Şimdi Ara

KARNIMDA SANKİ NABIZ ATIYOR NEDEN?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
143.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazen karnımın solunda kalp gibi olmasada hafif nabız atışı gibi bir şey oluyor nedeni nedir acaba?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Karnında Sanki Nabız Atıyormuş Gibi Hissetmen: Nedenleri ve Ne Yapman Gerektiği

Karnınızda sanki bir şey oynuyor veya atıyormuş gibi bir his yaşadığınızı fark ederseniz, bunun birkaç olası nedeni olabilir. İşte en yaygın nedenler:

• Kas Seğirmesi: Kas seğirmeleri, genellikle zararsız kas spazmlarıdır ve karnınızda "kıpırtı" veya "geziyor" hissine neden olabilirler. Bu seğirmeler genellikle kısa sürelidir ve kendiliğinden geçer.

• Sindirim Sorunları: Bazı sindirim sorunları, şişkinlik ve karında atma veya nabız hissine neden olabilir. Bu sorunlar arasında kabızlık, ishal ve gaz sancısı bulunur.

• Anemi: Demir eksikliği anemisi, karında nabız benzeri bir hisse neden olabilecek kalp atış hızında artışa neden olabilir.

• Hamilelik: Hamilelik sırasında, büyüyen bebek hareket ettiğinde karında atma veya nabız hissi yaşanabilir.

• Anevrizma: Nadir durumlarda, karındaki bir atar damarda anevrizma (baloncuk benzeri şişme) karında atma veya nabız hissine neden olabilir.

Ne Yapmalısın?

Karnınızda atma veya nabız hissi yaşıyorsanız, özellikle de şu semptomlar eşlik ediyorsa bir doktora görünmeniz önerilir:

• Şiddetli ağrı
    • Sürekli veya artan atma veya nabız hissi
    • Mide bulantısı veya kusma
    • Ateş
    • Terleme

Doktorunuz, semptomlarınızın nedenini belirlemek için fizik muayene ve tıbbi testler yapabilir. Tedavi, altta yatan nedene bağlı olarak değişecektir.

Öte yandan, karnınızdaki atma veya nabız hissinin hafif ve geçici olduğunu düşünüyorsanız, evde bazı önlemler alabilirsiniz:

• Kas seğirmelerini gidermek için ılık bir banyo veya duş yapın.
    • Sindirim sorunlarını önlemek için sağlıklı beslenin, bol su için ve düzenli egzersiz yapın.
    • Demir eksikliği anemisini önlemek için demir açısından zengin besinler tüketin veya doktorunuzun önerdiği şekilde demir takviyesi alın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kalp düşmesi. araştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Old Mac New Clip

kalp düşmesi. araştır.
    kalp düşmesimi?
  • Abdominal aortada sıkıntı olabilir. Bi kalp damar cerrahina görün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarın sabah hemen kardiyolojiye gitmenizde fayda var. Aort damarı genişlemesi olabilir ve ölümcül olabilecek bir durum. Tabiki olmama ihtimali de var ama riske atmayın derim.

• Az önce şu konuda da yorum yapılmış

https://forum.donanimhaber.com/aort-damari-patlamasi-ameliyat-oldum--23236987-7

konu sahibi kişi aort patlamasından vefat etmiş, çok üzüldüm, kesinlikle ihmal etmeyin

• quote:

Orijinalden alıntı: 0x1

Abdominal aortada sıkıntı olabilir. Bi kalp damar cerrahina görün.
    kalp gibi atmıyor çok az
  • Oha ölümcül mü? Bende de oluyor bazen

• Göbek düşmesi denir

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CF3D9488C

Oha ölümcül mü? Bende de oluyor bazen
    bende korktum bu kadar ciddi mi durumum diye
  • ÖZELKUVVET kullanıcısına yanıt
    Turp gibi oldugumu dusunurken hayal kirikligina ugramak uzereyim. Arastirmak lazim.

• sizde nasıl ne zaman oluyor sıklığı nasıl
  • ÖZELKUVVET kullanıcısına yanıt
    Birkac kez oldu ama ciddi birsey degildir diye pek onemsemedim. Herhangi bir tespitim yok yani bu konuda. Ama ozellikle yuzustu yatarken bariz hissedilebilir birsey.

• başın sağolsun forumdakiler seni gömdüler bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetNY -- 24 Mayıs 2018; 23:54:11 >

• Karnınınızın tam olarak neresi ? Benimde midem kalp gibi atar . Hatta vücudumun bazı yerlerinde de atış hissettim . Ama özellikle mide de atış oluyor bastırınca çok rahat hissediyorum. Açken veya nefes nefese yorulmuşken daha çok oluyor.

• Anormal bir durum yok

Kalbe bağlı büyük atardamarlardan biri karın bölgesinden geçiyor,nabız atması gibi hissettiğin odur.

Diğer yorumlardaki spekülasyonlara inanma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MehmetNY

başın sağolsun forumdakiler seni gömdüler bile.

Vallahi iştahım kesildi kalbim çarpıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Suppose27now

Karnınınızın tam olarak neresi ? Benimde midem kalp gibi atar . Hatta vücudumun bazı yerlerinde de atış hissettim . Ama özellikle mide de atış oluyor bastırınca çok rahat hissediyorum. Açken veya nefes nefese yorulmuşken daha çok oluyor.
    açken oluyor karnımın solunda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Germiyanlı

Anormal bir durum yok

Kalbe bağlı büyük atardamarlardan biri karın bölgesinden geçiyor,nabız atması gibi hissettiğin odur.

Diğer yorumlardaki spekülasyonlara inanma
    teşekkür ederim içim rahatladı korkuttular beni
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖZELKUVVET

teşekkür ederim içim rahatladı korkuttular beni

Alıntıları Göster
    Hamilesin dostum o nabız içindeki bebeğin nabzı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.