Şimdi Ara

düz kablo ne işe yarar, cross ne işe yarar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    http://www.bilgisayardershanesi.com/yerel_htm/utp_kablo_nasil_yapilir.htm
    burda benim anlamadığım bir nokta var:
    ben hayatım boyunca kabloları hep düz çaktım. ve şu anda da 2 bilgisayar düz kablo ile bağlı ve o şekilde internete giriyorum...
    yani şu sitede 2 bilgisayar arasında peer2peer (yani 1'e 1) bağlantı yapacaksan cross kablo tak diyo. birçok kişi de bunu böyle biliyo zaten. ama ben uzun süredir hep düz kablo kullandım.... hiçbir problemle karşılaşmadım. bu iş nasıl oluyor, cross kablonun avantajı ne?

• Günümüzdeki anahtarlar otomotik ayarlıyor kendini yani yani bilgisayar-anahtar arasında düz-cross fark etmiyor. Eğer bilgisayarın ethernet kartı da kendini ayarlıyorsa , bilgisayar-bilgisayar arasıda farketmez.
    Yoksa Çalışmaması lazım Çünkü alış-veriş yolları örtüşüyor. Yani alış-alış veriş-veriş kablosuna bağlamış olursun.
  • düz kabloda bilgisayarları tanıtmak için uğraşman lazım ama çapraz kablo ile hiç bi tanımlama yapmana gere yok internet paylaşımı ver yeter.

Ayrıca çapraz(cross) kablo ile iki bilgisayar arasında sağ tuş paylasım diyerek paylaştırdığın klasörler arasında dosya aktarımı da ver hiç bir tanımlama yapmadan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doobly -- 2 Eylül 2005, 10:40:09 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: doobly90

düz kabloda bilgisayarları tanıtmak için uğraşman lazım ama çapraz kablo ile hiç bi tanımlama yapmana gere yok internet paylaşımı ver yeter.

Ayrıca çapraz(cross) kablo ile iki bilgisayar arasında sağ tuş paylasım diyerek paylaştırdığın klasörler arasında dosya aktarımı da ver hiç bir tanımlama yapmadan.

çok fazla uğraşmıyorum tanıtma yapmak için. sadece birine sabit IP veriyorum o kadar. cross'ta da IP veremek gerekir heralde dimi yoksa nasıl girsin?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU SOKET NE İŞE YARAR?
    17 yıl önce açıldı
    TORK NEDİR NE İŞE YARAR
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.