arkadaşlar yaklaşık 2 yıldır kullanmakta oldugum hp pavilion dv5280 notebook da orjinalden 512 ram vardı ben ilk etapta 1 gb takmıştım sorun yoktu toplamda 1.5 gb ram olmuştu şimdi 1 gb daha aldım orjinal rami çıkardım ve toplamda 2 gb ram oldu..
ne olduysa bundan sonra oldu.. bilgisayarımın fanı çok yüksek sesle çalışır oldu.. hadi bunu geçtim.. bilgisayarım eski oyunları bile kaldıramaz ısınıp kapanır oldu.. bu ramden mi kaynaklı yoksa fan mı problemli..
birde c-duo t2400 1.86 ghz işlemcisi var bunu yükseltebilirmiyim? yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar..
Ram ile alakayı yok iki yıllık makine büyük ihtimalle fanla tozdan yeteri kadar soğutamıyordur sistemi. Kompresör ile temizlemen lazım...
arkadaslar temizlemekde sorunuma çözüm olamıyor. yardımcı olabilecek kimse var mı bana bu konuda? ram leri mi söksem yoksa fanın mı değişmesi gerekiyor.?
iki yıl önce bende bu makineyi almıştım. hala da kullanmaktayım. geçenlerde servise gönderdim. bakımı yaptılar. sonra da bilgisayarcıya götürüp. 2 gb tek blok veritech marka ram taktırdım. şimdi 2,5 GB oldu. makine uçak gibi oldu. yani makine 2.5 gb ram ile sorunsuz çalışmakta. değiştirme imkanın varsa başka bir marka ram taktırsan iyi olur. birde bu makine 667 mhz lik ram kullanır. belki bununla ilgili bir sorunda olabilir.
bende 1x1 gb lık toplam 2 gb kingston ram var.. bu arada söyledigini sordum makina anakartı max 2gb ram dior..
ram taktırmak isteiğim bilgisayarcı da senin gibi max 2 gb dedi. fakat ben 16 yıldır bilgisayar kullanırım. muhtemelen o daha çizgifilm izlerken bende dos 6.24 de qbasic te program yazıyordum. hernekadar firmanın verileri böyle yazsa da ben şu anda çok güzel bir şekilde kullanmaktayım. istersen sen de dene. bir de ekran görüntüsü ekliyorum ki aklındaki şüpheler gitsin.