Şimdi Ara

Duvar Tipi-Salon Tipi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evim 133 m2. 24000 btu duvar tipi klima mı 48000lik salon tipi klima mı taktırmalıyım. Tüm odalar olmasa da evin büyük kısmını soğutmasını istiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bahsi gecen alanin ihtiyaci 60000BTU dur. Bu sartlarda 24000btu klima vantilator etkisi dahi yaratmaz hocam. 48000btu uzun sureli calistirmada sogutmada bir nebze isinizi gorur

• Ado kullanıcısına yanıt
    O kadar büyük masrafa girmeye gerek yok o zaman. Duvar tipi 24binlik alsam daha faydalı olacak.

• Ya saçma bir fikir olabilir ama şöyle bir şey mümkün mü:

Evin dış duvarında tek bir evaporatör makinası olacak ancak içeride 2 ayrı odada (odalar bitişik olacak) klima olacak.

İkisi aynı anda çalıştırmayız. Bu bakımdan makina da zorlanmaz. Böyle bir sistem yapılabilir mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Civitas Terrana kullanıcısına yanıt
    Bu fikrin geliştirilmişi multi klima işte hocam :D
  • Duvar tipi iyi bir marka model önerebilir misiniz? Kaç btu almalıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ado

Bahsi gecen alanin ihtiyaci 60000BTU dur. Bu sartlarda 24000btu klima vantilator etkisi dahi yaratmaz hocam. 48000btu uzun sureli calistirmada sogutmada bir nebze isinizi gorur

Airfel LTXN71U 24000 BTU
    Baymak Elegant Plus 24 24000 Btu

Bu ikisi arasında kaldım. Hangisini almalıyım?

• Uial-Sul kullanıcısına yanıt
    Günaydın Hocam. Biliyorsunuz ben ''Şunu al, Bunu alma'' demiyorum. Marka Model Firma önerilerine de girmiyorum sadece işin mantığına göre yaklaşıyorum konuya.
    Sizin listenizdeki ürünlerin mantık durumuna bakacak olursak her ikisinin de bir ME bir DAIKIN bir PANASONİC olmadığına göre demek ki her ikisi de 3 aşağı 5 yukarı aynı kalite klasmanında ürünler demektir.
    AİRFEL in artısı güvenceyi ve servis hizmetlerini DAIKIN ın veriyor olmasıdır ki onların da servis kalitesi yine de tartışılır.
    BAYMAK ın artısı ise koşulsuz 5 yıl garantili olması ama forumda bir kaç arkadaşımız servis hizmetlerinden şikayet etti onu da unutmayalım lütfen.

Her iki klima ile ilgili de forumdaki geri dönüşleri takip etmek lazım ki bir kaç serzeniş dışında BAYMAK dan genel anlamda hep olumlu geri dönüşler gelmekte.

İncelemenizi tavsiye ederim.

Son bir sorum olacak.

Salonum 30m2,güney cephe ve yalıtımlı. Şehir de Muğla. 18btu yeterli olur mu? 24btu ile arasında 350 tl fark var. 24lük alırsam ses konusunda ciddi anlamda sıkıntı yaşarmıyım? Aradaki 350 liralık fark önemli değil benim için. Hangisi daha verimli olursa onu almak istiyorum.

• Uial-Sul kullanıcısına yanıt
    30m2 alan icin birakin 24 ü, 18 bile buyuk hocam. Alan hesabi olarak baksak sizin salona 13500btu ihtiyaciniz var. Zorlasaniz 12 lik bile yeter.

Teşekkür ederim.

• Evin yalıtımlı olması büyük bir avantaj... 12000 lik inverter klima soğutmada maximum 14000 btu kapasite veriyor.16...17000 gibide ısıtma performansı olur. Her ne kadar eviniz güney cephede olsada yalıtımdan dolayı yazın bir eksiklik hissetmezsiniz...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.