Şimdi Ara

Çift Çanak ne işe yarar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
14.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çift çanak tam olarak ne işe yarıyor.Bi kaç araştırma yaptım Türk kanalları için 1 çanak yabancı kanallar için bi çanak takılıyomuş ama bi kaç arkadaşta tek çanaktan hepsini izleyebilirsin diyor.Lütfen bi yardımcı olun boşu boşuna bi çanak parası fazladan vermeyelim.

Bide çanakların boylarının farklı olması neyi değiştiriyo onuda söleseniz sevinirim

• çift çanak iki farklı uyduyu görebilmek içindir. ama tek çanağa motor taktırarak diğer uydular da izlenebilir. çanak motor vasıtasıyla diğer çanaklara dönmektedir. bir de büyük çanakları sormuşusun mesela astra uydusu için 120 lik çanak gerekiyor. bir de normal sabit çanağa takılan bir lnb aparatı ile de birbirine yakın uydular izleneniliyor ama bu konudas ayrıntılı bilgim yok
  • tek çanakla yabancı yayınlar izlenmez. sen tek çanak alırsan Türksat'a yönlendirilir normal ulusal yayınları alabilirsin...
    yabancı dediğin zaman ilk akla gelen uydu hotbird'dür 800 küsür tane kanal çıkar şifreli şifresiz..
    ama şuan ki receiverların emusuda bu şifreleri çözmemektedir..

walla tps ve şu discovery lieri gösteren paket izleniyormu sormak lazım..
  • Hotbird şebeke açık taratırsanız yaklaşık 1300 kanala çıkarsınız, polsat'lar yeni gitti merak etmedim lakin TPS ve AB paketi açık. saygılar
  • Tek çanaktan hem Türk hem yabancı kanallar izlenemezmi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: xHannibalx
    Tek çanaktan hem Türk hem yabancı kanallar izlenemezmi?

Kusura bakma birkaç gündür net'e girmemiştim.

Özel olarak uğraşınız dahilindeyse; her uydu çanağı, bağlı olduğu uydunun 15-20 derece sağındaki yada solundaki diğer uyduları, LNB ilave etmek suretiyle alır. Tabi bu özel bir uygulamadır. Asıl olan sizin hangi uydu yada hangi uyduları izlemeye düşündüğünüzdür.
    Saygılar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Daha bugün sordum arkadaşım. Eğer bizim ulusal kanallarımızı izlemek bana yeter dersen hiç bir şeye para verme. Sabit tek çanak alırsan arkadaşların dediği gibi bir uydudaki kanalları izleyebilirsin. Yani anlayacağın bir uydu=bir çanak...

Ama motorlu olan çanaklar var receiverlerdeki disecq ayarlarından motoru istediğin uyduya yönlendirerek izleyebilirsin ki benim favorim odur tabii paran yeterse.
  • Bir çanakla açıların birbirinie yakın olması şartıyla 4-5 uyduyu izleyebilenler var fakat biraz uğraş gerektiriyor..
  • http://www.atomsan.com/show_group.asp?MCATID=15&SUBCID=59&CATN=%C7anak%20Antenler&SUBN=%C7oklu%20Uydu%20%C7anak%20Sistemleri
    Linkte tek çanakla birden fazla uydu izlemek için gerekli çankaları görebilirsin.

Tek tek almak, fiyat olarak daha cazip(2-3 uydu için), sinyal kalitesi açısından daha iyi, kurulum açısından daha kolaydır.
    Bu çoklu çanakların kurulumu daha zahmetli ve pahalıdır, ayrıca kenarlardaki uydular için sinyal seviyesi çok güçlü değildir.
    Ancak yer sorunu yaşıyorsan bu uygulamaya gitmelisin.

Çanak çapı uydudan gelen sinyalin seviyesini etkiler, daha büyükbir çanakla daha çok sinyal alırsın, rüzgar yağmur gibi etkenlerden daha az etkilenirsin.
    Kimi uydular Türkiyeye göre konumları itibarıyla daha büyük çanak çapı isterken (Astra) kimisi daha küçük çanaklarla da rahatlıkla izlenir (doğal olarak türksat)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suphion -- 6 Kasım 2007; 11:13:39 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.