Şimdi Ara

DV kasetten acer a görüntü akatrımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Merhana bende acer aspire 5610 var... bir video kamera aldım dv kaset ve hafıza kart lı.. Hafıza kartından USB ile görüntüleri atıyorum ama.. DV kasetten DV kablo almama rağmen görüntüleri atamıyorum. Bo kunuda tecrübesi olan var mı...? Yada bu laptopun bir donanım eksikliğimi vardır.. Her türlü yardıma ihtiyacım var.. Yoksa video kamerayı boşuna mı aldık biz..

• Önce kamera ile verilen Sürücü ve yazılım CD sini yükleyeceksiniz.Beraberinde pek çok da yardımcı program kurulur.Kameranın ayarlarından USB aktarım özelliğini açacaksınız.Bu USB ayarı iki konumda bulunur.Birincisi kameranın kayıt modu diğeri oynatma(play) modu.Bilgisayara aktarım için play modunda USB aktarım açık olacak.Bunu kameranın kullanma klavuzundan okuyacaksınız.Her modele göre değişir.Kamerayı kapatın.Kabloyu dikkatlice önce kameradaki porta sonra bilgisayardaki ieee1394(firewire) yuvasına takın.Bu Yuvalar her laptopta ve mini DV kamerada bulunur.Şekli aynıdır.Kablonun iki ucu da aynı şeklidedir.Bağlantıları yapınca kamerayı açın.Play moduna getirin.Sağ alt köşede system trayda yeni donanım bulundu diyecek.İleri--ileri diyerek gereken sürücülerin vinows tarafından tanınmasını sağlayın.Bir iki dakika içinde işlem tamamlanır.Artık kameranız video aktarmı için hazır.İster kamera ile verilen CDdeki programı kullanarak,ister windows movie maker ile isterseniz herhangi bir video düzenleme yazılımı ile videonuzu bilgisayar aktarın.AVİ formatında aktarılan videonun 1 saati yaklaşık 12 gigabayt yer tutar ona göre.Yeterli boş alan bulunduğundan emin olun.Bunu daha sonra başka bir yazılımla ya da movi maker ile sıkıştırıp bir kaçyüz megabayta düşürüssünüz.İsterseniz Nero CD kayıt programı ile VCD ya ada DVD yapabilirsiniz.

Hafıza kartına video kaydı mpeg formatında ve düşük kalitede olur.o daha ziyade fotoğraf çekimi için falan kullanılıyor.Ordaki aktarım zaten çok basit.Tıpkı bir flsah diskteki dosyanın aktarımı gibi.

Esas önemli olan DV kasetteki görüntüyü USB kablosu ya da firewire kablo ile aktarabilmek.Firewire kablosu video aktarımı için kullanılan USB gibi bir veri aktarım yöntemi.Fakat USB den daha hızlı bir aktarım yöntemi.Video aktarımı için bunu tercih ediyoruz.Çünkü USB ile aktarımda video kalitesi daha düşük olur.
    Sakın benim kameramla ya da laptopumla bu iş olmuyor demeyin.Bunu yapmanız için gereken donanım bütün laptoplarda var.Fire wire girişi bütün laptoplarda standart.Ben dört senelik laptopumla yapıyorum bu işi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 24 Ağustos 2007; 16:57:08 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.