Şimdi Ara

yüksek reaktif güç neden oluyor???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bi işte karşılaştığım bi problem hakkında bilgi danışmak istiyorum.

Bir şirket kompanzasyon sitemlerindeki kondansatör grubu sürekli hasar görüyor gibi bi şikayetle bize başvurdu. Sistemlerini incelediğimizde yüksek harmonikten dolayı rezonans meydana geldiğini görüdk. Harmonik oluşumunun nedeni ise aşırı kompanzeden meydana geldiğini tespit edip harmoik oluşumunu reaktif güç kontrol rölesi ile düzelttik. Şu an sistemde cos (fi) 0,99-1,00 arası durumda. Fakat bu sefer de sayaç çok yüksek rekatif güç okuyor. Şirket şuanda çok fazla reaktif güç kullanıyor.

Bunun nedei ne olabilir ve nasıl bi yöntem izlemem gerekli. Bu konuda uzman arkadaşlar varsa yardım edebilirlerse çok memnun olurum.

Herkese şimdiden çok teşekkürler..

• Kompanzasyon nerde, sayaç nerde ve güç katsayısını nerde ölçüyorsun? İşin uzmanı değilim ama bir şema üstünde bunları belirtip sorman lazım sanırım.
  • ilk bilgilerle kesin birşey söylemek zor, ama aşırı harmonikler elektronik sistemler(özellikle anahtarlamalı eleman kullanan sürücüler) yüzünden oluşmuş olabilir. bu durumda harmoniklerin ölçülmesi ve ona göre kondansatör guruplarına filtre bobinleri bağlanması gerekebilir. sistem hakkında daha ayrıntılı bilgiler verirsen daha iyi yardımcı olabiliriz.
  • son ölçümlerde ölçüm cihazındaki sonuçlar;

aktif güç 238.4KW,
    reaktif güç 35.2KVAR,
    görünür güç 241.9KVA,

görünüyor. Fakat sayaç değerleri çok yüksek reaktif güç okuyor. Yukarıdaki ölçüler normal değerinde mi? sayaçla ölçüm cihazı farklı snuç okuyor olabilir mi? ve bunun nedeni ne olabilir?? anlam veremiyorum.

Ölçüm cihazıyla kompanzasyonun çıkışından ölçüm aldık. Yukarıdaki değerler de ona göre..

tarfoda ekstra bir yük olduğundan şüpheleniyorum ama öyle olmadığını söylüyorlar.

???????
  • quote:

Orijinalden alıntı: smhnds

son ölçümlerde ölçüm cihazındaki sonuçlar;

aktif güç 238.4KW,
    reaktif güç 35.2KVAR,
    görünür güç 241.9KVA,

görünüyor. Fakat sayaç değerleri çok yüksek reaktif güç okuyor. Yukarıdaki ölçüler normal değerinde mi? sayaçla ölçüm cihazı farklı snuç okuyor olabilir mi? ve bunun nedeni ne olabilir?? anlam veremiyorum.

Ölçüm cihazıyla kompanzasyonun çıkışından ölçüm aldık. Yukarıdaki değerler de ona göre..

tarfoda ekstra bir yük olduğundan şüpheleniyorum ama öyle olmadığını söylüyorlar.

???????

Sorunun üzerinden zaman geçmiş ancak yeni okuyanlar bilgilensin diye yazıyorum.

Yukarıdaki güç faktörünü hesapladığımızda yani pf=P/S pf=241.9 K/238.4 K = 0.98 . Yani iyi bir kompanzasyon yapılmış Reaktif yük aşırı falan değil ancak sonuçta 35 kvar okuyorsun yani sistemde asenkron motorların var demektir. Ayrıca S^2=P^2+Q^2 den sağlama yaparsan değerlerin normal olduğunu görürsünüz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hdd ler çok mu enerji tüketiyor?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.