Şimdi Ara

Düşük tansiyon tehlikeli midir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim 12 8 civarında ve bazen 9 5 e kadar düşüyor. Hafif bir zihin bulanıklığı var o kadar. Fakat acaba beynime kan gitmiyor diye korkuyorum takıntılıyım biraz. Neden dh ye böyle bir konu açtımsa onu da bilmiuorum. Belki bir iki sağlık personeli burdadır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Düşük tansiyon tehlikeli evet, hadi eyw.
  • Düşük tansiyon, büyük tansiyon kadar tehlike yaratacak bir durum değil ama bir holter taktır derim yine de. Ciddi düşüşler oluyorsa altta yatan bir sorun vardır kesinlikle. Troid hastalıkları, enfeksiyonlar, aşırı yorucu egsersizler falan düşürebiliyor tansiyonu. 12-8 ideal zaten. Bana bir ara holter takmışlardı sonuçlarda sadece uykumda tansiyon 9-5 civarlarında geziyordu
  • Düşük tansiyon en az büyük kadar tehlikelidir. Üstte ki yorumu yapan arkadaşa bu konuda katılmıyorum tansiyon kan basıncı demektir. Kan basıncınız düşük değerlerdeyse organlarınıza yeterince kan ulaşmıyor demektir ve bu durum ciddi bir problemdir.
    Ancak 9/5 gibi bir tansiyon düşük denilemez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9/5 çok düşük bir tansiyon değil

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tanks55 kullanıcısına yanıt
    Tehlikeli degil demedim, büyük tansiyon kadar tehlikeli değil dedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: twinzz

Tehlikeli degil demedim, büyük tansiyon kadar tehlikeli değil dedim.
    Bende onu belirttim zaten en az büyük kadar tehlikeli dedim :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yüksek Tansiyon
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanks55

Düşük tansiyon en az büyük kadar tehlikelidir. Üstte ki yorumu yapan arkadaşa bu konuda katılmıyorum tansiyon kan basıncı demektir. Kan basıncınız düşük değerlerdeyse organlarınıza yeterince kan ulaşmıyor demektir ve bu durum ciddi bir problemdir.
    Ancak 9/5 gibi bir tansiyon düşük denilemez
    Şimdi ölçtüm 109 70 çıktı ve aşırı dinamik. Değişip duruyor. Kesinlikle altında bi b.kluk var.

• quote:

Orijinalden alıntı: SM01_VXG

Şimdi ölçtüm 109 70 çıktı ve aşırı dinamik. Değişip duruyor. Kesinlikle altında bi b.kluk var.

Alıntıları Göster
    Hocam elektronik tansiyon aletleriyle ölçüm yapıyorsanız pek itibar etmeyiniz. En babası -2 +2 sapma verir. Size önerim bilekten nabzınızı ölçün 60 saniyede kaç atım yaptığını sayın dinlenme halinde 65 in altına düşmüyorsa pek sıkıntılı bir durum oldugunu düşünmüyorum ayrıca tansiyonunuz 7 nin altına düşmeden evhamlanmanız boşa sağlıklı günler

• Tansiyon aleti bozuk olabilir mi? Bence en iyisi tansiyonunu bir klinikte ölçtür; çünkü elektronik tansiyon aletlerine güven olmaz.

• Benim
    12
    6
    Nabiz 55

Sıkıntı olur mu

• quote:

Orijinalden alıntı: galapagoskaplumbağası

Benim
    12
    6
    Nabiz 55

Sıkıntı olur mu
    Oldukça normal ideal seviyede

• quote:

Benim
    12
    6
    Nabiz 55

Sıkıntı olur mu
    Uzun süredir spor mu yapıyorsun?
  • Dün sabah 5 te uyandığımda tansiyonum 17'e 9 du. Nabızda 120. Düşük olsun boşver

• Evet

Ama 3 gunde 50 km yakin bisiklet surdum buda kalbimi yordu.

Internette baktigim kadariyla uzun sure spor yapan kisilerin nabiz sayilari dusuyormus ama ben yinede dikkatli olmak istiyorum spora biraz ara verecegim

• quote:

Evet

Ama 3 gunde 50 km yakin bisiklet surdum buda kalbimi yordu.

Internette baktigim kadariyla uzun sure spor yapan kisilerin nabiz sayilari dusuyormus ama ben yinede dikkatli olmak istiyorum spora biraz ara verecegim
    Evet 55 düşük bir nabız. Güçlü bir kalbin var. Dolayısı ile spor yapmayanlara göre her atışta daha fazla kan pompalıyor. Korkulacak bişey yok bazı sporcularda 45 bile görülüyor istirahatte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SUBJECT 101

Evet 55 düşük bir nabız. Güçlü bir kalbin var. Dolayısı ile spor yapmayanlara göre her atışta daha fazla kan pompalıyor. Korkulacak bişey yok bazı sporcularda 45 bile görülüyor istirahatte.

Alıntıları Göster
    Hocam sabah 5 de kalbime agri girdi ambulansla hastaneye kaldirildim :)

Simdi acilden ciktim 2 saat sonra kalp doktoruna gorulcem

Düşük tansiyon tehlikeli midir

Edit =Kendimi iyi hissettigimde konu acicam :') Beyler bir sıkıntınız varsa doktora gorunun bana birsey olmaz demeyin :')

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galapagoskaplumbağası -- 10 Haziran 2020; 8:6:48 >

• Bilader şaka gibi ya

• Konu sahibi arkadasim sende git bi doktora belki bu bi işarettir. Allah kazadan beladan korusun, şifa saglik versin

• quote:

Orijinalden alıntı: SUBJECT 101

Alıntıları Göster
    Ben spor yapmıyorum benim de nabız 55 lerde. Sporcuların nabızlarının süreçle düşmesi kalbin güçlenmesinile alakalı olabilir ama her insanın biyolojik yapısına göre değişir. Dinlenme halinde 90 atması bile çok ciddi değil diyorlar. Ne kadar doğrudur bilemiyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.