Merhabalar uzun zamandır potansiyel zararları merak ettiğim bi durumum var, Yaklaşık 3 senedir yoğun miktarda alkol tüketiyorum, nerdeyse her gün. En korktuğum nokta beyne bir zarar oluşmasıydı fakat bu düzende devam ederken sözelde derece yaparak bölümümü kazandım ve 1. sınıfta şu anda sözel çıkışlı olmama rağmen yazılım şirketim var. Şu an aynı anda Tübitak ve Teknofest projesi hazırlamakta ayrıca bir üniversiteye ödeme sistemi yazılımı yapmaktayım. Bu işleri hala aynı hatta daha yüksek bir performansla yapabilmemden dolayı en azından kısa vadede zihinsel bir zarar görmediğimi anlamış oldum. Bahsettiğim alkol tüketimi miktarı yaklaşık günlük 1.5 litre şarap veya 5 adet kırmızı Tuborg civarında. Fakat yavaş yavaş vücuduma gelebilecek zararlardan da endişe etmeye başladım. Alkolle ilişkim yaklaşık 6 sene önce başladı ve ilk 1-2 senede biraz fazla (1-2 bira civarı) içtiğimde bile karaciğerimde ağrı hissediyordum ama şu anda bu miktarlara rağmen akşamdan kalma bile olmuyorum. Gece 4.30'a kadar litrelerce alkol içmeme rağmen 8.30'da başlayan sınavda gayet normal uyanıp sınavdan fulle yakın yüksek puan aldım. Şu anda bu cümleleri yazarken de yaklaşık 6 saattir içmiş ve devam ediyor durumdayım fakat iletişim konusunda da ne kadar sarhoş olsam da düzgün şekilde iletişim kurabiliyorum hem sözlü hem yazılı olarak. Şu ana kadar bu düzende karaciğer yağlanmasının bile en ufak belirtilerini dahi hissetmedim. Vücudumda gözlemlediğim hiçbir yan etki yok. Kısa vadedeki bu duruma göre uzun vadede tamamen bu şekilde devam edersem ne kadar sürede ne tür etkiler gözlemlemeye başlarım? Hem tıp hem de psikoloji alanında ilgilenen arkadaşlar aydınlatabilirse çok sevinirim. Mental ve fiziki olarak. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aznareps ingo etaicsal -- 23 Kasım 2022; 3:55:30 > |
Aşırı Alkol Tüketimi ve Hiçbir Tehlikeli Belirti Olmaması
-
-
yarın ilerde evlenip baba olma sakın, ben gibi bir çocuk daha istemiyom bu dünyada.
-
Bu 20 yıl daha böyle devam et, sonra konuyu güncellersin. XD
Bu bünyeden bünyeye değişiyor, genetik önemli.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Her akşam 1 bira gömerim yoksa uyuyamam.
Azaltarak bırak. İlerde erken alzheimer ve deliriumdan çok çekersin. Cebine ve sağlığına yazık. Büyük ihtimalle bağımlısın. 3 gün kullanmamayı dene yoksunluk belirtilerinden anlarsın zaten. Vücudundaki tahribat ancak testlerle belirlenir. 3 yıl çok uzun bir süreç sağlıklı olma ihtimalin sıfır.
Kronik böbrek yetmezliğime hoş geldin diyebilirsin büyük ihtimal evre 2 nin sonundasındır 5 evrenin sonuna kadar herhangi bir belirti vermez sadece kan testi ve ultrason ile çıkar diyalize girsen bile 1-2 sene idrara çıkmaya devam edersin umarım ben yanılıyorumdur. Ama bir an önce nefroloji bölümüne gidip egfr testi yaptırmanı öneririm... Karaciğer o kadar önemli değil sıkı bir diyet ile karaciğer toparlar ama maalesef böbrekler toparlayamaz...
-
Git checkup yaptır şu an hissetmiyor olabilirsin ama tüketimin yüksek mutlaka bir yerinde sorun vardır hepsi bir anda patlak verir mazallah
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yakin zamanda cesitli testler olmayi dusunuyorum cevaplariniz icin tesekkur ederim unutmazsam guncellemeye calisirim konuyu, bobrek konusuna ayrica bakacagim
-
Hocam zihinsel olarak bir belirti yok diyorsun ama bağımlı olmuşsun bundan daha kötü bir belirti olmaz zaten 3-5 senede bunama yapacağını sanmıyorum. Bende oturduğum zaman fazla içiyorum ayarım yok ama haftada 1 veya maksimum 2 gün içerim fazla abartmışsın sen 4 litre alkol alınmaz her gün
-
Hayatımda hiç içmedim, tadı güzel mi?
Bu kadar fazla neden içiyorsunuz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Eski kız arkadaşım alkolikti. Çay içer gibi bira içiyordu. Evde bira eksik olmazdı, sürekli dolaptan yeni bira açar ya bitirir ya da asidi kaçtı diye tekrar bira açarsı ve bunu yatağa girene kadar (hatta bira kutusunu yatağın yanına bırakacak şekilde) devam ederdi.
sabah gözünü açınca da ya kahve içerdi ya da yeni bira açardı.
amatem’e daha önce gitmiş başarısız olmuş,
tekrar gitmişti yurt dışından diazem falan getirdi doktor onu verdi, bir süre direndi ama sonra yine alkole devam etti.
psikolojisi bozuktu. Manik haldeydi.
keyifliyken çok eğlenceli? Keyifsizken alkolün de etkisiyle karşısındakini düşman beller, ağzına geleni söylerdi. Sosyopat bir kişilikti.
alkol mü yaptı yoksa alkol bu kişiliğini açığa mı çıksrıyordu orasını bilemem.
ama senin o içsem de içmemiş gibiyim dediğin kısım karşıdan öyle görünmüyor. Gayet de kafanın ağırlığı dilinin sürçmesi, gözlerinin düşmesi karşıdan farkediliyor. Sosyal içici olan ben içkiden tiksinmiştim onunlayken. (Ben her zaman eşlik etmiyordum, ben 1 içersem o 5 içiyordu).
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sing_a_song -- 24 Kasım 2022; 0:44:40 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sadece tadı daha az kötü olanlar ve biraz daha kötü olanlar var. Zaten fark etmişsindir vodkaya başka içecek karıştırılması rakıya su katılması vs. o kötü tadı gidermek için yapılıyor zaten. İlk seferlerde şarabın sadece kokusundan bile midem kalkıyordu
-
Haklısınız hocam ama bağımlılık konusu şöyle gibi, geçtiğimiz ay 3 hafta civarı 1 damla içmedim ve herhangi bir yoksunluk belirtisi yoktu. Hayatı normal yaşayabiliyordum yine toplantılar vs. ama yoğun tempoda çalışmak için masa başına oturamıyordum. Daha çok çalışmayı kafamda içmeyle özdeşleştirmiş gibiyim içerken 10dkda yaptığım işi ayıkken 2 saatte yayıla yayıla yapıyorum odaklanamıyorum. Ana odaklanmam gereken nokta burası gibi
-
Geçmiş olsun hocam alkolik kişi kadar yakınındaki kişiler için de zor bi durum
Alkol ve uyuşturucular psikiyatrik rahatsızlığa eğilim varsa onu daha da körüklüyor diye biliyorum. Lise zamanımda duygudurum bozukluğu teşhisim vardı antipsikotik de kullanıyordum ama geriye hiçbir şey kalmadı diyebilirim şu an o yüzden bireysel pek yorum yapamam o konuda
Belli bir noktadan sonra ne olursa olsun motor fonksiyonlar kötüleşmeye başlıyor zaten, ben sadece bir tık daha iyi idare edebildiğimi biliyorum. Karşıdaki kişiden çok benim için de rahatsız edici oluyor çünkü fiziksel olarak o durumda olmak da hoş değil sonuçta. Günümün 24 saatini o şekilde geçirmiyorum aslında akşam 7-8'e kadar hafif işlerimi gündelik hayatımı halledip sonrasında şişeyi açıp yoğun işlere başlayıp gece 3-4 gibi yemek hazırlayıp yiyip uyuyorum. Ha bu gidişle 24 saate de yayılma ihtimalı var onu da biliyorum ki o kısım gerçekten tehlikeli
-
-
Yapma hocam, meyve suyu veya cola iç. Bir ara canım sıkkınken ben de sıcak yaz akşamları işten gelip evde 2-3 bira içiyodum. Su gibi güzel geliyodu.
Baktım alışkanlık yapıyordu, onun yerine cola içtim öyle bıraktım o alışkanlığı.
Hem cebe hem her şeye zararı var.
Hocam az çok benzer sebepten, sıkkınlıktan diyelim. Gün içinde yemek harici su dışında içecek içmeye pek alışkanlığım yok özellikle gazlı olanlar midemi ağrıtıyor yiyecek olarak da tatlı şeyler yemeye bir mesafem var neden bilmiyorum. Ki sıvı tüketimi değil de benim alışkanlığım daha çok 1-2 sene sonraki istediklerime odaklanabilme ihtiyacımdan geliyor da diyebiliriz.
Aslında şu anda neden çalışırken içmeye ihtiyacımın olduğunu çözdüm gibi bir nevi, geçmişten gelen öğrenilmiş çaresizliği yok ediyor olarak yorumlayabilirim. Bu düşünceyi bulmamı an itibariyle 4 kırmızının sağlaması da ayrı bi paradoks sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aznareps ingo etaicsal -- 25 Kasım 2022; 1:16:16 > -
Şu an 2 gün boş bırakıp 1 gün içmek şeklinde gidiyorum ama yine de 1 adet up iyi gider
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
yarın ilerde evlenip baba olma sakın, ben gibi bir çocuk daha istemiyom bu dünyada. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X