Şimdi Ara

dv9790et açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    benim 3-4 senelik bi hp pavilion dv9790et model notebook um var ...
    bu bilgisayar yıllardır canavar gibi düşer kalkar bi şekilde çalışırdı ... :D
    maalesef 3-4 gün önce sabah bilgisayarı açtığımda kitlendi ve kapatmak zorunda kaldım fakat yeniden açtığımda 2 tane düşük çözünürlüklü görüntü vardı üst üste ... biraz kullandım olacak gibi değildi ... biraz inceledim ekran kartı durduruldu diyodu ... sonra sökeyim temizleyim dedim
    söktüm baya baya söktüm ... daha önce de bi kaç defa sökmüştüm ama bu kadar derin sökmemiştim hiç ... ekran kartı ve işlemciyi soğutan fan a bağlı bakırı bile söktüm ... işlemci ve ekran kartı üstündeki kurumuş macunu temizledim .. elektronikçiden soğutma sistemlerinde kullanılan macunlardan istedim
    onu ekran kartı ve işlemci üzerine hafifçe sürdüm ve topladım
    fakat açma tuşuna bastığımda açılıyomuş gibi olup geri kapanıyo ... harddisk cdrom tam çalışıo daha görüntü gelmeden kapanıyo

notebook um

dv9790et açılmıyor

HP Pavillion DV9790ET T9300 2X1024MB 500GB 17" P
    KP948EA-HP Pavillion DV9790ET T9300 2X1024MB 500GB 17" P
    Aile : Pavilion DV9730ET
    İşlemci Cinsi : Intel Core 2 Duo mobile processor
    İşlemci Hızı ( MHZ) : T9300 2.5 GHZ 800MHZ
    Ön Bellek : 6MB
    Bellek : 2 GB (1GBx2) DDR 2
    Maksimum Bellek ( MB) : 4096 MB DDR2
    Bellek Slot Sayısı : 2 (2 Dolu)
    Sabit Disk : 500 GB (2x250) 5400 rpm
    Ekran Kartı : NV Geforce 8600M GT 512MB
    Ekran Boyutu : 17"
    Ekran Tipi : WXGA - PARLAK EKRAN
    Ekran Çözünürlüğü (DPI) : 1440 X 900
    Optik Sürücü : DVD-Writer
    Ses Kartı : ONBOARD
    İşletim Sistemi : Windows® Vista Home Premium
    Faks Modem : 56K
    Network Kartı : 10/100 Mb Onboard
    Kamera : ENTEGRE
    Bluetooth : VAR
    I/O Port : 3 USB,Firewire
    Wireless : Var
    Ağırlık (kg) : 3.5 kg
    Garanti ( Yıl, Açıklama) : 2 Yıl Servis Merkezinde (Uluslararası Degil)
    Pil Tipi - Ömrü : 6 Hücreli
    Web Adresi :www.hp.com.tr
    Klavye : Q Türkçe
    Mouse : TOUCH PAD

• temizliği yaptığınıza göre ısınma kaynaklı değil.eğer sıkıntı oluşturmayacaksa bilgilerinizi yedeklediyseniz format atmayı denedinizmi yazılımsal olduğunu anlamamız açısından hdd sıkıntısıda olabilir ekran kartınız ne druumda acaba görüntü sürücüsü durmuşsa ekran kartınızı zorlayan bir durum vardır.
  • uzun sürediroyun oynamıyordum ama işlemci ve ekran kartı aynı bakır iletken ile soğutuluyor hatta bi chip daha var aralarında ekran kartı gibi kırmızı silikon benzeri bişeyle yapıştırılmış

3 ü nerdeyse yan yana ...

dediğim gibi sabah açarken normal görüntü varken kitlendi sonra açtığımda ise daha bios bilgileri gelirken ekrana ekranda 2 görüntü vardı

temizledikten sonra açma tuşuna bastıktan 4-5 sn sonra geri kapanıyor ekrana hiç yazı vs gelmiyor

az biraz anlarım o yüzden söktüm zaten yoksa cesaret edemezdim

o yüzden harddisk te sorun olsa bios bilgilerinin ekrana çıkması gerektiğini düşünüyorum
  • sorunun yine donanımsal çok basit birşeyden bile kaynaklanabilir.geçende klavyeye meyve suyu döktüm.kuruladım falan klavye çalıştı ama güç düğmesine bastığımda 5 dk sonra geri kapanıyordu sonra bu süre bios ekranına kadar indi ve geri kapanıyordu servise verdim bakım yaptılar klavye bakımı yapıldı üst koruma kapağı değişti düzeldi ufak bir devrede sorun olsa bu sıkıntı baş gösterir senin yine işlemci yada ekran kartında sıkıntı oluştuğunu düşünüyorum özellikler ekran kartında.
  • ne tarz bi yere vermemi tavsiye edersiniz ...
    vatan bilgisayar falan alıp bakarmı?
  • otip firmalar bakmaz baksa bile hp servisine gönderir gözün peşinde kalır bekle babam bekle yine deri mhp servisine gönder ne kadar masraf çıkarırlar Allah bilir.nerelisin istanbulda olsan derdim sana mecidiyeköy'e git bir sürü leptopçu var,varsa leptop tamiri yapan yer orada gözden geçirilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 29 Şubat 2012; 22:09:06 >
  • antalya merkezdeyim ben ... dediğiniz gibi notebook tamiri yapılır yazan bi yere vericem artık
  • kendim tamir etmeye karar verdim :D taze bi elektronik mühendisi olarak şansımı deniycem en olmadı anakartı 250 lira falanmış alır takarım
    öncelikle kabloların pinlerinde kırık kopuk var mı onu kontrol edicem

sormak istediğim bişey var bilgili arkadaşlara

pc açma tuşuna bastıgımda 3-4 sn açılıyomuş gibi oluyo ama daha görüntü gelmeden cuf die kapanıyo ... sebebi ne olabilir

anakart yada ekran kartı arızasını nasıl tespit edebilirim
  • anakarta bakın öncelikle özellikle güç düğmesinin bulunduğu yere
  • güç düğmesinin oldugu fanın metal kısmının üstündeki devreyi kontrol ettim bi sorun yok gibi
  • 12 pinli açma kapama tuşundan anakarta giden flex kablo pert olmuş
    pinleri baya hasar görmüş kablonun ... onun yüzünden görüntüde saçmalama yada açılmama sorunu olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslan_3742

12 pinli açma kapama tuşundan anakarta giden flex kablo pert olmuş
    pinleri baya hasar görmüş kablonun ... onun yüzünden görüntüde saçmalama yada açılmama sorunu olur mu?

aynen değiştirebilirmisin.
  • hemen deneyemem elimde yok ... antalyada da yok gittigidiyorda :D netten sipariş edicem 5-10 tane uzunlu kısalı :D gelince deniycem olmazsa anakarttadır kesin diye düşünüyorum umarım kablolarla sorun çözülür ... büyük bi dertten kurtulurum
  • açılmama sorunu dediğim gibi flex kablolardanmış ... o sorunu çözdüm fakat şu an o bozuk pc den yazıyorum... ekran kartı soru bildirdi ve windows durdurdu diyo ama ekranda 2 tane altlı üstlü görüntü var bi nevi çift görüyorum :D ve kör olmak üzereyim ... sizce anakartı değiştirmeden çözebilir miyim bu sorunu?
  • ekran kartı sürücüsünü güncellemeyi deneyin.
  • daha bios ekranında görüntü o şekilde yani daha açılırken çift ekran var windows çalışmadan önce
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.