalkmayın

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.