< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Duvarda çatlak (4. sayfa)

-
-
O ev iki adet depremi atlattığı için bile bina yönetiminin kalkıp en önce arkadaşlar böyle uzman çağırdık incelemesi lazım demesi gerekiyordu. İşte bizimkiler iki deprem gördü ayakta tamam sağlam dediği için en ufak sarsıntıda o binanın belki dayanma gücü kalmadığı için yıkılacak. Kesinlikle uzman görmesi gerekiyor o binayı
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İlk fotoğraftaki sıvayı kaldırırsanız alt tarafta kolon ve bağlantıları görebilme imkanımız olabilir. Siz de kaldırabilirsiniz nasılsa hasar almış.
Uzaktan bakarak tabii ki söyleyenemez ama bence hafif-orta hasar arasında binanız. Büyük bir problem görünmemekte.
Hiç bir bina bu büyüklükteki ivmelere karşı tasarlanmadı. Çünkü bizim deprem yönetmeliğimiz böyle. Büyük ihtimal de biraz modifiye edilecek. Yine iyi dayanmış 2 büyük depreme.
Geçmiş olsun
-
olası bir 6-7 şiddette hayatta kalmak istiyorsan uzaklaş oradan derim
-
Duzgun bir uzman cagirip binanizi test ettirin. Her catlak sorun demek degildir ama iciniz rahat olur.
Ayrica eger bina cikan rapor sonucu eksik gorulurse guclendirme yapilabilir.
-
Maraşta sıvası dökülmeyen binada var kolon hasarı varsa orta hasarlı oluyor bizim niyetimiz binanın güvenliği başka amacımız yok şu evden çıkıp biraz endişe duymakta normal olsa gerek.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu evde kalmıyoruz ancak nereye kadar
Düzgün bir uzman önemli çevre şehircilik çok yüzeysel bakıyor binalara üzerimize duvar yıkılsa nolacak benim şikayetim komşular bizim evin içi böyle değil bizimki sağlam banane diyor insanlar çok bencil ve yamyam
taşıyııcı kolonları kontrol ettirin
yapabilirseniz acil beton karot örneği aldırın beton dayanım testi yaptırın
inşaat mühendisleri odasını çağırın ya da ilgili yetkilileri kolonlarda rontgen cektirin yeterli miktarda demir kullandıldı mı kontrol ettirin
bunlardan geçerse sorun yok
-
Binanın müteahhiti de oturuyor böyle şeylere yanaşmıyor
90’ lı yollarda kendi apartmanımızı inşa ederken dikkatimi çekmişti
diğer inşaatlar gibi önce kolonların betonu döküp hemen ardından tavan ve kiriş betonu dökmüyorduk
kolonlar kurduktan sonra duvar ustası gelip tüm duvarları örüyor ardından tavan betonu ile kirişlerin betonu dökülüyordu
1999 depreminde nedenini anlayabildim
sokaktaki binaların bir kısmı ağır hasarlı kalanlarında ise derin çatlaklar oluştu ama bizim apartmanda çatlak bile olmadı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carl_Sagan -- 12 Şubat 2023; 1:9:37 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Karot testi bence çok sağlıklı değil kolona zarar veriyorsun sonuçta
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam bir avukat ile görüşün.
Yapı kontrol yapıldı lakin benim dairemden şüpheliyim.
Kat malikleri onayı olmadan, daireme ve tüm binaya denetim yetkim varmı.
Gelecek ekibin olası masrafları, katmalikleri onaylamasa dahi ortak ödenirmi.
Özetle komşularınızın ileride önünüze koyacağı taşları, şimdiden eleyin.
Biz 99 depreminden sonra yaptirmistik. Bayagi detayli rapor verdiler, ona guclendirme yaptirdik.
Tabi o dedigin tipte insanlar cok var. Gormedigi icin yok saniyor. Bu isin maliyeti var ama sonucta hayatinizdan daha onemli degil.
-
Dostum umudunu kırmak istemem ama görünen şu ki kolon çatlamış. Kolonun çatlaması demek, bir insanın belinin kırılması demek. Ne kadar ayakta durabilir takdirine bırakıyorum... Gönül rahatlığıyla oraya girip barınmak yerine çadırda yatarım ciddi söylüyorum. Canlı bomba gibi o bina şu an kim hangi akla hizmet saglam demişler. 2 kolon kesildi diye bina öne doğru düşüyor bunlar neyin kafasında ???!!
Hasarlar zemin katlara doğru yoğunlaşır üstteki katların ağırlığından dolayı bu normaldir.
1. Fotodaki sıva kısmı iyice döküp kolonu net bir şekilde görmek lazım. Bodrum kata bakılmalı varsa orada genelde sıva vs olmuyor. Tabi aslında üstündeki sıva sağlam olduğu halde iç kısımdaki kolon veya kirişte yine de hasar olmuş olabilir düşük ihtimalde olsa. Ama genelde dış sıvadan belli eder.
-
Orası kolona benzemiyor valla bu kadar ince kolon mu olur?
Size geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, çok zor şeyler bunlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 12 Şubat 2023; 4:4:24 > -
ALLAH BELASINI VERSİN BUNA AZ HASARLI DİYENİN
ALT KAT LAN BU HAYVAN
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X