Arkadaşlar merhaba. Bugün aracımın antifrizini değiştirdim; usta yedek su deposunu kırmızı antifriz ile fullemiş ama radyatör kapağını açınca yeşil renk antifriz çıktı karşıma. Böyle bir şey nasıl olabiliyor ? |
Yedek Su Deposu Ve Radyatördeki Antifriz Farklı Renkte ?
-
-
onlar birbirine iyice karışmadan yedek su deposunu boşaltmak lazım .
-
Araç nedir?
Yeşil antifiriz eğer inorganik ise 2000 öncesi bakır radyatörlü araçlarda kaldı.
Organik ve inorganik antifiriz karışınca tepkimeye girip rengi bozuluyor. Biran önce tamamen boşaltıp su ile çevirip sonra hangisi doğru ise onunla devam etmenizi tavsiye ederimm -
şu bilgi kadar bilinen yanlış bi bilgi yok
İnorganik piyasada kalmadı artık çok zor bulursunuz
Yeşil ve maviler : Etilen glikol bazlı Organik antifiriz
( yeşil ve mavi arasında fark yok Po rengini yeşil yapmış castrol mavi yapmış kimyası aynı )
Kırmızılar : Asit bazlı Organik antifiriz
Hepsi organik ama organiklerde kendi içinde ayrılıyor
Hatta kırmızıları yeni arabalara göre yapılmış derler, alakası yok yeşillerde yeni arabalara göre yapılıyor. Kırmızı çok güçlü yavv süper derler alakası yok kırmızı yukarıdada dediğim gibi asit bazlı olduğu için çürüğü görünce deliyor ama bunun koruma oranıyla alakası yok :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HemşireZED -- 29 Nisan 2022; 6:27:14 > -
Araç 2004 model daihatsu terios.
Usta bana kırmızı antifiriz koyduğunu ama bu antifiriz radyatöre gidince renginin değiştiğini söyledi? -
Hocam kırmızı antifiriz in radyatörde yeşile dönmesi gibi bir şey olabilir mi? Usta kırmızı koyduğunu söylüyor güvendiğim bir adamdır yalan söyleyeceğini düşünmüyorum -
Hocam merhaba. Ben sanayiye en son gittiğimde şu videodaki gibi değişim isteyip yaptırmıştım.
Böyle yapınca radyatördeki kalan antifrizde devir daim olup komple değişimi sağlanıyor.
TAMİRHANEyoutubeAdres: Kepez mahallesi, Hurdacılar caddesi , No 34 Kepez, Antalya TAMİRHANE https://www.instagram.com/tamirhane.vag/ 2. Kanalım olan TAMİRHANE VW Bu link'ten ulaşabilirsiniz https://www.youtube.com/channel/UCFmXgODZuOrc1KDSEYvWzeQ bu kanalda sadece vw audi seat skoda marka araçlarla alakalı bilgilere ulaşabilirsinizhttps://www.youtube.com/watch?v=NnZZvQ99kBg -
İmkan varsa o adamın yaşadığı şehirden taşının. Şaka yapmıyorum ciddiyim. Usta diyemediğim adamın bakım yaptığı araç bigün trafikte denk gelir, sen durursun o duramaz boşuna araya gitmeyin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senged -- 29 Nisan 2022; 10:56:19 > -
Yeşile çok su koyarsanız maviye döner ama kırmızıya dönmez sanmıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HemşireZED -- 29 Nisan 2022; 22:9:15 > -
yanlış bilgi.
paraflu 11 inorganik antifriz.
shell antifreeze concentrate etiketli olan inorganik antifriz.
her sanayide benziklikte rahatlıkla bulunyor.
inorganik olduğu ise datasheetlerde açıkça yazıyor.
-
Ustanizda kırmızı yeşil renk körlüğü olabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ussuz -- 29 Nisan 2022; 23:36:36 > -
İnorganik dediğiniz antifirizin içerik kısmını atarmısınız merak ettim hangi antifiriz inorganikmiş ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HemşireZED -- 30 Nisan 2022; 0:11:2 >
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi command_4 -- 30 Nisan 2022; 1:52:47 >
-
Bugün radyatörü temizlettim bayağı yeşil antifriz çıktı ancak bloktaki suyu değiştiremedim. 1 Hafta sonra tekrardan gidip tekrardan su değişimi yapacağım. Çıkan su sarı - kahverengi civarı bişeydi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X