Şimdi Ara

Radyatör su eksiltiyor yedek su deposu ise dolu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • radyatör kapağından olabilir mi? yeni aldım üstelik..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 28 Temmuz 2022; 21:57:37 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Radyatör Su Eksiltiyor: Yedek Su Deposundan Su Almıyor

Radyatörünüz su eksiltiyorsa ve yedek su deposu doluysa, bunun birkaç nedeni olabilir:

• Yedek su deposuna su gelmiyor: Yedek su deposunun üst kısmındaki hortum bağlantıları gevşek veya tıkalı olabilir. Hortumları kontrol et ve gerekirse sıkıştır veya temizle.
    • Radyatör suyu yedek depoya basıyor: Radyatör kapağı arızalı olabilir ve soğutma sistemindeki basıncı yedek su deposuna yönlendiriyor olabilir. Radyatör kapağını kontrol et ve gerekirse değiştir.
    • Yedek su deposu çatlak: Yedek su deposu çatlamışsa, soğutma sıvısı dışarı sızabilir. Depoyu çatlaklar açısından kontrol et ve gerekirse değiştir.
    • Radyatör yedek su deposundan su almıyor: Radyatördeki su seviyesi sensörü arızalı olabilir ve yedek su deposundan su çekilmesini engelliyor olabilir. Sensörü kontrol et ve gerekirse değiştir.

Eğer yukarıdaki adımları uyguladıysan ve sorun devam ediyorsa, bir oto tamircisine başvurman önerilir.

Anahtar Kelimelerin Kullanımı:

• Radyatör yedek su deposundan su almıyor
    • Radyatörde su yok yedek su deposu dolu
    • Yedek su deposuna su gelmiyor
    • Radyatör suyu neden yedek depoya basıyor
    • Tofaş radyatör yedek depodan su çekmiyor
    • Radyatör suyu yedek depoya basıyor
    • Radyatör yedek su deposu çatlak
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • tüm boruları kontrol edin kaçak göremiyorsanız radyotöre würth katkı ekleyin

urun.n11.com
    Würth Radyatör Sızıntı Çatlak Önleyici 300ml. - n11.com
    https://urun.n11.com/oto-radyator/wurth-radyator-sizinti-catlak-onleyici-300ml-P401755967

• su deposundan su çekmemesi bana garip geldi. ya motor ısınacak ve suyu devirdaim yapmayacak kadar kısa mesafe git gel yapıyorsunuz ya da doğanlarda farklı bir durum var. normalde ısınınca devirdaim etmesi gerekir ve doğal olarak su kabından su çeker.
  • Genleşme kabından radyatöre gidern hortumu kontrol edin tıkalı olmasın. Genleşme kabının dibinde tortu pislik varsa söküp temizleyin yada değiştirin, ucuzdur.
  • doğrudur orjinal değilse radyatör kapağından eksiltebilir.
  • Radyatör kapağı arızalı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir iki ay önce dizel otomatik Fluence'den bir akrabamın 9 yıldır kullandığı 90 model Şahine geçtim. Daha önce Tofaş grubu kullanmamıştım. Şahin'e ustanın tavsiye ettiği antifrizi ekleyince radyatör suyu eksiltmeye başladı. Motor da titreme başladı. Eksiltme derken her 20 km'de yarım ile 1 litre arası radyatöre su eklemeye başladım. Tekrar aynı ustaya götürdüm kalorifer borularından kaçak var dediler zira halıya sızıyordu. Onu da çözdüler. Bir gün sonra yine su deposu dolu olmasına rağmen hararet yükseliyordu. Radyatöre su eklemeye devam ettim. Daha sonra bu işi çözebilecek iyi bir usta araştırdım eş dost tavsiyesiyle başka bir ustaya götürdüm. Usta direkt silindir kapak contası yanık dedi. Üst kapak açıldı conta yanık! Hiçbir sorun yokken bu arızaların neden olduğunu sorduğumda bu araca gelişi güzel organik antifiz koyamazsın dedi. Bütün sıkıntı diğer ustanın işi sürece bağlayıp üzerimden aylık gelir elde etme uyanıklığı.... Conta değişiminden sonra 11 bin km daha yol yaptım. Su deposunu nadiren kontrol ediyorum. Radyatör suyuna ayda bir bakıyorum kontrol amaçlı. Ustanızı iyi seçin!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoyWalsh -- 1 Haziran 2020; 20:46:34 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • radyatörde çatlak varsa o sıvı tamir kitini sakın ola kullanmayın. e90 aracımda haberim olmadan kaza yapınca sıkılmıştı. ( değişin dememe rağmen ) aracı aldım 1 ay geçti. araç hararet yaptı. yağa su karıştı üst kapak değişti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.