Şimdi Ara

Kan Tahlili Sonuclarim.. Bu yaşta Yüksek Kolesterol! :/ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
85
Cevap
0
Favori
16.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu kadar panik yapmana gerek yok bence. Saç dökülmesi belki de kullandığın şampuandan kaynaklanıyordur. Doktor şampuanını değiştir, hatta şu sabundan kullan falan diyebilir.

Body yapıyorsun, muhtemelen sabah akşam duş alıyorsun. Saçları çok fazla yıkamak da sağlıklı değil diye duymuştum. Yani yağlı saç dökülmez deniyordu... İşte hem kullandığın şampuan sana dokunuyorsa bir de üstüne sürekli saçını yıkıyorsan belki ondan dökülmeye başlamıştır. Tabii saç dökülmesi ırsi de olabilir. Amcaoğlumun saçı 19-20 yaşlarında dökülmeye başlayıp 23 ünde falan baya baya kel olmuştu

Son olarak bir arkadaşımın kafasında sivilce çıkmaya başlamıştı. Şirket doktorumuz şampuanını değiştir demişti (yukardaki yorumlarımı da bundan yola çıkarak yaptım).

Yazdıklarım sadece benim düşüncelerim, yine en doğru kararı doktor söyleyecektir. Doktoru ihmal etme

• kolestrol benim de aynı civarda ve etle yumurta yemem nerdeyse. balık tavuk peynir süt beslenme tarzım. takip konu.
    ama dengesiz beslenmede kolestrol çıkabiliyomuş sanırım tek yönlü gibi.. protein ağırlıklı besleniyorsan sen de ondan sanırım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nazsensay

kolestrol benim de aynı civarda ve etle yumurta yemem nerdeyse. balık tavuk peynir süt beslenme tarzım. takip konu.
    ama dengesiz beslenmede kolestrol çıkabiliyomuş sanırım tek yönlü gibi.. protein ağırlıklı besleniyorsan sen de ondan sanırım..

kardiyo egzersizlerini arttırmam gerek sanırım,sadece ağırlık yapıyorum.. Gece yemelerini de bırakıyorum bakalım neler olacak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 gram kasa değdi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: secrethero89

quote:

kolestrol benim de aynı civarda ve etle yumurta yemem nerdeyse. balık tavuk peynir süt beslenme tarzım. takip konu.

kardiyo egzersizlerini arttırmam gerek sanırım,sadece ağırlık yapıyorum.. Gece yemelerini de bırakıyorum bakalım neler olacak

sporla veya kiloyla alakalı değil sanırım. benim de günlük yürüyüşlerim ve ideal kilom var fakat durum böyle. hamburger son 3 yılda 2 kere falan yemişimdir. dışarda beslenmem yok. ama tek yönlü beslenme ağırlıklı bende ekmek az protein çok. sende de böyleyse sorunumuz bu sanırım. gece yemeleri bende de var ama etkiliceğini sanmıyorum.

• quote:

quote:

quote:

sporla veya kiloyla alakalı değil sanırım. benim de günlük yürüyüşlerim ve ideal kilom var fakat durum böyle. hamburger son 3 yılda 2 kere falan yemişimdir. dışarda beslenmem yok. ama tek yönlü beslenme ağırlıklı bende ekmek az protein çok. sende de böyleyse sorunumuz bu sanırım. gece yemeleri bende de var ama etkiliceğini sanmıyorum.

bende aynı şekilde ne zaman hamburger yediğimi hatırlamıyorum :/ Zaten o kadardikkat etmeme rağmen yüksek çıkması şaşırttı beni. Genelde tavuk-pilav yiyorum ana öğünlerde

• Ailede erken kalp krizi falan var mı?Bu yaşta böyle değerler bence genetik bir yatkınlık olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uohk061_TS

Ailede erken kalp krizi falan var mı?Bu yaşta böyle değerler bence genetik bir yatkınlık olabilir.

yok çok şükür ama nabzım çok yüksek atıyor orta tempo koşu bandında koşarken 170-180

• Para verdinmi tahliller için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: weirdo

Para verdinmi tahliller için.

hayır ankara atatürkte yaptrdm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok takviye supplement kullanmanın zararları internet ortamında ki yazı ve makaleler de sürekli gündemde. Sağlıklı beslenmek varken bu kadar yapay besinlere yüklenmek bence senin temel sorunun.

• hocam geçmiş olsun doktora gösterince ne dediğini yazarmısın burda

• quote:

Orijinalden alıntı: kıymalı danino

hocam geçmiş olsun doktora gösterince ne dediğini yazarmısın burda

teşekkür ettim, tabikide yazarım.

• quote:

quote:

Protein tozu aminoasit gibi takviyeleri ne kadar kullanıyordun ölçülerini yazar mısın?

ölçü veremem ama 3 yıldır sporla beraber alıyordum bayağı. amerikadan geldiğimde bi bavul supplement almıştm

2 seneye yakin bi zamandir dogal olarak vucud calisiyorum. Şeytan aklimi durtuo arada basla takviyelere diye ama bu gibi ornekler korkutuyo beni. Yanliş anlasilmasin takviyelerin sac dokulmesi vb. Gibi seylere yol actigindan yola cikarak soyluyorum bunu

• quote:

Orijinalden alıntı: Hyponsoinage

quote:

quote:

Protein tozu aminoasit gibi takviyeleri ne kadar kullanıyordun ölçülerini yazar mısın?

ölçü veremem ama 3 yıldır sporla beraber alıyordum bayağı. amerikadan geldiğimde bi bavul supplement almıştm

2 seneye yakin bi zamandir dogal olarak vucud calisiyorum. Şeytan aklimi durtuo arada basla takviyelere diye ama bu gibi ornekler korkutuyo beni. Yanliş anlasilmasin takviyelerin sac dokulmesi vb. Gibi seylere yol actigindan yola cikarak soyluyorum bunu

supplementler saç dökmez(steroidler döküyor). fırça gibi saçlarım varkende kullanıyordum hem de daha çok.. Ancak bir kötü yanı var Karaciğeri yoruyor uzun süreli kullanımlar benim vakamda olduğu gibi :/

• quote:

quote:

quote:

quote:

supplementler saç dökmez(steroidler döküyor). fırça gibi saçlarım varkende kullanıyordum hem de daha çok.. Ancak bir kötü yanı var Karaciğeri yoruyor uzun süreli kullanımlar benim vakamda olduğu gibi :/

Steroid aldiniz mi peki

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Steroid aldiniz mi peki

O kadar bilinçsiz değiliz Hocam :) Steroidin uzun vadede zararları çok büyük 10-15 sene sonra çıkıyor tahribatları.. Ancak ben biraz fazla kaçırdım dozunu bir de amerikada çok ucuz olduğu için ordan alıyordum birsürü :)

• quote:

20 aydir asiri sac dokulmesi sikayeti ile 5-6 dermatologa gittim, 12 ay finasteride kullandim belki erkek tipi dokulmem vardir diye o da kar etmedi(hatta daha da hizlandi dokulme)

En sonunda Dahiliyeye gittim ve NE VAR NE YOK butun herseye bakin dedim.. 7 tüp kan verdim. Sonuçlardan 3'ünü bugün aldım..2'sini haftaya alacağım.

Normalin dışında olan değerleri yazıyorum :

KOLESTEROL 288 NORMAL 50-200
    HDL KOLESTEROL 59 NORMAL 35-55
    LDL KOLESTEROL 212 NORMAL 0-130
    DEMİR 49 NORMAL 33-193(normal değerler içerisinde gözüksede oldukça düşük)
    ALT 50 NORMAL 0-41
    ALBUMİN 5.28 NORMAL 3.5-5.2
    RBC 6.2 NORMAL 4.5-5.9
    FSH 0.949 NORMAL 1.5-12.4
    KORTIZOL 12.95(ÖĞLEN KAN VERDİM)

BUNLARIN DIŞINDA HERŞEY NORMAL... 24 yaşındayım aktif ağırlık sporu yapıyorum sağlıklı besleniyorum(biraz hamur işi ve et fazla yiyiyorm ama çok abartılı değil) boyum 1.83 kilom 79.....

Çok garip bir şekilde kolesterolüm yüksek çıktı.. Saç dökülmemin sebebi düşük demir ve yüksek kolesterol olabilir mi?

Bu arada ne sigara ne de alkol kullanıyorum çaya şeker bile atmıyorum... Sağlıklı beslenmeme rağmen nasıl oldu bu sonuçlar anlamış değilim. Ancak çok fazla supplement kullanıyorum Protein tozu aminoasit vs

Bu sonuçlara rağmen yaşadığına şükret.

• Az ye az

• quote:

Orijinalden alıntı: BaltalıİlahGeriDöndü

quote:

20 aydir asiri sac dokulmesi sikayeti ile 5-6 dermatologa gittim, 12 ay finasteride kullandim belki erkek tipi dokulmem vardir diye o da kar etmedi(hatta daha da hizlandi dokulme)

En sonunda Dahiliyeye gittim ve NE VAR NE YOK butun herseye bakin dedim.. 7 tüp kan verdim. Sonuçlardan 3'ünü bugün aldım..2'sini haftaya alacağım.

Normalin dışında olan değerleri yazıyorum :

KOLESTEROL 288 NORMAL 50-200
    HDL KOLESTEROL 59 NORMAL 35-55
    LDL KOLESTEROL 212 NORMAL 0-130
    DEMİR 49 NORMAL 33-193(normal değerler içerisinde gözüksede oldukça düşük)
    ALT 50 NORMAL 0-41
    ALBUMİN 5.28 NORMAL 3.5-5.2
    RBC 6.2 NORMAL 4.5-5.9
    FSH 0.949 NORMAL 1.5-12.4
    KORTIZOL 12.95(ÖĞLEN KAN VERDİM)

BUNLARIN DIŞINDA HERŞEY NORMAL... 24 yaşındayım aktif ağırlık sporu yapıyorum sağlıklı besleniyorum(biraz hamur işi ve et fazla yiyiyorm ama çok abartılı değil) boyum 1.83 kilom 79.....

Çok garip bir şekilde kolesterolüm yüksek çıktı.. Saç dökülmemin sebebi düşük demir ve yüksek kolesterol olabilir mi?

Bu arada ne sigara ne de alkol kullanıyorum çaya şeker bile atmıyorum... Sağlıklı beslenmeme rağmen nasıl oldu bu sonuçlar anlamış değilim. Ancak çok fazla supplement kullanıyorum Protein tozu aminoasit vs

Bu sonuçlara rağmen yaşadığına şükret.

neden??? çok mu kötü?!

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.