|
Bildirim
Türkiyede durum farklı. alkoldeki vergi daha fazla kanser riski yaratıyor. :)
|
|
Alkol satışı yasaklansın nedir ya içmiyorsan, gidip almazsın bu kadar basit. Devlet içki ve sigaradan ne kadar vergi alıyor haberiniz yok sanırım.
|
sigara, alkol ve uyuşturucu yasak olmalı. çikolata, şeker, hamur işleri gıdadır. çok tüketmiyorsan vücuda yaralıdır. eğer azı bile zararlı olan fast food varsa oda yasaklansın.
|
Yani Kuran da yazan herşeye uyuyor musunuz ki? kurandan örnek yok diyorsunuz..
|
Dayanamadım bi küçük açtım buna...
|
Hep hadis vs. Keşke yaratılanın değil yaratıcının ayetini yani hükmü koyanın sözünü paylaşsaydın.
|
Son 16 yılın bütçesini detaylıca incelemiş biri olarak yazıyorum :
Alkollü içecekler ve tütün mamüllerinden toplanan vergi çok yüksektir. 2010 öncesi çok daha düşük olmakla birlikte son 16 yıl ortalaması 12 milyar dolar seviyesindedir. Ziyadesiyle alkol ve tütünü yasaklayacak bir maliye bakanı yoktur.Telaffuz edilmesi bile direkt koltuk kaybetme sebebidir kanımca , babayiğit çıksa dese ki yasaklıyorum lan alkolü satılmayacak ,toplum değil kabine ayağa kalkar manyak mısın lan napıyorsun diye , zira o para sağlam bir bütçe geliridir. Memlekette sigara ve alkol içen vatandaşlarımıza teşekkürler bu arada. Bu arada bütün dünya hayvan gibi alkol içiyor , komşumuz İran'da dahi yasak olmasına rağmen kimi evlerin bodrum katı içki imalathanesine çevrik vaziyette . Suudi bir arkadaşım vardı ,orada hatırı sayılır birinin oğlu idi , İstanbul Hilton'da tanışmıştım. Bana ülkesinde içkili yakalanmanın sağlam kırbaç cezası olduğundan bahsetmişti.Peki bu adamlar içkiden uzak kalıyorlar mı ? Hayır tabi ki , Zenginler hafta sonu lübnana ,istanbula , çevre ülkelere gidip içki içip geri dönüyorlarmış , seyahat edemeyen zenginler içinse her türlüsünden içki bizzat yönetimin ülkeye gayri resmi soktuğu içkilerden sunuluyormuş (üst düzey yöneticiler prenslerin bilgisi dahilinde gemi gemi kaçak içki sokup yollarını buluyorlar.) Dar gelirli Suudiler ne yapıyorlar bilmiyorum ,sormadım da , Ancak şunu rahat rahat söyleyebilirim , Kafası direkt alkolden güzel olmayan bir tek Donanım Haber kullanıcıları var sanırım. Bütçe gelirlerine de bakarsanız , bizim memleket komple alkolik sanırsınız . Evde bira viski yapanlar ötvye tabi değil onları da hesap edersek ülkece kafamız güzel (DH forum hariç...) Neyse geyiğe çevirmeyelim , aslında şunu demek için konuya girdim. Fruktoz zımbırtısı da karaciğerde Alkolle hemen hemen aynı düşmanlığı yapıyor , bağırsakların ve karaciğerin aldığı zarar alkolle aynı . ÇOK CİDDİYE ALMANIZI TÜM KALBİMLE ARZU EDERİM Kİ , fruktoz vb. şeylerden uzak durunuz mümkünse . Yazı uzun oldu sabrınız için teşekkür ederim katkıda bulunmak istedim sadece. |
Yani çok miktardamı alkol almalıyız😂 teşekkürler dh
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oray -- 10 Aralık 2019; 15:6:6 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakk0131 -- 10 Aralık 2019; 18:49:32 > |