Şimdi Ara

Düz Lise Mi? Meslek Lisesi Mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
12.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Düz Lise Mi? Meslek Lisesi Mi?

(En Son Oy Tarihi: 29.3.2021)
Giriş
  • ileride iş alınımlarına bakıldığınıda meslek lise mezunları bir adım önde olacak diyorlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: Raziel®

quote:

Orjinalden alıntı: bigsmall11

düz lise ile meslek lisesi arasında ne fark var??öss de hangisi daha fazla okul puanı veriyor??

düz lise daha çok puan veriyor

Kendi bölümünü seçersen meslek lisesi daha çok veriyor. Bilmeden yorum yapmayın.
    Bilgisayar öğretmenliğinde okuyorsan meslek lisesinde; ve tercihini bu yönde yaparsan iyi puan verir.

Başka bölümlerde tercih yaparsan unut bütün emeklerini .. Çok düşük bir katsayı ile çarpılır ve de okuldan puan da alamazsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: GFB_SİNAN

ileride iş alınımlarına bakıldığınıda meslek lise mezunları bir adım önde olacak diyorlar

çünkü MESLEK öğretiyorlar. DERS değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: ae_

quote:

Orjinalden alıntı: AroLaTH_

Tabii kide meslek lisesi.

Düz lisede meslek sahibi Olman için üniversite zorunlu.
    Eğer üniversiteyi kazanamadıysan geçmiş olsun.
    Ama meslek lisesinin iş bulma açısından çok yararlı.

hangi meslek lisesi o iş bulduran acaba?

Meslek lisesi mezunuyum. 2 yıllık önlisans okudum şimdi aöf 4 teyim... Lise 3 te staj yaptığım şirlkette Ekim 2007 de işe başladım. Dün de terfi ettim

Valla tüm açıklamayı 20 sanıyede yazdım

• Açık
  • Meslek lisesine gideceksen gidecegin okulda önemlidir her Meslek Lisesi birbirini tutmuyor...
    Eger çalışırım derslerime istedigim bölümede girerim diyorsan kesinlikle düz liseye git derim ama ben o kadar kendime güvenmiyorum elimdede bi meslegim olsun diyorsan meslek lisesine gitmeni tavsiye ederim tesviye,tesisat,yapı gibi bölümlerden uzak durursan senin için iyi olur daha çok elektirik,elektronik,yapı resamlıgı, bilgisayar gibi bölümlere gidersen hiç olmaz direk geçişle kendi bölümünün 2 senelik bi üniye öss ye girmedende gidebilirsin tekniker olarak devam edebilirsin..

İyi araştırıp öle karar ver kime göre meslek iyidir kimine göre düz lise.
  • ben meslek lisesinden mezun olmuş biriyim sana kısaca söyle söyleyim hayatımın en büyük hatası meslek lisesine gitmekti

yukarıda demişeler en azından bir mesleğin oluyor diye geçeceksin burayı meslek lisesinde öğrendiklerin(pardon hocalar hiç bir halt öğretmiyor yani öğrenemediklerinle) özel sektörde hiç bir işe yaramazsın

meslek lisesine gidersen üniversitede adam gibi bir bölümde okumayı unutacaksın genelde öğretmenlik okuyabiliyorsun(oda sadece kendi alanının öğretmenliği) diger hiç bir bölümü seçemiyorsun soruların tamamını yapsan bile truzime gittiysen matematik öğretmeni veya doktor olamazsın. şunuda eklemeliyim bu meslek lisesi bölümlerinin öğretmenlik atamaları yıllardır yapılmıyor bir örnekle açıklarsam elektrik öğretmeni birisi 100 üzerinden 97 puan almış ve atanamamış bu olay tamamen gerçektir

ama düz liseye gidersen ünide her bölümü seçme şansın var ister doktorluk ister avukatlık ister öğretmenlikbölüm sınırlaması yok bana kalırsa düzliseyi tercih et karar senin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryner -- 11 Temmuz 2008; 23:49:45 >

• quote:

Orjinalden alıntı: necrovirus

ben meslek lisesinden mezun olmuş biriyim sana kısaca söyle söyleyim hayatımın en büyük hatası meslek lisesine gitmekti

yukarıda demişeler en azından bir mesleğin oluyor diye geçeceksin burayı meslek lisesinde öğrendiklerin(pardon hocalar hiç bir halt öğretmiyor yani öğrenemediklerinle) özel sektörde hiç bir işe yaramazsın

meslek lisesine gidersen üniversitede adam gibi bir bölümde okumayı unutacaksın genelde öğretmenlik okuyabiliyorsun(oda sadece kendi alanının öğretmenliği) diger hiç bir bölümü seçemiyorsun soruların tamamını yapsan bile truzime gittiysen matematik öğretmeni veya doktor olamazsın

ama düz liseye gidersen ünide her bölümü seçme şansın var ister doktorluk ister avukatlık ister öğretmenlikbölüm sınırlaması yok bana kalırsa düzliseyi tercih et karar senin

+342 katılıyorum ben de düz e gidicem oks yi kazanabilirdim ama olmadı pişman değilim öss de çok gayret edicem
    ayrıca gideceğim düz lise bi çok anadolu lisesine taş çıkartır düz lise deyip geçmeyin her sene tıp hukuk böyle yüksek yerlere öğrenci veriyo

• Bende Düşünüyorum ;
    Turizm ' mi
    Düz ' mi Diye ,,
    Düz Gitmem Sanırım Zaten Sevmiyorum Ders'i 4 Sene Daha İstemem.
    Turizm Sanırım 2. Senesinde Seni Bar'a vs.,, yerlere gönderiyordu.
  • İlerde işe girceğin zaman 'hangi lise mezunusun' diye soracaklar...Bir yanda mesleki öğretime lisede başlamış olan adam var yani meslek liseli, yani tecrübeli Diğer yanda sadece 3-4 sene kendi uzmanlık alanında eğitim görmüş adam yani düz liseli var..Bunlardan %90 ihtimalle işveren meslek liseliyi seçecektir emin olabilirsinAma özünde işi iyi yapmak var.Yani meslek liseli olup işini kötü yapan yada düz liseli olup işini çok iyi yapan adamlarda oldukça fazla..Fen,Anadolu Liselilerinin bile iş bulamadığı bir dönemde bana meslek lisesinin seçmek daha mantıklı geldi..Ve şu anda Anadolu Teknik Lisesi Bilişim bölümündeyim..Mutluyum

• quote:

Orjinalden alıntı: [eReN]

Bende Düşünüyorum ;
    Turizm ' mi
    Düz ' mi Diye ,,
    Düz Gitmem Sanırım Zaten Sevmiyorum Ders'i 4 Sene Daha İstemem.
    Turizm Sanırım 2. Senesinde Seni Bar'a vs.,, yerlere gönderiyordu.

madem dersleri sevmiyorsun hayellerini biraz yıkayım senin
    en yakınındaki meslek lisesine git sor bakalım günde kaç saat ders görüyorlarmış dur sen zahmet etme ben söyleyim
    meslek liseleri günde 10 saat ders görür.

bar vs yerlere demişssin benim arkadaşım truzimden mezun oldu okulun snei gönderdiği dediğin yer sadece staj (arkadaşım stajda sabah 06 dan gece 24 e kadar çalışmak zorundaydı(staj gören öğrencielr asğari ücretin 1/3 ünü alırlar asğari ücret 500 ytl civarı oldu
    500/3= 167 ytl civarı bir para alacaksın

bu arada haberin avrmı bilmem ama tüm liseler 4 sene oldu

uslubum biraz sert olmuş olabilir ama bir söz vardır dost acı söyler diye

• valla ben anadolu meslek lisesi seyahat acenteciliği bölümünü bitirdim bu sene. öss de avantajımız sadece 1. bölüm yapıyoruz, ek puan vs... ea1 den girdim ben mesela sınava. ayrıca okulda en gıcık olduğum ve hayatımın hiçbir döneminde karşıma çıkmayacak saçma mat, fen konuları yerine mesleki eğitim aldım. 2 sene boyunca yazları staj yaptım ve 16 yaşımda(lise 1) kendi paramla kendime laptop aldım. yılın 4-5 ayı da olsa annemden ve babamdan para istemek yerine aslanlar gibi kendi kazandığım parayla alış-veriş yapmanın zevki bir başkaydı yani. meslek lisesini bitirmiş bir kişinin düz lise mezunu birinden iş bulma şansı çok daha fazla. genellikle daha önce staj yaptığımız şirketlerde veya başka acentelerde iş bulabiliyoruz. adamlar üni. mezunu bir insana tonlarca para dökene kadar hem işi bilen hem de ucuz elemanı işe almayı tercih ediyor. acaba düz lise mezunu bir insan bunların hangini yapabilirdi? hele bir de mesleki eğitimini aldığın bölümün 4 yıllığı da tuttu mu off

ben kendi bölümüm için konuştum. diğer meslek bölümünde de durum bundan farklı değil. benim tavsiyem meslek lisesi. tabi yapmayı sevdiğiniz bir bölümü seçin kesinlikle

edit: ben 350ytl maaş alıyordum. brüt asgari ücretin %60 ı kadardır maaşlarımız. bahşişlerle falan 600ü buluyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canozpinar -- 12 Temmuz 2008; 0:20:47 >

• Öğrencilerime de izah ediyorum,

Benim evladım Fen Lisesi ve dengi okulları kazanamamış olsaydı, özel bir okulda da okutabilme imkânım olmasaydı evladımı Tekstil Meslek liseleri, Tapu ve Kadastro Meslek liseleri, Denizcilik Meslek liseleri, Adalet Meslek liseleri gibi liselere yönlendirirdim.

İyi Geceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 12 Temmuz 2008; 0:24:49 >
  • okul birincisine 106 puan verior arkadasım
    quote:

Orjinalden alıntı: Te Queiro

Meslek lisesi tekniker yetiştirir. Direk veya dolaylı mühendis olamassın. ÖSS'ye girecen AOBP 0.8 yerine 0.3 le çarpılacak. Okul 1. si olsan bile en fazla 30 puan okuldan gelir demek ki yani full falan çeksen anca mühendislik okuyabilirsin.
  • ben 2005 te anadolu teknik lisesi elektronik bitirdim şuan elektronik teknisyeniyim öss de çok cazip bölümlere girebiliyordum bunlar elektonik öğretmenliği mekatronik öğretmenliği bi ünide hem elektronik hem bilgisayar öğretmenliği aynı anda havacılık elektrik elektroniği uçak elektrik elektroniği gibi bölümlerdi 2 sene önce ilk bine girerek havacılık elektrik elektroniğini kazandım bizim bölüm geçen sene 378 taban puanla kapattı güzelde bir bölümdür başkası olsa tc1.si olması lazım ama meslek lisesinden gelirsen ve okuldada notların iyi ise okuldan bi 100 puan gelse bu bölümlere 250-260 hatta öğretmenlikler için 240 puanla bile fıstık gibi elektronik öğretmeni olup en az 1.5 milyar para ile başlarsın(teknik öğretmenler normal öğretmnelerde fazla alırlar) neyse bence meslek
    düz okumak hiçbirşey olmamak nerdeyse zaten adam gibi bölümlere kazanalar hep anadolu veya fen liseleri kaldığım öğrenci yurdunda 220 kişiden en fazla 20 kişi düzden gelmiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TİKİCİ -- 12 Temmuz 2008; 0:54:29 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ae_

quote:

Orjinalden alıntı: AroLaTH_

Tabii kide meslek lisesi.

Düz lisede meslek sahibi Olman için üniversite zorunlu.
    Eğer üniversiteyi kazanamadıysan geçmiş olsun.
    Ama meslek lisesinin iş bulma açısından çok yararlı.

hangi meslek lisesi o iş bulduran acaba?

bizim lise mesela
  • quote:

Orjinalden alıntı: eggy13

meslek lisesine gidersen kat sayı sorunu önüne çıkacaktır düz liseye gidersen ea ve sayılsal bölüm dışında sözel bölüm açıkca konuşmak gerekirse beş para etmez daha doğrusu işe yaramaz üniverstede bölüm yok kafana göre takıl dostum Allah yardımcın OLSUN HOŞGELDİN TÜRKİYE BURASI

bilip bilmeden konuşuyosunuz ya. ben fen'den sözele geçtim bu yıl ve araştırdım. bişey bilmeden kötülemek kolay tabi. neye dayanarak söylüyosun bunu sözelde gayet güzel bölümler var.
  • İşiniz zor ya çocuklar ...

Burada tabiiki fikir alışverişi yapıni bizlerde elimizden geldiğince size yardımcı olmaya çalşıyoruz fakat bir de kendi kendinize soru neyi istediğinizi.Ne olmak istediğinizi...

Meslek lisesine dair herşeyi en ince ayrıntısına kadar anlatmak isterim sizlere fakat şu an kafamı toplayamıyorum pek. ama benım cevaplayacabileceğimi düşündüğünüz bir konuda yardıma ihtiyacınız olursa Pm atın ya da konu güncellenince tekrar bakıp yazarım birşeyler
  • Mesleğe gitmeni öneririm.Benim kuzen 17 yasında meslek lisesinide bıraktı simdi çıraklık okuluna gidiyor haftada 1 gün.Onun dısında 5 günde Bosch da çalışıyor çırak olarak.Seneye kalfalık belgesini aalacak inşallah.Klima montajı yapıyor.300 ytl veriyorlar ayda.Birde bahşişler.Ailesine yardımcı oluyor.Kalfalık belgesi ardından ustalık belgesini aldımı daha iyi para kazanacak inşallah.Abisiyle beraber dükkan açmayı düşünüyorlar.Düz liseye gitmektense meslek lisesine git elin iş tutsun hiç değilse
  • sen ilerde üniversiteyi kazanırım umuduyla düz liseye gidiceksin sonra öss den sonra sisteme küfretceksin
    düz liseler yılda 5-6 kişiye üniversite kazandırabiliyo genelde...onların arasında olmanda ne kadar imkan dahilinde sen düşün...
    ama mesleğe gidersen en azından mesleğin olur düz liseyi bitiren lise mezunundan daha rahat iş bulur vede en az 500 ytl daha fazla maaşla çalışırsın...
    çok pis hırs yaptım ben 4 yıl sabah akşam çalışırım süper bi üniversite kazanırım diyorsan başka ama bence meslek lisesi
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.