Şimdi Ara

Yüksek Tansiyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar babam 2.5 ay önce covid geçirdi , 1 hafta hastanede yattı. 5 gündür de tansiyonu yüksek. Tansiyonu 18-19 a çıkıyor , acile gidiyoruz dil altı ve idrar sökücü veriyorlar düzeliyor.
    Dahiliye ve kardiyoloji doktorlarına gittik EKG,kan tahlili yaptılar ve ultason ile kalbe baktılar , ikisi de kalpte bir sıkıntı yok psikolojik dediler ve tansiyon hapı verdiler.
    Psikiyatriye gittik , covidi ağır geçiren çoğu kişide bu sıkıntı var dediler , sakinleştirici ve uyku ilacı verdi. Dün yine 17 ye çıktı acile gittik , doktor psikoloji ilaçlarının etkisini göstermesi için 1 hafta geçmedi gerekli dedi . Şuan yine tansiyon 17lerde. Ne yapacağımızı şaşırdık.bilgisi olan var mı acaba ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Dostum yeni kardiyoloji stajı aldım böyle çok vaka geliyor tansiyon çok sıkıntılı birşey yakından izleyin tansiyonunu ama bir üniversite hastanesine gitmekte fayda var doktorun gözünden kaçan birşey olabilir babanızın psikolojisi nasıl evhamlı ve stresli birisi mi kendisi de stresli olduğundan olduğunu söylüyor mu yada kendisi hissediyor mu tansiyonunun yükseldiğini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İnterest

Dostum yeni kardiyoloji stajı aldım böyle çok vaka geliyor tansiyon çok sıkıntılı birşey yakından izleyin tansiyonunu ama bir üniversite hastanesine gitmekte fayda var doktorun gözünden kaçan birşey olabilir babanızın psikolojisi nasıl evhamlı ve stresli birisi mi kendisi de stresli olduğundan olduğunu söylüyor mu yada kendisi hissediyor mu tansiyonunun yükseldiğini
    Evet hocam , gündelik yaşamında da stresli ve çabuk sinirlenen birisi , en ufak şeyi kafasına takiyor.
    Tansiyon yükseldiğinde göğsüm hızlanıyor ve sakaklardaki damarlarda hissediyorum diyor

• trouble48 T kullanıcısına yanıt

Normalde şakalarında ağrı var mı yada damar belirginleşmesi crp esr testi yapıldı mı hiç yakın zamanda

• İnterest kullanıcısına yanıt
    Enabizdan baktim. En son 6 Mayıs'ta covid için dahiliye kontrolüne gittiğinde yapilmis crp . Referans aralığı 0-0,5 iken 0.54 çıkmış.
    Bu hafta gittiğimizde tam kan ve biyokimya yapmışlar.butun sonuçlar referans aralığında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trouble48 -- 13 Haziran 2021; 0:9:31 >

Hm hocam psikiyatrik ilaçlar etki ettiğinde rahatlama olacaktır ama sakin olmayı öğrenmesi lazım babanızın böyle olmaz tansiyon çok tehlikeli bir illettir içten içe bitirir insanı kontrollü tansiyon bir sıkıntı yaratmaz yeterli kontrollü olsun dikkat etmekte fayda var psikoloğa gidebilir geçmiş olsun

Tansiyon ilacı olarak beloc zok verdiler. Secita ve gyrex verdi hocam psikiyatri. 1 hafta sonra etki gosterme olayı doğru mu acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trouble48 -- 13 Haziran 2021; 0:25:7 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Haute Tansion(Yüksek Tansiyon)
    17 yıl önce açıldı
    Yüksek tansiyon(Hipertansiyon)
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hocam mesela tansiyonu 14 çıkıyor , sonra daha da panik yapıyor 17-18 kere çıkıyor. Hastaneye gidince ölçüyorlar 1-2 birim daha az cikiyor. Hastaneye giderken kendisini daha güvende hissettiğinden büyük ihtimal. Kendisi de diyor psikolojik diye.

• Devlete götürüyorsanız bir sefer özele götürmeyi deneyin

• Özele de gittik devlete de gittik hocam

Bazen böyle oluyor ama babanıza söylemeyin belkide plasebo için olabilir

Çok geçmiş olsun inşallah düzelir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.