Şimdi Ara

Düsük Miktardaki Enerjiyi Depolamak (YARDIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
6
Favori
1.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar baslıkta belirttiğim gibi şu enerji harcanarak üretilen radyo dalgalarından enerji yönünden biraz kayıp yaşatıp o enerjiyi azda olsa elde etmek istiyorum. Ve bu arada bazı arkadaşlar azıcık elektriği ne yapacaksın demesin. O yakaladığımız az da olsa olan elektriği sürekli depolayarak biriktirmek istiyorum asıl sıkıntıda bur da başlıyor

O elektriği depolayabilecek bir devre elemanı yada devre konusunda yardım istiyorum.

Su anda vaktimin azlığı (sınavlar nedeniyle) sadece o radyo dalgalarından elektrik yakalayabileceğimiz devreyi anlatarak yapacağım(1 hafta icerisinde). Aslında internet de çok fazla video var ama hem Youtube' un hala bazı bölgelerde açılamıyor olması vede türkçe kaynak bulunmaması nedeniyle bu konuyu amacına ulasana kadar güncel tutmak niyetindeyim.

Saygılarımla..
    Edit:

Malzemeler;
    1- 4 adet Germanyum diyot (mumkunse 1N34)
    2- 2 adet 100 (mikrofarat) 50v kondansator(electrolytic)
    3- 2 adet 0.2 (mikrofarat) 50v kondasator(ceramic)

Edit:

Not:
    1-Devremiz bulundugu bir yerdek 1 saatlik 3.5 volt gibi bir elektrik elde ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FenerLi-GenÇ -- 5 Mayıs 2014; 18:31:05 >

• Üretilen voltaj ve amperi yazarsanız daha net cevaplar gelir yada yorum yapabiliriz. Örneğin; bu frekansları toplayıp gerilim elde eden düzenek ne? gibi.
  • Tamam hocam devreyi yapinca butun herseyi atacagim devre semasi ve devre icin gerekli malzeme listelerini cikardim birlestirirken video cekmeyi planliyorum
  • Hocam video olursa çok iyi olur şimdiden teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: felekut

Hocam video olursa çok iyi olur şimdiden teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum

Sağ olun hocam. Projenin simdilik bu kadar bile ilgi gormesi beni cok memnun etti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FenerLi-GenÇ

quote:

Orijinalden alıntı: felekut

Hocam video olursa çok iyi olur şimdiden teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum

Sağ olun hocam. Projenin simdilik bu kadar bile ilgi gormesi beni cok memnun etti.

Alıntıları Göster
    Sizin dediğinizin aynısını 2 sene önce yabancı bir bilim-belgesel kanalında bir programda yapmışlardı uzun bir tel çekerek havadaki radyo sinyallerini yakalayıp elektriğe çeviriyorlardı.Bölümün kaydını bulabilirsem paylaşırım.

• Bekliyoruz :)
  • radyo dalgasından elektrik üretmek..
    bir ledi bile çalıştırmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

radyo dalgasından elektrik üretmek..

Bu mantıkla çalışan radyolar var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimyasalatik

quote:

iyi ama radyolar havadan aldıgı sinyalleri yükselttikten sonra hoparlöre verir.
    Bu adam bu sinyalleri yükseltipte depolarsa bi anlamı kalmaz.
    He sen belki pilsiz radyodan bahsediyorsundur.
    Onlarda büyük bobinler kullanılıyor.

• quote:

quote:

quote:

Hocam zaten amacimiz bir eve yetecek kadar elektrik elde etmek degilki.
    Bugun bir vericinin kenarinda denedim. Led icin direnc kullanmamistim sizin gibi dusundugumden ve led i taktigim an led bir an icin yandi sonrada patladi.

• quote:

Orijinalden alıntı: malisert32

Üretilen voltaj ve amperi yazarsanız daha net cevaplar gelir yada yorum yapabiliriz. Örneğin; bu frekansları toplayıp gerilim elde eden düzenek ne? gibi.

Maksimum: 3.5volt ve maksimum 1 amper
  • FenerLi-GenÇ kullanıcısına yanıt
    ''Not:
    1-Devremiz bulundugu bir yerdek 1 saatlik 3.5 volt gibi bir elektrik elde ediyor.
    2-Devremiz bir yerde en fazla 1 saat kaliyor sonra hic elektrik elde edemiyoruz (evdeki deneyimimden). ''

yani aynı yerde sürekli kalırsa, gerilim oluşmuyor mu?

radyo sinyalleri devamlı surette geliyor zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stresstest

''Not:
    2-Devremiz bir yerde en fazla 1 saat kaliyor sonra hic elektrik elde edemiyoruz (evdeki deneyimimden). ''

stresstest +1

Bir de kaç amper oluyor bu 3,5 volt ? Yük altında kaça düşüyor ? 1 saatte 3,5 watt deseniz anlarım da 1 saatte 3,5 volt ne demek ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam zaten amacimiz bir eve yetecek kadar elektrik elde etmek degilki.
    Bugun bir vericinin kenarinda denedim. Led icin direnc kullanmamistim sizin gibi dusundugumden ve led i taktigim an led bir an icin yandi sonrada patladi.

Bende camlicada oturuyorum.
    burdada verici cok :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dfk24 -- 4 Mayıs 2014; 1:22:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4A2756470

stresstest +1

Bir de kaç amper oluyor bu 3,5 volt ? Yük altında kaça düşüyor ? 1 saatte 3,5 watt deseniz anlarım da 1 saatte 3,5 volt ne demek ?

Alıntıları Göster
    Takip'teyim öncelikle başarılar hocam.

Acıklamalarınıza göre 1 saatten sonra gerilim alamıyoruz demişsiniz. Bu bana da çok mantıklı gelmedi sonuç olarak sürekli ortamda farklı frekans'larda sinyaller mevcut sisteminde bunu çekmesi lazım acaba sebebi nedir?

Aklımda bir kaç fikir var acaba cıkış kısmına 1uF'lık 5v verebilen pil kond. koysak bir süre depolaya biliriz.
    Burada kullanılan germanyum diyotlar frekans'ı enerjiye ceviriyor sayısı arttırılsa performans'ı değişmezmi?

• quote:

''Not:

Hocam benim acemi oldugumu anlamıssınızdır zaten . Sadece volt metre ve amper metredeki degerleri soyledim. Birde hic elektrik elde edemiyoruz dedigim ilk basta cok yüksek baslıyor sonra yavas yavas 0.5 volt a iniyor ondan bahsetmistim.

Edit: Hocam ben volt metreden şüpheleniyorum. Yani volt metrenin ucları bosta olsa bile bi deger inip cıkıyor. Bugün biraz bakınıyım düzgün bir volt metre bulunca tekrar deniyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FenerLi-GenÇ -- 4 Mayıs 2014; 8:29:45 >

• quote:

quote:

''Not:

Hocam benim acemi oldugumu anlamıssınızdır zaten . Sadece volt metre ve amper metredeki degerleri soyledim. Birde hic elektrik elde edemiyoruz dedigim ilk basta cok yüksek baslıyor sonra yavas yavas 0.5 volt a iniyor ondan bahsetmistim.

Edit: Hocam ben volt metreden şüpheleniyorum. Yani volt metrenin ucları bosta olsa bile bi deger inip cıkıyor. Bugün biraz bakınıyım düzgün bir volt metre bulunca tekrar deniyeyim.

Bekliyoruz hocam

• takip. Arkadaşım çok güzel yapmışsın. İnşallah amacına ulaşırsın. çok beğendim ben de yapmayı düşünüyom
  • Takipteyim çok güzel olmuş ben de yapmayı planlıyorum tebrik ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çaylakmühendis -- 5 Mayıs 2014; 1:50:04 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.