Şimdi Ara

basit bir sinyal gibi led şeması lazım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aracıma koymak için sahte alarm sistemindeki led gibi yanıp sönen sistem lazım.tabii 12 voltla çalışan.bir tane düzen buldum ama 2 ledli biri yanıp diğeri sönüyor ama bana tek ledli lazım.ilgilenenlere saygılar...

• öteki ledi çıkar
  • İstediğin bu olsun.
    Resimdeki şemada led saniyede 2 kere yanıyormuş.
    Eğer 10 uF kondansatörü 22 uF yaparsan saniyede bir kere yanıyormuş.Kondansatör değeri ile oynayarak istediğin zamanı yakalayabilirsin.
    Kolay Gelsin.

Açıklaması.
    http://www.electronic-circuits-diagrams.com/lightsimages/lightsckt1.shtml
    Ben buna benzer bir şemayı arabada iki sene kadar kullandım.Araba çalışınca devre duruyordu.
    Kontağı kapatınca led yanıyordu.İstersen onu nasıl yapacağında açıklarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 30 Ağustos 2006; 18:46:58 >

• Hiç bunlarla uğraşma Istanbul daysan Karaköyden Flaşör led al tak sadece besleme verilince yanıp sönüyor.
  • Aynen. Abi param yok desen bedava bile verir yani
  • tabi çok basit bir şeyde olsa insana kendi yaptığı şeyin verdiği haz başkadır.. unutmamak lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: silicon

İstediğin bu olsun.
    Resimdeki şemada led saniyede 2 kere yanıyormuş.
    Eğer 10 uF kondansatörü 22 uF yaparsan saniyede bir kere yanıyormuş.Kondansatör değeri ile oynayarak istediğin zamanı yakalayabilirsin.
    Kolay Gelsin.
    />

Açıklaması.
    http://www.electronic-circuits-diagrams.com/lightsimages/lightsckt1.shtml
    Ben buna benzer bir şemayı arabada iki sene kadar kullandım.Araba çalışınca devre duruyordu.
    Kontağı kapatınca led yanıyordu.İstersen onu nasıl yapacağında açıklarım.

usta bu şema 6 volt ama araba 12 volt. girişe ne takmam lazım 6 volt olması için.ayrıca kontağı kapatıca led nasıl yanacak onu da açıklarsan sevinirim.saygılar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam 16V a kadar besleyebilirsin o devreyi yani arabaya drek bağla yanlız led için koyulan 330ohm direnci 680ohm a çıkart. teyp i bağladığın yere bağlayabilirsin..........
  • 12v çalışan flaşh yapan ledler var karaköyde bulabilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: cnylmz

12v çalışan flaşh yapan ledler var karaköyde bulabilirsin

kardeş sağol ilgine ama ben inegöldeyim karaköy oldukça uzak.hem böyle daha bir zevkli oluyor haksız mıyım?ayrıca onlar fazla dayanmaz bildiğim kadarıyla.böyle daha sağlam olur.ayrıca kontağı kapatınca debvreye nasıl sokabilirim bunu bir arkadaş anlatacaktı ama...saygılar
  • Hocam kusura bakma biraz geç oldu.
    Senin devrede olur.Üstteki ledi çıkarabilirsin.Benimki de olur.
    Google'da arat yüzlerce çıkar.

http://www.uoguelph.ca/~antoon/gadgets/555/555.html

Bu siteyi incele.555 ile ilgili güzel bilgiler var.
    Senin yapmak istediğin devrenin adı da astable multivibrator.Bilgin olsun.

Bu tip devreleri 12 volt ile de çalıştırabilirsin.Ben direk 12 volta bağlamıştım.Ama ledin ön direncini büyütmen gerekir.500-600 ohm civarı yapman lazım.

Kontak açınca dursun kapalıyken çalışsın olayı ise şu.

Bir tane 12 volt röle bul.Rölenin normalde kapalı olan kontaklardan birisine aküden gelen ve sürekli elektrik bulunan pozitif ucu bağla.Normalde kapalı olan kontaklardan diğerine de 555'li devrenin artı ucunu bağla.Şimdi ne oldu.Röle aktif değilken iki kontak kapalı ve kontaklardan geçen elektrik ile led yanıp-söner.
    Şaseleri normal aracın gövdesine metale bağlayacaksın.
    Rölenin bobin bağlantılarından şase dediğim gibi gövdeye.Bobinin artı ucu ise araç çalıştırılınca elektrik gelen bir kabloya bağlanmalı.Bunlar fren lambaları,teyp v.b. yani mutlaka vardır.
    Bu devre nasıl çalışır:
    Aracın kontak anahtarı kapalı iken yani araç çalışmazken rölenin kontakları kapalıdır ve iki uç birleşiktir.Uçlardan birinde olan pozitif 12 volt diğer uca ve ona bağlı olan 555'li devreye gelir ve led yanıp-yanıp söner.
    Araç çalışınca röle bobinine pozitif 12 volt gelir ve röle kontakları çeker ve kontaklar ayrılır.Yani 555'li devreye giden elektrik kesilir ve led söner.
    Devreye mutlaka sigorta koy.
    555'li devre yerine flasör led de koysan devre aynı işi görür.

Kolay Gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 31 Ağustos 2006; 18:14:09 >

• quote:

Orjinalden alıntı: silicon

Hocam kusura bakma biraz geç oldu.
    Senin devrede olur.Üstteki ledi çıkarabilirsin.Benimki de olur.
    Google'da arat yüzlerce çıkar.

http://www.uoguelph.ca/~antoon/gadgets/555/555.html

Bu siteyi incele.555 ile ilgili güzel bilgiler var.
    Senin yapmak istediğin devrenin adı da astable multivibrator.Bilgin olsun.

Bu tip devreleri 12 volt ile de çalıştırabilirsin.Ben direk 12 volta bağlamıştım.Ama ledin ön direncini büyütmen gerekir.500-600 ohm civarı yapman lazım.

Kontak açınca dursun kapalıyken çalışsın olayı ise şu.

Bir tane 12 volt röle bul.Rölenin normalde kapalı olan kontaklardan birisine aküden gelen ve sürekli elektrik bulunan pozitif ucu bağla.Normalde kapalı olan kontaklardan diğerine de 555'li devrenin artı ucunu bağla.Şimdi ne oldu.Röle aktif değilken iki kontak kapalı ve kontaklardan geçen elektrik ile led yanıp-söner.
    Şaseleri normal aracın gövdesine metale bağlayacaksın.
    Rölenin bobin bağlantılarından şase dediğim gibi gövdeye.Bobinin artı ucu ise araç çalıştırılınca elektrik gelen bir kabloya bağlanmalı.Bunlar fren lambaları,teyp v.b. yani mutlaka vardır.
    Bu devre nasıl çalışır:
    Aracın kontak anahtarı kapalı iken yani araç çalışmazken rölenin kontakları kapalıdır ve iki uç birleşiktir.Uçlardan birinde olan pozitif 12 volt diğer uca ve ona bağlı olan 555'li devreye gelir ve led yanıp-yanıp söner.
    Araç çalışınca röle bobinine pozitif 12 volt gelir ve röle kontakları çeker ve kontaklar ayrılır.Yani 555'li devreye giden elektrik kesilir ve led söner.
    Devreye mutlaka sigorta koy.
    555'li devre yerine flasör led de koysan devre aynı işi görür.

Kolay Gelsin.

sağol kardeş ilgine.saygılar....

• aslında kontak açıkken yansa ne olur yanmasa ne olur hem yanarsahırsız kontak açıkken de tırsar
  • kendinden yanıp sönen kırmızı led i 10k lık direçle aküye bağlarsan alarm ledi olur devreye filan gerek yok.kontak açılınca sönmesini istiyorsan ucuz yöntem bi açma kapama düğmesi yapacaksın diğer yöntem ise role bağlayacaksın. mesela opel corsalarda aydınlatma lambasını söküp kontak kapalı iken elektrik alacağın kontak açıkken elektriğin kesildiği yer var...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.