Bildirim
duvara lcd yerden yükseklik ?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Tv'nin karşısındaki koltuğa oturduğunda göz hizandan tv'ye bir doğru çekersek. bu doğru tv'nin orta noktasından biraz daha yukarıya konumlanırsa en uygunu olur diyebilirim. Buna rağmen yine de evin yerleşimine ve beğenilere göre ufak sapmalar kabul edilebilir.
Fakat bazen görüyorum tablo gibi duvara asan arkadaşlar oluyor. Boynu büküp kafayı geri atmadan seyretmek imkansız hale geliyor. Ayrıca nasılki sağa-sola fazla açı ile izlemek tv'deki renklerin bize doğru yansımasına engel olur ve kontrastı düşürür ise gereğinden fazla yukarı veya aşağıya konumlandırılmış bir tv'de de aynı durum olur. -
Tv'nin karşısındaki koltuğa oturduğunda göz hizandan tv'ye bir doğru çekersek. bu doğru tv'nin orta noktasından biraz daha yukarıya konumlanırsa en uygunu olur diyebilirim. -
quote:
Orjinalden alıntı: duzguner42
Tv'nin karşısındaki koltuğa oturduğunda göz hizandan tv'ye bir doğru çekersek. bu doğru tv'nin orta noktasından biraz daha yukarıya konumlanırsa en uygunu olur diyebilirim.
Aklıma öyle geldi birden... Beğendiğine ve anlaşıldığına sevindim. Sağolasın dostum...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 11 Temmuz 2009; 0:00:32 >
-
Birçok kullanıcı TV'yi neredeyse tavana yakın asıyor. Bence HiGHWAYMOUSE'nin testip çok yerinde. -
@Highway ın yazdığı işin doğrusudur kısaca+
Ancak bizde hala bu iş ne kullanıcılar nede bu işi uygulayanlar tarafından bilinmiyor maalesef ve genelde
çoğu yanlış asılmıştır!!!
Paneller CRT ler gibi değildir ayrıca!!!!
Duvar olayında ise ciddi abartılar vede yanlışlar vardır,aynı olay genelde Ünite adını verdiğimiz Sehpa sistemlerde de
bu yanlışlıkları görebiliyorum,ama en ciddi sıkıntı paneli duvara asma olayında,zira kimileri resim/tablo çerçevesi
gibi asıyor
-Bir diğer en önemli konu ise açılı izlemede(yatay/düşey de)oluşan Contrast kaybıdır!!!
Paneller aslında tam karşıdan izlenme ister!!
Bir tek "IPSAlpha" Modüllü Pany LCD ler her açıdan izlenir,bunun haricinde izleme açınıza çok dikkat edeceksiniz!!
Özellikle yukarı-aşağı salınımlı izleme olmaz!!!
++
-
42" için yerden 70 Cm. yükseklik bırakarak monte ettim karşısına oturunca tam göz hizasında oluyor. -
teşekkürler. göz hızasına (birazcık yukarısına ) çaktım. zaten sehpada göz hızasında duruyormuş. -
arkadaşlar kafam karıştı, şimdi koltuğa oturduğumda ve göz hizamdan duvara dik düştüğümde bu nokta tv'nin ortasından üsttemi olucak, alttamı ? :)) -
Kardeşim oturma pozisyonunda,kafanı eğmeden tam karşıya baktığın zaman gözün>>>>panelin tam orta seviyesine
veya 2/3 parmak gibi üstüne gelecektir+
Dolayısıyla paneli yükseğe değilde daha alçak seviyeye asacaksın veya stand ile koyacaksın v.s
Panel tip TV lerde doğru izleme konuşlandırması budur
Ama sen istersen yukarı istersen daha aşağıya asabilirsin keyif senin zaten genelde de böyle yapılmaktadır!
++ -
eyvallah , işten çıktım kafa yorgun tam da tv ünitesi tasarlıyorum cinema 4d'de , yanlış yapmayayım dedim :) -
Size Mimari bir ölçü vereyim,
kaç ekran olursa olsun,
panelin orta noktası yerden 110cm yükseklikte olacak.
eğer yatarak (yatak odası) veya uzanarak (şark köşesi) izlenecekse ,
istenen pozisyonda yatın-uzanın ve boynunuzu kasmadan gözünüzle ayar yapın.
bu 110cm, oturma pozisyonun da göz yüksekliğidir.
Sinema tasarımlarında koltuk düzeninin başlangıç ölçüsüdür.
iyi seyirler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 10 Ocak 2011; 20:48:53 > -
bende 70-75 cm yerden yükseklik ideal diye biliyorum -
koltuğa oturun,
alın metreyi elinize,
ölçün.
(yetişkin ve tr standardı olan 174cm erkek)
yok,
ben yatarak izlerim
veya,
benim koltuğum alçak yer tipi diyorsanız bu istisnadır. -
LG servisi kuruluma geldi. 106 ekran 3d led tv duvara monte ettirdim. tvnin altı yerden 80 cm yükseklikte. tam göz hizasında oldu. oturunda gözüm tam ortaya bakıyor. ideal ölçü 70-80 arasıymış -
quote:
Orijinalden alıntı: balci1987
LG servisi kuruluma geldi. 106 ekran 3d led tv duvara monte ettirdim. tvnin altı yerden 80 cm yükseklikte. tam göz hizasında oldu. oturunda gözüm tam ortaya bakıyor. ideal ölçü 70-80 arasıymış
tv nin alt yüksekliği değil ortası göz yüksekliğinde olacak
yani
32" ekranın altı 80cm olursa
47" ekranın kide 80de de olamaz
dediğim
ekranın ortası 110 cm olmalı -
Konuyu hortlatalım.
50 inch tv aldım.
Şuan paneller şimdiki kızlardan bile daha nazik!!!
4-5 bin veya daha fazla para verilen panele dokunsan gidiyor.
Ve garanti dışı. Gitti o kadar para boşuna.
Gelelim meseleye. 4 yaşında canavar var evde. Diğer çocuk daha bebek 1 aylık değil.
Yerden 1 metre yüksek yapsak sıkıntı olur mu acaba.
Ekran koruyucu almama rağmen tırsıyorum.
Eski lcd panel sony tvye yapmadığı eziyet kalmadı yine de paneli kıramadı. KAlem, çatal, kaşık, oklava, ve hatta dolmalık biber oyacagı ile kac kere yakaladım ekranı durterken ...
Gerçi son zamanlarda ugrasmaz oldu akıllandı ama potansiyeli var adamın ...
simdiki tv panelleri aşırı nazik.
Kıpırdasa kırılıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi capslocksmith -- 12 Şubat 2018; 18:9:34 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
geçmiş olsun,
şu lcd ekran korumayı satışlarda rastladım.
siz kullanıyormuşsunuz,
biraz anlatırmısınız?
özellikleri, montajı vs...
teşekkürler.
ek;
1m yükseklik biraz çok gibi ama arada mesafe. arsa telöre edilebilir,
bence oğlunuza tv nedir anlatın,
çizgi film izlemeye alıştırıp sonra açılmadığında oluşan hayal kırıklığını kullanarak neden ekrana. urmayacağını anlatın.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X