Şimdi Ara

Duvara Gömülü Hoparlör, Duvarda Ve Yerde Kablo Gizleme Önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Eşimle yeni bir eve taşınıyoruz. Gerçi ev pek yeni sayılmaz. Bayağı eski ve her şeyi kırılıp yeniden yapılıyor. O yüzden bir kere yapılsın ama tam yapılsın istiyorum. Ortada kablo görünmesini istemediğim için duvara asacağım tv ve hoparlörlerin kabloları için duvarlardan borular geçireceğim. Bu konuyla ilgili üstadlara sorularım olacak. Sizce tv ve yanındaki hoparlörler için bırakılacak kablo deliklerinin yüksekliği ne olmalı. Bunun bir ergonomisi var mıdır? Hoparlörlerin kablo ucu kalınlıkları ne kadardır? Daha önce alarm sistemi için iş yerinde elektrikçi duvarıma bahçe hortumu döşemişti. Böyle bir boru hoparlör kabloları ve uçları için yeterli olur mu? Tv için sanırım daha geniş bir açıklık lazım. Sonuçta 2-3 hdmi kablosu fiş vs. geçecek. Yerden de karşı duvara uzatmak istiyorum. Oraya da hoparlör asmayı planlıyorum ya da yerden parkelerin arasından çıkış yapıp üstüne ayaklı setler de koyabilirim. 2.20m. uzunluğunda Koltuk var. Yanlardan 50şer cm bıraksam yeterli olur mu? Bir de hoparlör önerileriniz nedir. Tv yanına asılabilecek veya gömülebilecek iyi görünen sesi de iyi olan hoparlörler önerirseniz sevinirim. Ağırlıklı olarak film izlemek için kullanılacak. Siz tecrübeli arkadaşlarımdan yardım bekliyorum. Her öneriye açığım. Eve o kadar çok para gidiyor ki sistem için ayırabileceğim miktar 3-4 bin tl civarı olacak. Aslında şık bir başlangıç sistemi işimi görecektir. Avr de pioneer 921 olabilir mesela. Teşekkürler.

Bu arada bang&olufsen yeni bir set yapmış. BeoLab 18. Acaba buna benzer ince uzun bir hoparlör takımını cnc tezgahlarda kesilmiş cilalanmış çıtalarla modifiye ederek, kutusunu değiştirerek bunların tasarımına yaklaşabilir miyiz? Gerçekten çok beğendim ama tüm setin fiyatı herhalde 10000 euro felandır:))

Link:http://www.bang-olufsen.com/en/sound/loudspeakers/beolab-18

Not: 11 Nisan akşamı elektrikçiye olayı anlatmalı ve gerekli yerleri tebeşirle işaretlemeliyim. O yüzden hoparlör seçimini sonra da yapabiliriz ama özellikle bu kablo delikleri için bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Örneğin arka hoparlörlerin yüksekliği ne kadar olmalı, acaba kabloları şimdiden alıp boruların içine döşetsem mi vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -spawn- -- 11 Nisan 2014; 2:46:24 >

• Arkadaşım, ev yenileme ve yeniden kablolama işleri ile yakın bir tarihte uğraştım gayet zor bir iş Allah yardımcın olsun , Öncelikle tV oldugu yere en az iki elektrik hattı çektir Bu hatlardan birini mümkünse elektirik piriz hattından bağımsız ,direk ana siğortaya gidecek şekilde olmasında büyük fayda var , genel prizlerden kaynaklanan sorunlarda tv ve diger cihazların hasar görmesini engellersin. TV nin oldugu yere . en az iki ethernet hattı çektir . tabi modemi nereye koyacağınıda iyi planla , bazen iki ethernet bile yetmiyor. ayrıca evde merkezi bir kutudan kablo tv dağıtıcı sistemi kur ve bu kutudan evde tv seyredeceğin yerlere kablo tv için hat çektir ,Uydu alıcı kullanacaksan kabloların antene direk gitmesi ve eksiz olması gerektiğini göz önüne almakta fayda var. TV ile cihazları birleştirecek kanalı duvara gömeceksen kalın pimaş boru veya geniş kablo kanalından olmasında fayda var bu kanalları iki tane bile yapabilirsin , Kanalın tv nin aparat bağlama tarafına USB , HDMI ve scart kısımları genelde tV lerin sağ tarafına yakın seninde tv kanalının bu tarafta olmasında da fayda var bu kanalın ölçülerini ve yerini ,Duvara çizersen iyi olur ,elektirikçiler çok iyi işaretlemezsen kendi kafalarına ğöre duvarı kırarlar

Ses tesisatı için ; Muhtemelen receiver veya ses sistemini tv yanında kullanacaksındır. bu sebeple speakerları en az 5+1 sistemine göre kablolama planla Speakerların yüksekliğininde koltukta oturduğunda kulak hizasında olmasında büyük fayda var ,
    Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunhun34 -- 11 Nisan 2014; 11:23:09 >

• üstad teşekkürler. akşam elektrikçiyle buluşup yerleri tebeşirle işaretleyeceğim. bu arada sistem tavsiyesi olan yok mu.
  • arkadaşlar ses sistemi önerisi olan kimse yok mu acep?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -spawn- -- 12 Nisan 2014; 21:01:23 >
  • -spawn- kullanıcısına yanıt
    minimalistik bir tasarim istiyorsaniz bose acoustimass 10 veya 15 almanizi oneririm. amfi onerim de yamaha yamaha rx v581 yada 481 olacaktir. (eger acoustimass 15 aliyorsaniz 581 daha uygun).

Ben sahsen dali fazon sat 5.1 ile bose acoustimass 10 arasinda kaldim. tercihim bose'dan yana oldu. ama aklim biraz da dali de kaldi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.