Şimdi Ara

Düzenli spor ve daha güçlü bir vücut

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Uzun uzun yazıcam isteyen çizgiden sonrasını okusun direk :D
    Ben küçüklüğümde maymun gibi bi çocuktum hiperaktif diyolar bilimsel adına.Okulda ağaçtan ağaca çıkardım ama normal çocuklardan biraz daha fazla
    bi yere top kaçınca okulda hemen beni ararlardı vs :D babam eski polisti bana 10 yaşında felan spor yapmayı öğretti (şınav,barfiks,mekik) ben dengesiz ve kontrolsüz bir şekilde spor yapmaya başladım.Bazen kalp ağrıları çekiyorum ama artık o kadar zorlamıyorum kendimi.Yaşım 20 fit bir vücudum var.Örnek olarak ortalama 50 kadar şınav çekebiliyorum(en fazla)
    Okul bittikten sonra işe girim 1,5 sene oldu.ama işe başladıktan sonra sabah erken kalkıp işe gidiyorum.Akşam 7'de evde oluyorum ve sadece uyumak istiyorum hiç halim olmuyor.Bu yüzden sabah spor yapmaya karar verdim
    ---------------------Yazının burdan sonrası asıl sorum :D ----------------------------

Kendi yaptığım programa göre
    Sabah 6'da uyanıcam
    kahvaktı yapmadan (belki meyve suyu felan içerim) dışarı çıkıp ısınma hareketleri yapıcam
    sonra bizim ordaki parkta barfix şınav vs çalışıcam.(denge kondüsyon vs.)
    7:30'gibi eve geri dönüp kahvaltı yapıp 8'de işe gidicem
    Sorum bu program ne kadar doğru?
    kahvaltıyı spordan öncemi sonramı yapmalıyım? kilo vermek istemiyorum
    bu sporla dahamı enerjik olurum yoksa gün içinde yorgunmu olurum?
    Benim istediğim kaslı mecazi anlamda canavar gibi bir vücut değil.Fit bir vücut.
    Yapacağım spor PARKOUR (yamakasi,banliyo 13 gibi filmlerdeki olay)
    profesyonel görüşlere ihtiyacım var yada kişisel deneyimlerinizide yazabilirsiniz :)

• kimse cevap yazmamış gerçi ama
    bugün gittim spora kahvaltı yapmadan.Çok çobuk yoruldum yarım saat zor dayandım
    yarın bi meyve suyu içerim sabahtan öyle giderim
    havada soğuktu zaten :D sabah vakti hava yoğunluğu fazla oluyomuş diye okudum bi yerden
    bendede baş ağrıması ve şakaklarımda zonklama oldu.Eve gelip ısnınınca düzeldi
    kahvaltıda herzamankinden fazla yedim :D.Menüme yumurta süt vs ekledim
    ama şuan enerjik sayılırım bakalaım akşama kadar dayanıcakmı ?
    burasıda günlük gibi oldu
  • arkadaşım .

sabah kalktığında 1 bardak ılık ve limonlu su iç.

1-2 tane kayısı kurusu ve 1 tane bütün ceviz ye.

sporunu yap.
    eve dön kahvaltını yap.
  • limolnu suya şeker atabilirmiyim limonata gibi?
    bide bir gün kondüsyon bir gün kol bacak geliştirmek lazım sanırım
    çünki dünki spordan sonra omuzlarım felan yanıyo hala
    benim okuduğuma göre sporda kas gelişmiyor aksine kas yakılıyor
    sonra vücut daha güçlü olarak takrar yapıyor
    o yüzden bu yanma hissi geçmeden kasları zorlamamak lazım sanırım
    bacaklarımda felan sorun yok omuzlarım alışık değilmiş demekki
  • Çok uzun değil ama 1 hafta kadar kahvaltı yapmadan koşuya gittim. Dediğin gibi yarım saat sonra vücut çöküyor.
    Vücudun enerji kaynağı yetersiz kaldığı için oluyor bu.
    Evde şınav, mekik gibi basit egzersizler için de kahvaltısız güç kaybı oluşuyor.

Her ne kadar internetten binlerce yöntem bulsanda bence en iyisi güzel bir kahvaltı yapıp yarım saat sonrasında spora başlamak.
  • akşam yatmadan evel makarna pilav tarzı şeyler yiyorum sabah enerji olsun diye
    sabah kahvaltı yapamıyorum kalkar kalkmaz.Yapsam bile yarım saat sonra spora gidip sonra eve gelip hazırlanıp işe gitmek zor olur
    ben akşam 10'da yatıp sabah 6'da kalkıyorum.En az 8 saat uyku lazım yoksa sporun bi anlamı kalmıyo zaten :)
    bi bi hafta kadar olsun düzene girer sanırım.Deneme yanılma yöntemiyle güzel bi program oluşturucam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.