Şimdi Ara

Hurda Alüminyum Ve Pet Şişe Kapağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
55.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Ben Ankara'da yaşamaktayım ve etrafa atılan kutu içeceklerin (cola-didi-fanta-gazoz vb) alüminyum kutularını ve pet şişe kapaklarını toplayarak, geri dönüşümcülere-hurdacılara satmak istiyorum. Böylece hem doğaya hem de aile bütçesine katkım olacağını düşünüyorum. Fakat topladığım hurdaları nerede biriktireceğim konusunda sıkıntım var :( depom falan yok maalesef.

Sizden isteğim şu arkadaşlar :

1- Nelerin hurdasını toplamamı önerirsiniz?
    2- Nasıl muhafaza etmemi önerirsiniz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hurda Alüminyum ve PET Şişe Kapaklarının Geri Dönüşümü

Giriş Hurda alüminyum ve PET şişe kapakları, geri dönüştürülerek çevrenin korunmasına ve değerli kaynakların korunmasına yardımcı olan değerli malzemelerdir. Geri dönüştürülmüş alüminyum ve plastik, orijinal malzemelerden yeni ürünler üretmek için kullanılabilir ve bu da enerji tasarrufu sağlar ve karbon emisyonlarını azaltır.

Alüminyum Hurdası Alüminyum kutular ve folyolar, yaygın olarak kullanılan hurda alüminyum kaynaklarıdır.

• Yaklaşık 60 adet 330 ml'lik bira kutusu veya 200 adet 330 ml'lik kola kutusu 1 kg alüminyum hurdası oluşturur.
    • Alüminyum hurdası genellikle kilogram başına belirli bir fiyattan satılır.

PET Şişe Kapağı Hurdası

PET şişe kapakları, yaygın olarak kullanılan bir başka hurda plastik türüdür.

• Gazoz kapakları da dahil olmak üzere PET şişe kapakları, kilogram başına veya toplu olarak satılabilir.
    • PET şişe kapağı hurdası fiyatları, piyasa koşullarına ve geri dönüşüm tesisine göre değişebilir.

Geri Dönüştürme Süreci Hurda alüminyum ve PET şişe kapakları, geri dönüşüm tesislerinde işlenir. Bu tesisler, malzemeleri temizler, ayırır ve yeni ürünlere dönüştürülmek üzere eritir veya yonga haline getirir.

Çevresel Faydalar Hurda alüminyum ve PET şişe kapaklarını geri dönüştürmek, aşağıdakiler gibi çeşitli çevresel faydalar sağlar:

• Çöp sahalarına giden atık miktarını azaltır.
    • Değerli doğal kaynakların korunmasına yardımcı olur.
    • Enerji tasarrufu sağlar.
    • Karbon emisyonlarını azaltır.

Sonuç Hurda alüminyum ve PET şişe kapakları, geri dönüşüm yoluyla değerlendirilebilen değerli malzemelerdir. Geri dönüştürme tesislerine hurda malzemenizi bağışlayarak çevrenin korunmasına, kaynakların korunmasına ve enerji tasarrufuna katkıda bulunabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • aranızda hiç hurda toplayan ya da toplamayı düşünen yok mu?
  • eline geçtikçe toplayıp satacaksan eğer varsa garajın bir köşesine toplamanı sorun etmezler galiba.alüminyum dışında demir ve bakır da toplayabilirsin.büyük iş yapacaksan kamyonet al, kasada depolarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: srkndg

aranızda hiç hurda toplayan ya da toplamayı düşünen yok mu?

hocam ben geçen yaz topladım 3 ay boyunca kutu kola ıce tea şişesi fln aleminyum şişe yani birde kafede çalışan arkadaşım vardı gizli gizli getiriyordu bana 4 çuval şey birikti 160 lira gibi bir rakama verdim onları yine yapar mıyım yapacağım galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: zibidi gonzales

quote:

hocam ben geçen yaz topladım 3 ay boyunca kutu kola ıce tea şişesi fln aleminyum şişe yani birde kafede çalışan arkadaşım vardı gizli gizli getiriyordu bana 4 çuval şey birikti 160 lira gibi bir rakama verdim onları yine yapar mıyım yapacağım galiba

Araştırdım alüminyumun kilosunu 3 liradan alıyorlar. Tanesi de 10-12 grammış galiba. sen 4 çuvaldan bahsediyosun. Ve 160 lira diyosun. Hevesim kırıldı, moralim bozuldu :(

Hesaba göre 85-90 tanesi 1 kg geliyor. günde kaç tane toplayabilirim acaba? hadi topladım diyelim de topladıklarımı nerede muhafaza edeceğim? Sen nerde biriktiyordun zibidi gonzales?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zibidi gonzales

quote:

Araştırdım alüminyumun kilosunu 3 liradan alıyorlar. Tanesi de 10-12 grammış galiba. sen 4 çuvaldan bahsediyosun. Ve 160 lira diyosun. Hevesim kırıldı, moralim bozuldu :(

Hesaba göre 85-90 tanesi 1 kg geliyor. günde kaç tane toplayabilirim acaba? hadi topladım diyelim de topladıklarımı nerede muhafaza edeceğim? Sen nerde biriktiyordun zibidi gonzales?

hocam ben demirde topladım ama benim evim müstakil garajda topladım

• quote:

Orijinalden alıntı: tekir21

eline geçtikçe toplayıp satacaksan eğer varsa garajın bir köşesine toplamanı sorun etmezler galiba.alüminyum dışında demir ve bakır da toplayabilirsin.büyük iş yapacaksan kamyonet al, kasada depolarsın.

Büyük iş yapamam. normal binek aracım var. onun bagajında götürüp satmayı planlıyorum ama bagaj ne kadar alır hiçbir fikrim yok. öyle profesyonel toplayıcılar gibi demir toplama arabam da yok. elime poşet alıp toplamayı planlıyorum... Gördüğüm pet şişe kapağını, alüminyum içecek kutularını toplayacağım İnşallah... bakalım sonuç ne olacak
  • çindeyim saat 13.15
  • quote:

quote:

eline geçtikçe toplayıp satacaksan eğer varsa garajın bir köşesine toplamanı sorun etmezler galiba.alüminyum dışında demir ve bakır da toplayabilirsin.büyük iş yapacaksan kamyonet al, kasada depolarsın.

Büyük iş yapamam. normal binek aracım var. onun bagajında götürüp satmayı planlıyorum ama bagaj ne kadar alır hiçbir fikrim yok. öyle profesyonel toplayıcılar gibi demir toplama arabam da yok. elime poşet alıp toplamayı planlıyorum... Gördüğüm pet şişe kapağını, alüminyum içecek kutularını toplayacağım İnşallah... bakalım sonuç ne olacak

ben apartmanda oturuyorum. ek gelire ihtiyacım var. hurda toplamak geldi aklıma. başka ne yapabilirim bilmiyorum. sabah erkenden gazete dağıtım işi falan olsa onu da yapacağım ama şu an için en elverişli iş hurda toplamak görünüyor. Tek sorunum biriktireceğim yer :(

• quote:

Orijinalden alıntı: Zibidi Gonzales

quote:

Alıntıları Göster
    Kutu kola alüminyumu yüksek saflıkta alüminyumdur. Diğer Al'ler alaşımlıdır. Boru, korkuluk ve profil alüminyumları var onları toplayabilirsin genelde 6000 serisidir ve ekstrüzyona uygundur, hurdacıların işine yarar. Kutu kolayla olacak iş değil o, çok para kazanamassın. Muhafaza etmende herhangi bir sıkıntı yok boş bulduğun yere, maksimum paketlemeyi sağlayacak şekilde ez veya sıkıştır. Pet şişe kapakları hakkında malesef çok bilgim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [Fe4R] -- 8 Haziran 2015; 13:22:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: [Fe4R]

Kutu kola alüminyumu yüksek saflıkta alüminyumdur. Diğer Al'ler alaşımlıdır. Boru, korkuluk ve profil alüminyumları var onları toplayabilirsin genelde 6000 serisidir ve ekstrüzyona uygundur, hurdacıların işine yarar. Kutu kolayla olacak iş değil o, çok para kazanamassın. Muhafaza etmende herhangi bir sıkıntı yok boş bulduğun yere, maksimum paketlemeyi sağlayacak şekilde ez veya sıkıştır. Pet şişe kapakları hakkında malesef çok bilgim yok.

Alıntıları Göster
    Anladım teşekkür ederim... Bugün siftah yapabilirsem Bismillah deyip başlayacağım... gelişmeleri yazarım. ilgilenen, merak eden arkadaşlar olursa faydalansınlar diye...

• quote:

quote:

quote:

ben apartmanda oturuyorum. ek gelire ihtiyacım var. hurda toplamak geldi aklıma. başka ne yapabilirim bilmiyorum. sabah erkenden gazete dağıtım işi falan olsa onu da yapacağım ama şu an için en elverişli iş hurda toplamak görünüyor. Tek sorunum biriktireceğim yer :(

büyük toplamayacaksan çok da para kazandırmaz.alüminyumu bilmiyorum ama demiri yoldan geçen hurdacılar kilosunu 40-50 kuruştan alıyor.geçen ay sağdan soldan toplayıp 10 kg sattım, açıkçası uğraştığıma hiç değmedi.alüminyum demirden daha çok para eder ama 3-5 kilo alüminyum için mahallenin bütün sokaklarını gezmen, çöpleri karıştırman lazım.ek olarak sadece kapak değil plastikleride topla, onları da alıyorlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

büyük toplamayacaksan çok da para kazandırmaz.alüminyumu bilmiyorum ama demiri yoldan geçen hurdacılar kilosunu 40-50 kuruştan alıyor.geçen ay sağdan soldan toplayıp 10 kg sattım, açıkçası uğraştığıma hiç değmedi.alüminyum demirden daha çok para eder ama 3-5 kilo alüminyum için mahallenin bütün sokaklarını gezmen, çöpleri karıştırman lazım.ek olarak sadece kapak değil plastikleride topla, onları da alıyorlar.

Şişeleri de toplarım toplamasına da dediğim gibi biriktireceğim bir yer yok. onun için az yer kaplayacağını düşündüğüm kapak ve alüminyum içecek kutularını biriktirmeyi düşündüm.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Şişeleri de toplarım toplamasına da dediğim gibi biriktireceğim bir yer yok. onun için az yer kaplayacağını düşündüğüm kapak ve alüminyum içecek kutularını biriktirmeyi düşündüm.

Alıntıları Göster
    Hurda fiyatlarını öğrenebileceğim bir yer biliyor musunuz? İnternetten bulduğum heryere email gönderdim 1 tane bile cevap gelmedi. 3-4 yeri telefonla aradım ancak adamlar "adresi verin gelelim" diyorlar başka bişey demiyolar. Pil hurdasının kilosunu kaç liradan alıyorlar mesela. Pet şişe kapağının kilosu kaç lira? vb. vb.

• quote:

Hurda fiyatlarını öğrenebileceğim bir yer biliyor musunuz? İnternetten bulduğum heryere email gönderdim 1 tane bile cevap gelmedi. 3-4 yeri telefonla aradım ancak adamlar "adresi verin gelelim" diyorlar başka bişey demiyolar. Pil hurdasının kilosunu kaç liradan alıyorlar mesela. Pet şişe kapağının kilosu kaç lira? vb. vb.

Alıntıları Göster
    Bildiğim kadarıyla (Yanlış olma ihtimali de var tabi) ;

Alüminyum kutu hurdası = 3 TL / kg
    Plastik Şişe hurdası = 0,7 TL / kg
    Plastik şişe kapağı = 1,5 TL / kg

Fakat öğrenmek istediğim hurda fiyatları da var

Pil hurdası = ???
    Karton Hurdası = ???
    Demir hurdası = ???
    Bakır hurdası = ???

• quote:

Plastik Şişe hurdası = 0,7 TL / kg
    Plastik şişe kapağı = 1,5 TL / kg

Fakat öğrenmek istediğim hurda fiyatları da var

Pil hurdası = ???
    Karton Hurdası = ???
    Demir hurdası = ???
    Bakır hurdası = ???

Alıntıları Göster
    Geri Dönüşüm ve Tüm Hurdalarınızı (Plastik,kağıt karton,bakır,demir v.b.) Forum açıldı.

Tıklayın ücretsiz üye olun ve tüm hurdalarınızı satın.

Hurda plastik ve karton kağıt fiyatları online bu sitede Hurda Kağıt Karton ve Plastik Fiyatları

HURDA BİLGİ

Plastik Şişe hurdası = 0,6 TL / kg
    Plastik şişe kapağı = 1,3 TL / kg mavi v.s. kapaklar
    Pil hurdası = Pil toplama merkezlerine veriliyor ücret vermezler
    Karton Hurdası = 0,30
    Demir hurdası = 0,40 -50
    Bakır hurdası = 10 tl

Detaylı bilgiler için
    HURDA BİLGİ

• hurda fiyatların arayıp sorun
    http://hurdaklima.net/
  • quote:

Orijinalden alıntı: farkeyledim

hurda fiyatların arayıp sorun
    http://hurdaklima.net/

hurda mı kaldı yahu...

ama yine de sağolasın
  • izmir'de hurdacı işi yapıyoruz ve bu aralar her türlü hurda metal'de özellikle hurda bakır, hurda demir, hurda alüminyum, krom ve diğer metallerde para kazanmak çok zor durumda. Rekabetin getirdiği zorluklarla beraber dünya ticaret savaşları da piyasaları çok olumsuz yönde etkilemiş durumda. sanırım siz de şu an için işlere ara vermiş durumdasınız.
  • Merhaba arkadaşlar konu üzerinden uzun yıllar geçmiş ancak konuyu görünce ben de bilgilerimi paylaşmak istedim. Bu konuda gerçekten bana güvenebilirsiniz. Hurdacılık yaparak çok güzel paralar kazanmak mümkün. Çoğu insan hurdacılık yaparak zengin oldu ve zengin olmaya da devam ediyor. Ülkemizde hurda sektöründen güzel paralar kazanılır. Doğru şeyler yapılırsa ve emek gösterirseniz sizlerde güzel paralar kazanabilirsiniz.

Bir hurdacı dükkanı açmanıza veya kamyon almanıza bile gerek kalmadan hurdacılık yapmak mümkün. Komisyon usulü ile hurdacılık yapabilirsiniz. Siz hurdayı bulun hurda fiyatı konusunda anlaşmaya varın ve ardından tanıdık hurdacıya daha düşük fiyattan satın. Hurdaya elinizi bile sürmenize gerek kalmaz.

Hurdacılık yaparak 2 etkili para kazanma yöntemi vardır. 1 yöntem değerli metaller ile ilgilenmek. Bu değerli metaller nedir diye sorarsanız örneğin bakır hurdası, kablo hurdası, sarı hurdası, kurşun hurdası, nikel hurdası, pirinç hurdası gibi hurdalar değerli hurdalardır. Yükte hafif pahada ağır olan bu hurdaları depolamak da kolay olur. Eğer denk gelip de çok uygun fiyata bu hurdalardan birisini alırsanız köşeyi dönersiniz.

En garanti 2. yöntem ise elektronik hurdacılığı yapmaktır. Elektronik hurdası geri dönüşümü büyük gelir getirmektedir. Çok düşük fiyata alınan elektronik hurdaları yüksek fiyatlara satabilirsiniz. Ayrıca alınan elektronik hurdalarını 2. el olarak da değerlendirebilirsiniz. 10-20 liraya hurda olarak alınan elektronik hurdaları binlerce liraya satmak mümkündür. Paylaştığım linkte de birsürü hurdacı akrabası olan birisi olarak bildiklerimi paylaştım. Eğer isterseniz buradan da konu hakkında ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Uzun uzadıya anlattım hurdacılık nedir nasıl yapılır.
    https://hurdacilikfiyatlari.com/hurdacilik/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arslan-Robotik -- 23 Mayıs 2020; 12:55:53 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.