Şimdi Ara

Dusuncelerinize ihtiyacim var.Yardim etmek isteyen iceri.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar.Sinav hakkinda buyuk bir problemim var.Ben de mezuna kaldim .2019 YKS'ye calismadan -ara sira paragraf ve problem cozuyodum-girdim.Sonuc TYT 435000 AYT SAY 370.000 oldu.Simdi bu sene adam akilli calisip 45.000 hedefim var-eczacilik-.Hic duzenli calisma aliskanligim yok maalesef.Istedigim siralamayi yapmak icin duzenli calismanin gerektigini gayet iyi biliyorum ama nasil calisacagimi ve bu aliskanligi nasil kazanip duzene oturtacagimi bilmiyorum.Biraz telefon bagimliligim da var maalesef ama bu aliskanligi terk edecem.Bu konuda sizin dusuncelerinize cok ihtiyacim var.Temelim fena sayilmaz fen derslerini pek sevmiyorum ama calismak zorundayim daha cok mat 2 gibi islemli sorulari seviyorum.

Kitapligimda bir abimden kalma gecen senenin dershane kitaplari var-Açi yayinlari 2019 basim tyt-ayt set var iyi mi kotu mu bilmiyorum sizce nasil ama heralde isime yarar-Sonuc yayinlari mat 2 fasikulleri var.MF kazanim tyt fizik var.Final ygs/lys tarih ve cografya kitaplari var.Birey A 2017 basim geometri var.EİS Mat 2 foyleri var.Esen yayinlari 10-11.Sinif fizik sb var.Son olarak Çözüm 3D mat 1 soru bankam var 2018 basim.

Durumumu anlattim.Dershaneye gitmiyorum/istesemde gidemem.Her turlu fikir ve tavsiyelerinize açığım.Kitap onerilerinizi de dikkate alirim yalniz ekonomik gucum cok iyi degil.Okudugunuz icin tesekkur ederim hayat boyu basarilar...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

• Hocam öncelikle az çok aynı durumdayız diyebilirim. Size tavsiyem YouTube da çok güzel rehberlik kanalları var. Çok güzel ders kanalları var. YouTube dan yararlanabilirsin. Kaynak sıkıntı değil. PDF bulup çektirirsin. Öncelikle kendini tanıman gerek. Günde 3 saat ile başlayabilirsin. 24 saat var 3 saat fazla değil bence. Hedefinizi söylediğinizde Yapamazsın diyenler olacaktır elbet. Bazıları birşeyleri başaramaz ve senin de başaramayacağını söyler. Bu insanlara takılma. Senin çıktığın hedef belirlediğin bu yola onların çıkmaya dahi cesareti yok.
    Asla ama ASLA kendini kandırma. Yalan söyleme. Yani telefon bağımlılığım var demişsin. Zahmet olacak ama telefonunu kapa. Kullanma demiyorum ders çalışırken kapat. Ders çalışırken bildirim gelecek mesaj gelecek arayan olacak vs. bunları çıkar ders saatinden. 2dk lavaboya mı gittin çıkar onu. Yada dersler hariç diğer uygulamaların bildirimlerini kapat. Bak gerçekten çok zor bir maraton. Bazı şeylerden vazgeçmen gerek. ben uykumdan kısıyorum mesela. Her sabah ana bacı küfür ediyorum ama yapacak bişey yok.
    Diğer bir konu kaynak seçimi. Kaynak tavsiyesi veren onlarca video var. Burada da bulabilirsin. Kolay kaynaklardan başla. Arkadaşlarının gazına gelip orta-ileri seviyelere bulaşma. Senin programın farklı onlarınki farklı.
    Hergün Paragraf çözmezsen maalesef 1-0 geriye düşüyorsun. Paragraf çözmeden en fazla taş patlasın 20 yaparsın tyt Türkçede.
    Plan yaparken gerçekçi olman gerek. Yani sen gidip te 1 haftada mat1i bitiremezsin değil mi? Yada 1-2 günde elektrik konusunu bitiremezsin değil mi? Ben ne kadar çalışabiliyorum? Bu sürede hangi konuları bitirebilirim/nereye kadar gelebilirim vs. Kendini sorgulaman lazım. Gidipte 3saatlik çalışma ile 2 günde fonksiyonları bitiremezsin. Bunu PROGRAM YAPARKEN YAPMA. GERÇEKÇİ OL.
    Ve en önemli şey: ders çalışmayı sevmen GEREK. ŞART!!
    sen dersi ders çalışmayı sevmezsen o 3 saat bile sana azap gelir. Seversen otomatik olarak çalışırsın saat nasıl geçmiş bilmezsin. Zevk alırsın. Mesela okulda keyifli geçen dersler genelde çabuk biter. Niye sevdin hoşuna gitti değil mi? Sende bu sene böyle yapmalısın. Bak gerçekten yapılabilir. Yapanlar var forumda. Kafana takılan yerleri sorabilirsin burada. Derece yapan bir sürü insan var. Kendileri ile iletişime geç. Yada konu aç herkes fikrini belirtsin.
    Kolay bir yol değil. Başarmak zordur, kolaya kaçarsan sonuç basitleşir. Yokuş aşağı inmek kolaydır ama manzara tepeden seyredilir.
    inşallah sınavdan sonra tekrar burada olursun kazandım dersin bende mutlu olurum. Kendine iyi bak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klementinn -- 19 Eylül 2019; 3:18:4 >

• Çok teşekkür ettim iyi moral verdiniz.İnşallah sonuclar aciklaninca birbirimize guzel haberler verecegiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Say100k -- 19 Eylül 2019; 11:44:49 >
  • Mat icin 3d ve baslangic icin sonuc fasikullerini kullanabilirsiniz ama aci iyi mi bilmiyorum. Sinav sorularindan cok uzak ise kullanmayin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.