çatlaklar kolonda degilse mantıken saglam denilebilir binayı taşıyan kolonlar oldugundan duvarın çalak olması tehlike arz atmez lakin duvarı çatlatacak kadar siddetli olan depremde kolonlar ne kadar saglam kalır tartışılır benim oturdugum ev kagir bina yani temelsiz kolonsuz duvarlar kolon görevi görüyor kagir binada duvar çatlak olsa nanay |
Duvarda çatlak (3. sayfa)

-
-
bina kaç katlı? ve bu ev hangi ilde? eğer hatay ve adana daysa bu evde oturmak bu saatten sonra riskli olur. çünkü bu 2 ilde yakın bir gelecekte deprem bekleniyor.
-
sıva çatlağı gibi durmuyor hocam. uzmanını çağırın çok geçmeden. bir depremi daha kaldıramayabilir.
foruma giriyor mu hala bilmiyorum ama üstada bi sesleneyim.
-
Hocam muhtemelen bina 90 larda yapılmış,
O dönem fransız kapılar meşhurdu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kahramanmaraş, Hatay ve Adana olacak deprem bizi de etkiler bina 9 katlı burası 1.kat 25 yıllık bir bina.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tabiki inceleteceğiz ancak çevre ve şehircilik hafif hasar vermiş bizim daireye bakmamış bile bina sahipleri ısrarla karşı çıkıyor sağlam olduğunu düşünüyorlar.
Kolon yada duvar farketmez. Kırık gördüğünde çekiyle komple açıp bak. Zaten yiyeceği darbeyi yemiş. İlk fotoğraf kolona benziyor ama iyicene açıp bakmak lazım. Belki kolona yanlış bir imalat yapılmış ve daha sonra inşaat sırasında sıva yapılmış olabilir. Bazende kolon zannettiğiz yerler kolona bitişik kolon gibi gözüken baca boşluğu olabiliyor...
Yetkili biri bakarsa net sonuca varırsiniz. Ama duvarlar sorunlu
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İlk fotoğraf kolon ancak fotoğraf çekildi biz evi ve şehri terk ettik çıplak gözle görmek lazım tabiki ama biz binanın sağlamlığı hakkında bir şüphe duyduk ve apartman sakinleri şiddetle buna karşı çıktı
2002
Bir şekilde idare ederiz ancak bina sakinleri ısrarla sağlam diyor şu görüntüden korkmamıza endişe duymamıza bile karşı çıkıyorlar 6.kattaki adam benim katta birşey yok ben otururum diyor.
Bir uzmanın bakması lazım biz anlayamayız ki
-
İlk fotoğraftaki yeri çekiçle açın bakalım. Başka bir taşıyıcı da varmı aynı sıkıntı
Hocam daireniz güney cephemi
şundan sordum
belli mantolama yaptırmışsınız, mermerler konulmuş.
güney cephe mantolama yapıştırıcısı diğer cepheler kadar iyi tutmaya bilir.
terleme yapar cephede ondan.
bu sebeple kolon kiriş demeden delip dübel atarlar.
düz hat delik belki sizin katta çok atılmış olabilir.
Apartman yönetimi bina sağlam bizi boş yere strese sokmayın diyor.
Mantolama yok binada güney_kuzey cepheli ilk fotoğraf kuzey cepheden
Doğru olan bu ancak görünen hasar bizim katta bu kadar fazlaymış üst kattakiler kendilerinde hasar olmayınca zannediyor ki bina sağlam kısacası bizde hasar yok banane diyorlar
Senin stresini yerim şimdi bunun onun çocuğu ben burda sinirlendim. Oturduğu yerde malı değer kaybetmesin rahatı bozulmasın diye hasarlı evin üstünü örtmeye çalışıyor hala şerefsiz. Ya insanlar ölüyor ölüyor nasıl hala ders çıkarmazsınız ya. Hocam çağırın bakanlıktan bir uzman incelesin hasarlı oturalamaz raporu verirse de bugün size söverler yarın hayatlarınızı kurtarmış olursunuz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X