Şimdi Ara

Kan Tahlili Sonuclarim.. Bu yaşta Yüksek Kolesterol! :/

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
16.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 20 aydir asiri sac dokulmesi sikayeti ile 5-6 dermatologa gittim, 12 ay finasteride kullandim belki erkek tipi dokulmem vardir diye o da kar etmedi(hatta daha da hizlandi dokulme)

En sonunda Dahiliyeye gittim ve NE VAR NE YOK butun herseye bakin dedim.. 7 tüp kan verdim. Sonuçlardan 3'ünü bugün aldım..2'sini haftaya alacağım.

Normalin dışında olan değerleri yazıyorum :

KOLESTEROL 288 NORMAL 50-200
    HDL KOLESTEROL 59 NORMAL 35-55
    LDL KOLESTEROL 212 NORMAL 0-130
    DEMİR 49 NORMAL 33-193(normal değerler içerisinde gözüksede oldukça düşük)
    ALT 50 NORMAL 0-41
    ALBUMİN 5.28 NORMAL 3.5-5.2
    RBC 6.2 NORMAL 4.5-5.9
    FSH 0.949 NORMAL 1.5-12.4
    KORTIZOL 12.95(ÖĞLEN KAN VERDİM)

BUNLARIN DIŞINDA HERŞEY NORMAL... 24 yaşındayım aktif ağırlık sporu yapıyorum sağlıklı besleniyorum(biraz hamur işi ve et fazla yiyiyorm ama çok abartılı değil) boyum 1.83 kilom 79.....

Çok garip bir şekilde kolesterolüm yüksek çıktı.. Saç dökülmemin sebebi düşük demir ve yüksek kolesterol olabilir mi?

Bu arada ne sigara ne de alkol kullanıyorum çaya şeker bile atmıyorum... Sağlıklı beslenmeme rağmen nasıl oldu bu sonuçlar anlamış değilim. Ancak çok fazla supplement kullanıyorum Protein tozu aminoasit vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi secrethero89 -- 24 Temmuz 2013; 20:49:32 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kan Tahlili Sonuçlarınızda Yüksek Kolesterol: Nedenleri ve Etkileri

Yüksek kolesterol, sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek için önemli bir göstergedir. Kan tahlili sonuçlarınızda yüksek kolesterol seviyelerine rastlandıysa, bu durumu ciddiye almak ve nedenlerini ve etkilerini anlamak önemlidir.

Yüksek kolesterol, kanınızda çok fazla kötü kolesterol (LDL) veya yeterince iyi kolesterol (HDL) olmaması durumudur. Kötü kolesterol, damarlarınızın duvarlarında birikerek zamanla sertleşmelerine ve daralmalarına neden olabilir. Bu durum, kalp krizi ve felç riskini artırır.

Yüksek kolesterolün yaygın nedenleri arasında sağlıksız beslenme alışkanlıkları, hareketsiz yaşam tarzı, sigara içimi ve obezite yer alır. Nadiren de olsa, genetik faktörler de yüksek kolesterol seviyelerine katkıda bulunabilir.

Yüksek kolesterolün belirgin semptomları olmayabilir, ancak bazı kişilerde göğüs ağrısı, nefes darlığı veya bacak ağrısı gibi belirtiler görülebilir.

Yüksek kolesterolün saç dökülmesiyle doğrudan bir ilişkisi yoktur. Ancak, yüksek kolesterol seviyeleri genellikle sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve hareketsiz bir yaşam tarzı ile ilişkilidir ve bu faktörler saç dökülmesine katkıda bulunabilir.

Yüksek kolesterol seviyelerini yönetmek için sağlıklı bir diyet uygulamak, düzenli egzersiz yapmak, sigarayı bırakmak ve gerekirse ilaç almak önemlidir. Sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyerek, yüksek kolesterol seviyelerini yönetmeye ve kalp hastalığı riskinizi azaltmaya yardımcı olabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Tenth Doctor

Bu mesaj silindi.
    benimkide arada yüksek çıkıyoda seninki baya aşmış durum vahim hacı biraz az ye
  • quote:

Orijinalden alıntı: m@TR@x

benimkide arada yüksek çıkıyoda seninki baya aşmış durum vahim hacı biraz az ye

Cok da yemiyorum ya anlamadm :/
  • Eti azalt.
  • ellerinde uyuşma, yorgunluk, halsizlik, sabahları kalkamama v.s sorunlar varsa sıkıntı, yoksa yemene bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: cCc_Reis_cCc

ellerinde uyuşma, yorgunluk, halsizlik, sabahları kalkamama v.s sorunlar varsa sıkıntı, yoksa yemene bak
    tahlilden sonra doktor birşey demedi mi ?
  • quote:

ellerinde uyuşma, yorgunluk, halsizlik, sabahları kalkamama v.s sorunlar varsa sıkıntı, yoksa yemene bak

bütün bu söylediklerin var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: secrethero89

quote:

bütün bu söylediklerin var.

Alıntıları Göster
    Karaciğer fonksiyonları

ast:80
    alt:230

Edit:Terside olabilir hangisi neydi bilmiyorum ama biri 80 biri 230

• quote:

Orijinalden alıntı: Canis_Majoris_Vy

tahlilden sonra doktor birşey demedi mi ?

çok sıra vardı haftaya bütün tahlillerle beraber gösteririm dedim çıktım sonuçları alıp
  • Total ve serbest testosteron u da kesinlikle ölctür. özellikle total i.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doppio

Total ve serbest testosteron u da kesinlikle ölctür. özellikle total i.
    Karaciğer uçmuş senin doktor ne diycek bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anabolic

ölçtürdüm normal değerler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: i miss you bro

Alıntıları Göster
    Aynı durum bendede mevcut, 2 yıldır Spor yapıyorum mümkün olduğunca sağlıklı beslenmeye çalışıyorum, tabi eti bende fazla tüketiyorum.
    Bu aralar saç dökülmesi inanılmaz arttı, muayene oldum tahlil yaptıracağım bakalım ne çıkacak.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Anabolic

ölçtürdüm normal değerler..

Alıntıları Göster
    Troid ölçtürdün mü?
  • quote:

20 aydir asiri sac dokulmesi sikayeti ile 5-6 dermatologa gittim, 12 ay finasteride kullandim belki erkek tipi dokulmem vardir diye o da kar etmedi(hatta daha da hizlandi dokulme)

En sonunda Dahiliyeye gittim ve NE VAR NE YOK butun herseye bakin dedim.. 7 tüp kan verdim. Sonuçlardan 3'ünü bugün aldım..2'sini haftaya alacağım.

Normalin dışında olan değerleri yazıyorum :

KOLESTEROL 288 NORMAL 50-200
    HDL KOLESTEROL 59 NORMAL 35-55
    LDL KOLESTEROL 212 NORMAL 0-130
    DEMİR 49 NORMAL 33-193(normal değerler içerisinde gözüksede oldukça düşük)
    ALT 50 NORMAL 0-41
    ALBUMİN 5.28 NORMAL 3.5-5.2
    RBC 6.2 NORMAL 4.5-5.9
    FSH 0.949 NORMAL 1.5-12.4
    KORTIZOL 12.95(ÖĞLEN KAN VERDİM)

BUNLARIN DIŞINDA HERŞEY NORMAL... 24 yaşındayım aktif ağırlık sporu yapıyorum sağlıklı besleniyorum(biraz hamur işi ve et fazla yiyiyorm ama çok abartılı değil) boyum 1.83 kilom 79.....

Çok garip bir şekilde kolesterolüm yüksek çıktı.. Saç dökülmemin sebebi düşük demir ve yüksek kolesterol olabilir mi?

Cips'i birak gazli içeçeği azalt.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sgt.Gaz

Troid ölçtürdün mü?

Ölçtürdümn normal değerler içerisinde TSH. Sadece hormonlarda FSH düşük
  • Yemek yiyerek mi gittin?Tahlilden 12 saat önce yemeği ve suyu kesmen lazım.Yoksa yüksek çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bloc Party

Yemek yiyerek mi gittin?Tahlilden 12 saat önce yemeği ve suyu kesmen lazım.Yoksa yüksek çıkar.

yok öğlen yaptrdm tahlili o gün sabah su bile içmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uohk061_TS

ne anlamda uçmuş hocam?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: uohk061_TS

ne anlamda uçmuş hocam?

Alıntıları Göster
    karaciğerlerinde büyük ihtimalle yağlanma çıkacak ön tahmin tabi bu. Bu sonuçlardan sonra büyük ihtimalle doktor gsr isteyecek. 20 yaşında bir insan için bu değerler çok yüksek. Ayrıca sende büyük ihtimalle cinsel isteksizlik vardır eğer yoksa sen kesinlikle bir sermiyogram testi yaptır ne olur ne olmaz. Yağsız yemek yemen lazım bir süre. Atıyorsan da sadece zeytinyağı kullan. Dikkat et kendine bu yaşta bu kadar kolestrol hiç iyi değil. İdrar testi yapıldı mı?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.